forum młodzieżowe
  •  FAQ  •   Szukaj  •   Użytkownicy  •   Grupy  •  Rejestracja  •   Zaloguj  • 

Poprzedni temat :: Następny temat
Ratujmy je bo ich tak mało
Autor Wiadomość
kissable90 
Nowicjusz

Wysłany: Sro Maj 02, 2007 14:51   Ratujmy je bo ich tak mało

Witam!

Jestem tu pierwszy raz i zaczynam zaraz od takiego tematu jkak ratunek zwierząt.

Ma 17 lat a juz mi przeszkadza stosunek ludzi do zwierząt.
Nie umiem zrozumiec jak czlowiek może przechodzic kolo glodnego zamarzniętego katowanego zwierzaka. czy zasługują na to z naszej strony? mysle ze nie.
Smieszy mnie fakt ze kobiety potrafia fortuny wydawac na futra ktore sa na jeden sezon a czy wiecie ze na futro z lisa potrzeba az zabic 18 lisow.
Ludzie sa to stworzenia ktore powinni szanowac to co znajduje sie wokol nich czy tak nie powinno byc.

W telewizji slyszy sie tylko ze ci z sejmu chca pomagac ale nie widac efektow jak do tej pory.Tak zapomnilam ze oni potrafia tylko brac te pieniadze do siebie a nie potrafią przekazac chocby 10 zl na ratowanie zwierzat.

Zadajcie sobie takie pytanie "Co o nas pomysla nasi nastepcy, czy pomysla o nas jak o zachlannych malpach czy jak o madrych malpach"?

Bastek 
Znawca
Angie =*

Wysłany: Sro Maj 02, 2007 15:04   

Cytat:
18 lisow
lub 26 szopów...

A Ci z sejmu to tylko udają że coś robią...

Też jestem za ratowaniem zwierząt, a szczególnie fok!!!

Polecam http://www.petatv.com/

Szehe 
Moderator
Bomba czuła na dotyk

Pomogła: 10 razy
Wysłany: Sro Maj 02, 2007 15:07   Re: Ratujmy je bo ich tak mało

kissable90 napisał/a:
Nieumie zrozumiec jak czlowiek morze przechodzic kolo glodnego zamarznietego katowanego zwierzaka

A powinno byc tak "Nie umiem zrozumiec jak człowiek może przechodzic..."
Teraz odpowiedź, mogą przechodzic normalnie, różni sa ludzie jednych rusza głodne stworzenie innych mdlejąca staruszka na ulicy.
Cytat:
Smieszy mnie fakt ze kobiety potrafia fortuny wydawac na futra ktore sa na jeden sezon

Nie na jeden nie na jeden. W mojej rodzinie futro ma moja babcia już z 20 lat, a moja mama ma swoje już koło dziesięciu lat, więc nie znowu tak na jeden sezon.
kissable90 napisał/a:
a czy wiecie ze na futro z lisa potrzeba az zabic 18 lisow.

kolejne kłamstewko. Na futro mojej mamy poszło 10 lisów, nie 18.
Cytat:
Tak zapomnilam ze oni potrafia tylko brac te pieniadze do siebie a nie umiea rzekazac chocby 10 zl na ratowanie zwierzat.

Masz racje cienko u nas ze schroniskami, ale u nas w ogóle cienko.
Cytat:
Zadajcie sobie takie pytanie "Co o nas pomysla nasi nastepcy, czy pomysla o nas jak o zachlannych malpach czy jak o madrych malpach.

<lol> to powązne pytanie czy żeby się posmiac, bo dla mnie jest ono śmieszne.

Teraz tak odemnie, wiem że zabijanie 100 stworzonek na jedno futro to barbażyństwo i powinno byc w ogóle zakazane produkowanie futer z takich małych stworzonek. Poza tym naooglądałam sie filmów o tym jak to ogłuszają zwierze, obdzierają je ze skóry a potem ono budzi się w połowie obdarte. Cos strasznego. Wiem, ze tego byc nie powinno ale świata nagle nie zmienisz. Niestety, a w Polsce źle się dzieje z ludźmi, a razem z naszym instynktem najpierw powinnismy chronic "nasz gatunek" a nie inny.
Dziękuję Panie że mieszcze się w szeregu.
Za średni wzrost, letnie ciało
Lecz czemu dumy pożałowałeś Panie.
Kolana pieką od klękania...

HEY

Bastek 
Znawca
Angie =*

Wysłany: Sro Maj 02, 2007 15:11   

Cytat:
Na futro mojej mamy poszło 10 lisów, nie 18.

Aaa idżże, w mojej rodzinie nikt futra niema!!!

Szehe 
Moderator
Bomba czuła na dotyk

Pomogła: 10 razy
Wysłany: Sro Maj 02, 2007 15:15   

Angel napisał/a:
Cytat:
Na futro mojej mamy poszło 10 lisów, nie 18.

Aaa idżże, w mojej rodzinie nikt futra niema!!!

No widzisz a u mnie są nawet dwa. :P
Ojej futra były są i będą, kobiety je noszą i już nie wie czy da się coś na to poradzic. A zresztą i tak futra zostały zbrzydzone wielu osobą, chyba wszystko idzie w dobrym kierunku?
Dziękuję Panie że mieszcze się w szeregu.
Za średni wzrost, letnie ciało
Lecz czemu dumy pożałowałeś Panie.
Kolana pieką od klękania...

HEY

Królewna 
Maniak
poza kontrolą

Wysłany: Sro Maj 02, 2007 16:19   

Cytat:
Nieumie

Cytat:
morze

Cytat:
powini

o_O

Wiadomo wiele zwierząt ginie ,a nie pwoinno tak być .Jest dużo akcji by im pomóc .....

Janette 
Początkujący

Wysłany: Pią Maj 04, 2007 11:17   

U mnie futra są, oczywiście ale sztuczne :P Niech by ktoś spróbował mi prawdziwe przynieś to się wyprowadzam :) nie toleruje niczego w czym ucierpiały zwierzęta

muarte 
Nowicjusz
FreeRun to wolność

Wysłany: Nie Maj 06, 2007 12:48   

kazde zwierze ma prawo do zycia czy mysz która podbiera jedzenie ze spiżarni na wiosce.to jest bez sensu jak wszyscy beda bic,martretowac zwierzeta a co dopiero zabijac

Lady_black 
Początkujący
dark girl

Wysłany: Nie Maj 06, 2007 14:07   

"Co o nas pomysla nasi nastepcy, czy pomysla o nas jak o zachlannych malpach czy jak o madrych malpach.

Z animal planet :)
[quote="Szeche"]kolejne kłamstewko. Na futro mojej mamy poszło 10 lisów, nie 18. [/quote

Ok ale i tak i tak to nie mało :)
Czy Bóg mi wybaczy?I szansę da nową?

nikt89 
Nowicjusz
Bahuhawazuup!

Wysłany: Pon Maj 14, 2007 15:42   

No ja to jestem jaki jestem ale żal mi każdego głodnego zwierzaka - bardzo żadko przechodzę obojętnie w takich sytuacjach. Jak jakiś głodny piesio se gdzieś leży zawsze coś rzuce. Mam swojego pieska, i jeszcze 3 przybłędy przygarnołem. Łazi se jeszcze taki jeden ale się boi i nie przyjdzie do mnie ;/
Jednego nawet z rzeki wyciągnołem - miał powiązane łapy (nie wiem jak tak można), ale szczęsciem wywaliło go na brzeg to go uratowałem i se wziołem - stary mówi że go wykończe z tymi psami ale co tam.

Odpowiedz do tematu