Pomogła: 1 raz Wiek: 17 Dołączyła: 13 Mar 2008 Posty: 217
Wysłany: Pon Cze 30, 2008 23:56
bellamuerte napisał/a:
Co sądzicie o nietypowych imionach?
W końcu nie wszystkie są 'nietypowe' również są te oryginalne. Jak np. państwo 'Wiśniewscy' co nazwali swoje dzieci : Etiennette, Vivienne Vienna. Nie wspominając już o Fabienne i Xavier. Bo to w końcu w miarę normalne imiona. ; )
bellamuerte napisał/a:
Czy moglibyście nazwać tak swoje dzieci?
Jeśli chodzi o te imiona oryginalne lub te z którymi nie spotykamy się na codzień. To pewnie, że nazwać bym mogła. Ale imiona w stylu 'Franek, Frania, Zbyszek, Teodora, Genowefa, Leszek' itp. to dla mnie po prostu. Skrzywdzenie dzieci. ;]
bellamuerte napisał/a:
Czy znacie osoby, które noszą takie imiona?
Pewnie. Sama noszę imię 'Paulishia' mimo, że oznacza ono po polsku 'Paulina' no ale cóż w końcu jestem angielką. Również mój brat ma troszkę nietypowe imię. 'Kordian'. ; )
_________________ Jesteś moją imaginacją. Jaram się Tobą jak palacze Holandią.
Jedyne nietypowe i "orginalne" imiona w mojej wsi to Kevin i Jessica nic więcej
a dzieci nazwałabym jakoś nietypowe ale na pewno nie jakimiś starodawnymi imionami
_________________ "Wolność - to oddech życia." - Alfred Delp
Hm,w moim najbliższym otoczeniu jest tylko Mahomet,Ricardo i Vanessa.
Dla mnie najbardziej odrażającymi imionami,którymi obecnie można się posłużyć są zdecydowanie : Kunegunda i Hermenegilda.
_________________ If you don`t aim at anything you achieve nothing...!
Ja uwielbiam imiona takie jak Laura, Nadia, Klaudiusz, Bernard.... Ale coś takiego jak Vivienne Vienna, czy Koko albo Kaszmir, to już przesada.
Jeśli chodzi o osoby w moim otoczeniu z nietypowymi imionami to znam właśnie Nadię, Klaudiusza, także Roxanę (tak, pisaną przez "x"), Bognę, Juranda, Remigiusza, Tobiasza.
_________________ "One, two, three, four, five, six, seven.
All good children go to heaven."
Niektóre nietypowe imiona są fajne, ale niektóre to... Jakieś Vivienne Cienna, Fabienne, Koko etc. to nei dla mnei. Dużo bardizje podoabją mi sie zwykłe; Julka, Blanka, amelia, Emilia, Antonina, Oliwia czy Marika.
_________________ Bo kochać to jedno jest
A drugie kochanym być...