Ja jeszcze nie wiem, kim chcę zostać. Mam czas, żeby się nad tym zastanowić. Zasadniczo chciałam zostać psychologiem lub kimś, kto pracuje z osobami uzależnionymi, ale mam nadzieję, że będę pracować w zawodzie, który mi odpowiada.
Pomógł: 10 razy Wiek: 20 Dołączył: 01 Kwi 2007 Posty: 2028 Skąd: Warszawa
Wysłany: Nie Maj 04, 2008 18:44
Pietri napisał/a:
Straznikiem Miejskim lub Policjantem
O policji kiedyś nawet myślałem. Najlepsze jest to, że do szkoły policyjnej biorą od razu po liceum, pracę znajdziesz w każdym większym mieście, masz rozbudowane opcje awansów, kontakty z istotnymi ludźmi i emeryturę w wieku 40 lat. W dodatku możesz zrobić prawo jazdy na uprzywilejowane, pozwolenie na broń palną i parę innych przydatnych rzeczy.
No tylko, że musiałbym się wyprowadzić z własnej dzielnicy.
Olla, a krwi się nie boisz? (ja bym pewnie przy pierwszej z rzedu operacji zemdlała, mało tego, już na studiach przy oglądaniu trupów pewnie bym wymiękła)Vatterbee, romantyczna dusza (będę kupować twoje tomiki wierszy, albo powieści, nie mówiąc już o płytach, super!)
_________________ Ze mną można tylko w dali zniknąć cicho...
Książki są jak ludzie,
jednych nie warto nawet poznawać,
innych poznajesz,
ale na drugi dzień już o nich nie pamiętasz,
a z niektórymi warto spędzić każdy dzień,
całe życie...
Pomogła: 32 razy Dołączyła: 29 Mar 2007 Posty: 2900 Skąd: serce Kubusia ;)
Wysłany: Sob Maj 24, 2008 21:18
Cytat:
Co zamierzacie zrobić ze swoim życiem, idziecie do liceum, a może do technikum? Czy wybieracie się na studia, a może zaczniecie od razu pracować ?? Z czym chcielibyście związać swoją przyszłość, poprostu kim chcecie być za kilka, kilkanaście lat ??
W liceum już jestem. Dwujęzycznym, bo z tym swoją przyszłość wiążę.
Studia - oczywiście, nie ma innej możliwości. Marzę o iberystyce. Na dalszej pozycji stawiam stosunki międzynarodowe, arabistykę, lingwistykę stosowaną.
Kim chcę być? Od wielu lat marzę o karierze dyplomatycznej, choć z roku na rok zdaję sobie sprawę, że mało kto ma szanse na wybicie się w tej dziedzinie...
_________________ "Moje dziedziczne tworzywo jest najważniejszym tworzywem na Ziemi; jego przetrwanie usprawiedliwia twoją frustrację, ból, a nawet śmierć."
R.Wright Moralne zwierzę
Jeśli chodzi o zawód to nie wiem
Natomiast idąc śladami Indywidualisty chciałabym być:
"Człowiekiem szczęśliwym" <-- zgapiam :O posiadającym przyjaciół przede wszystkim tych co mam teraz
_________________ Żeby móc milczeć
Żeby móc milczeć tak
I wszystko powiedzieć
Żeby każdy zrozumiał mnie
Żeby każdy zrozumiał
Żeby każdy mógł zrozumieć mnie
na dzień dzisiejszy zamierzam zdawać na SGGW, ale co z tego będzie to się zobaczy
_________________ Ze mną można tylko w dali zniknąć cicho...
Książki są jak ludzie,
jednych nie warto nawet poznawać,
innych poznajesz,
ale na drugi dzień już o nich nie pamiętasz,
a z niektórymi warto spędzić każdy dzień,
całe życie...
Po gimnazjum liceum profil informatyczny, następnie Uniwersytet Wrocławski dział informatyka marzą mi się również studia aktorskie... kto wie? może wieczorowo? xD
_________________ "Bo to historia z kantem, co podwójne ma dno,
Gdyby napisał ją Dante, to nie tak by to szło."