Niektore oryginalne imiona są naprawdę fajne, ale niektórymi można wyrządzić krzywdę dziecku Ja preferuję proste, zwykłe imiona np. bardzo mi się podoba Jan.
_________________ Ze mną można tylko w dali zniknąć cicho...
Książki są jak ludzie,
jednych nie warto nawet poznawać,
innych poznajesz,
ale na drugi dzień już o nich nie pamiętasz,
a z niektórymi warto spędzić każdy dzień,
całe życie...
Pomógł: 11 razy Wiek: 18 Dołączył: 26 Maj 2008 Posty: 1464 Skąd: Od mamy
Wysłany: Pią Lip 11, 2008 11:58
Chciałbym mieć na imię Flawiusz.
Książki są jak ludzie,
jednych nie warto nawet poznawać,
innych poznajesz,
ale na drugi dzień już o nich nie pamiętasz,
a z niektórymi warto spędzić każdy dzień,
całe życie...
Pomogła: 13 razy Wiek: 18 Dołączyła: 15 Kwi 2007 Posty: 1731 Skąd: Dzikie Pola
Wysłany: Pią Lip 11, 2008 18:22
bellamuerte napisał/a:
urke93 napisał/a:
Ja preferuję proste, zwykłe imiona np. bardzo mi się podoba Jan.
Jana nie lubię, ale Jaś, Janek - lubię i to bardzo.
Też o wiele bardziej podoba mi się Janek od Jana. Lubię też- jeśli już mowa o tych 'starszych' imionach- Antka, tak fajnie brzmi.
Za to znajoma, dała swoim dzieciom, bliźniaczkom, na imię Natasza i Olivia. Niby nie tak nietypowo, no ale jednak.
A swoją drogą, mój pierworodny, o ile takowy przyjdzie na świat, będzie zwany Rodią, czyli oficjalnie Rodionem^^
_________________ Myslovitz na grudzień:
Deszcz zmyje z szyb brudny śnieg
Tylko pstryk i już nie ma mnie
Czasem bardzo tego chcę
Zostawić wszystkich was
Szukam czegoś przez cały czas
Co zatrzyma mnie ...
Sama jestem Magdalena, na szczęście tylko przez gimnazjum była jeszcze jedna Madzia w klasie
Az kolei moim ewentualnym dzieciom oberwie się którymś z tych imion: Iga, Milena, Amelia, Miłosz, Mikołaj, Antek. Pod warunkiem że będą pasować jakoś do nazwiska
PS. Moja siostra ma piękne imię, żałuję że ja takiego nie dostałam - ANITA
_________________ ...Niech słowo "kocham"
jeszcze raz z ust Twych usłyszę,
niech je w sercu wyryję
i w myśli zapiszę...
A. Mickiewicz
Nie chciałabym mieć nietypowego imienia, wolę tradycyjne i nigdy nie skrzywdzę swojego dziecka i nie dam mu jakoś egzotycznie na imie, bo zrobiłabym mu największą przykrość. Kiedyś w gimnazjum miałam w klasie Agrypinę, kumpel swojemu synowi Natan dał na imię (jak dla mnie imię bardzo dziwne i śmieszne), a syn sąsiadów to Dorian ( też dość dziwne), ja mojemu dziecku tak NIGDY NIE DAM
_________________ Gdy patrzę w lustro widzę egoistkę-
Widzę siebie...
Mówią że jesteś Boże-
Więc modlę się do Ciebie ...
Pomogła: 2 razy Dołączyła: 17 Lip 2008 Posty: 224 Skąd: ŚwiaT SłodyczY...
Wysłany: Sob Lip 19, 2008 10:45
U mnie w klasie są 3 Magdy. Sama jestem Dominika. ;P
A do imion np. Eustachy, Marcelina, Michalina, Włodzimierz itp. są jakieś dziwne... [bez urazy dla tych, którzy takie imiona mają]. Mojego też za bardzo nie lubię, ale da sie przyzwyczaić :]
Lubię nietypowe imiona.
Gracjan, Kordian, Lena, Berenika, Oktawia, Anastazja, Honorata, Ksawery, itd.
Ale uważam za przesadę to co Wiśniewski zrobił swoim dzieciom.
Kto to widział takie dziwaczne imiona?
Xawier- jeszcze rozumiem..
Ale Etiennette lub Vivienne?
Przecież on zrobił im krzywdę. Jak to brzmi? Vivienne Wiśniewska.
Dzieci w przedszkolu będą się z nich śmiały.
_________________ Wszystko co czarnobiałe w człowieku jest piękne.
Bo nigdy nie jest czarne i nigdy nie jest białe.
To czyni go wyjątkowym. W duszy każdego z nas biel miesza się z czernią. Zależnie od sytuacji. Wolę być czarnobiała.