Jasne, że mógłbym nadać dziecku nietypowe imię. Tylko, że musiałoby być ładne, a nie wybrane pod wpływem egzotyki.
Chociaż mało znam takich ludzi. Mam kumpla, który nazywa się Iwo (mówi, że to imię pochodzenia bodajże hinduskiego), ale to chyba wszyscy. Dopiero teraz w młodszym pokoleniu częściej pojawiają się różne osobliwości.
_________________ STRIP SAMBA! http://youtube.com/watch?v=HoyQwrviMbs Eu sou um barco na imensidao do mar
Com saudade do meu porto
Navego, navego, navego nas ondas do mar
Vento me leva pra la de novo
Mam kolegę co ma na imię Marcjusz i jeszcze inny kolega ma na imię Armit.
_________________ [...]Będziemy tam nago biegali po łąkach
Okryją nas drzewa gdy zajdą wszystkie słońca
I czując Cię obok opowiem o wszystkim
Jak często się boje i czuje się nikim [...]
hmm. ogólnie to wolę imiona 'orginalne' , 'angielskiej' .. Sama mam brata z imieniem 'Kordian' ^^ ale strasznie mi się podoba imię 'Ryan' , może dlatego, że to mój ulubiony sk8 ;>
Pomogła: 2 razy Dołączyła: 16 Sty 2008 Posty: 33 Skąd: z daleka... xD
Wysłany: Sro Sty 16, 2008 15:32
Mam kuzynkę o imieniu Vanessa (nie wiem czy nietypowe ale znam tylko jedną ; P)
Chodziłam do klasy z dziewczyną, która ma na imię Danjah (czyta się Dania).
I mam kolegę, który ma na imię Pascal.
_________________ W moim sercu zostało zasiane ziarenko... Wykiełkowała i zrodziła się z tego miłość... Tak ogromna, że gdybyś chciał ją wyrwać to tylko z sercem...
Pomógł: 2 razy Wiek: 18 Dołączył: 27 Gru 2007 Posty: 536 Skąd: z półlitrówki.
Wysłany: Sob Sty 26, 2008 19:43
Cytat:
Nie lubię tych słowiańskich,
Za za to uwielbiam. Ostatnio odkryłam imię Świętopełek (które wcale nie jest zdrobnieniem!) i poważnie zastanawiam się nad tym, czy nie nazwać tak swojego dziecka (choć najprawdopodobniej nazwę je Justyn).
_________________ RATOWNIK GRUPY RATOWNICTWA I ŁĄCZNOŚCI "AMRAT"
Pomogła: 1 raz Wiek: 17 Dołączyła: 06 Maj 2008 Posty: 68 Skąd: Warszawa
Wysłany: Nie Cze 29, 2008 18:17
Podobno Teresa jest nietypowe i ja mam tak na imię
Ale znam na przykład Esterę, Marikę, Olimpię, Cecylię, Dobrochnę Nie można chyba wszystkich nietypowych imion oceniać. Ja mogłabym nazwać swoje dziecko Estera, ale Cecylia w życiu Każde imię oddzielnie rozpatrywać trzeba
_________________ "Jak ziemia miała by być okrągła?!
przecież wtedy wszyscy ludzie by z niej pospadali i wszystkie oceany spłynęły by na dół!"