Wysłany: Nie Maj 04, 2008 20:31 Chcę trenować.. Tylko co?
Witam :) Jestem tu nowa.. Nie będę ukrywała, że założyłam tu konto tylko po to by się poradzić.. jeśli mi się spodoba zostanę tu na dłużej. :)
Do rzeczy... W październiku skończę 15 lat, kocham sport w każdym wydaniu. Moją największą pasją jest siatkówka, kocham to, chciałam trenować ale z kilku względów nie mogę. Bardzo chcę trenować jakikolwiek sport. Jestem bardzo nerwowa, sport mi zawsze pomagał wyładować emocje.. i pomagał mi w kilku innych kwestiach. Jestem w takim wieku, że jeśli chcę się zająć czymś na poważnie to jest to odpowiednia pora, chociaż wiem, że już kilkuletnie dzieci wysyła się na różne treningi... Mi jednak nie chodzi o to, żeby być w reprezentacji bla bla bla, ja chce mieć pasję, chcę mieć motywację do ruchu. Jak wspomniałam tego sportu, który kocham trenować nie mogę, ale trening sprawia mi ogromną radość. Jestem zdolna do wyrzeczeń byle tylko mieć "coś". Jaki sport "polecacie"? Nie musi być to coś popularnego..
Mam 158 cm i jestem bardzo wygimnastykowana.
Może to pytanie wydać się wam banalne, ale to dla mnie bardzo ważne..
_________________ HIP HOP demoralizuje młodzież? To bzdura!
Żyj tak żeby inni nie musieli przez Ciebie płakać Masz problem z DIETĄ, niedowagą, nadwagą? Pisz do mnie. Pomoge rozwiązać problem
Tak jest. Jesteś podobno sprawna fizyczna więc nie będziesz miała problemów.
Jest lepsze niż np. karate i kung fu ponieważ na samym początku uczą podstawowych rzutów itp a jest ich wiele i robi się to naprawde ciekawe. Niestety ja musiałem zakończyć treningi z powodu braku czasu . Może być również judo.
Żyj tak żeby inni nie musieli przez Ciebie płakać Masz problem z DIETĄ, niedowagą, nadwagą? Pisz do mnie. Pomoge rozwiązać problem
Sama trenowałam p. ręczną i wiem jakie świetne ma ona skutki. Polecam Ci... możesz dzięki temu dac upust emocjom, wycwiczyc ręce, precyzję jak i szybkośc i celnośc. Pozdrawiam.
Pomógł: 4 razy Wiek: 16 Dołączył: 02 Maj 2008 Posty: 80 Skąd: Tychy
Wysłany: Nie Maj 04, 2008 22:13
Conan, bardzo dobrą propozycją zarzucił, aikido to bardzo dobra sztuka walki. Ewentualnie Ju-Jitsu, ale to jest sztuka walki, która wymaga większego nakładu sił i opiera się głównie na walce w parterze, choć nie tylko.
No ale jak bym mógł zapomnieć o sporcie który sam uprawiam. Koszykówka! Super sport, tylko że w twoim wieku możesz mieć trudny początek, bo większość twoich rówieśniczek trenuje już pewnie od kilku lat, ale nie przejmuj się bo jeżeli kochasz sport to to nie jest problem.
Ewentualnie Ju-Jitsu, ale to jest sztuka walki, która wymaga większego nakładu sił i opiera się głównie na walce w parterze, choć nie tylko.
Jednym słowem mordobicie
Conan Koszykówka! Super sport, tylko że w twoim wieku możesz mieć trudny początek, bo większość twoich rówieśniczek trenuje już pewnie od kilku lat, ale nie przejmuj się bo jeżeli kochasz sport to to nie jest problem.
Wiem, że super, bo lubię... ale 158 cm to z lekka za mało. :P
A judo...? Co o tym myślicie? Judo to chyba coś typu ju-jitsu?
Odpuść sobie walkę w parterze Lepsza stójka ,a skoro jest rozciągnięta to polecam Muay Thai - tam jest tylko Stójka... wyładujesz sie Mówie Ci sam to trenuje noi zawsze to jest samoobrona Pamiętaj Muay thai to najlepszy styl uderzany
Pomógł: 4 razy Wiek: 16 Dołączył: 02 Maj 2008 Posty: 80 Skąd: Tychy
Wysłany: Pon Maj 05, 2008 11:18
E... Muay Thai to jest dla facetów walka, a nie dla dziewczyn. Jak to musi być sport walki to najlepiej Aikido, bo tu nie trzeba być tak silnym, wystarczy zręczność, trochę wysiłku i dobra kondycja.
Cytat:
Wiesz co, judo to też raczej walka w parterze. Dziewczyno, lepiej sobie poradzisz w stójce, ja Ci to mówię, Ocelot, Conan też Ci to mówił.
Pomogła: 33 razy Dołączyła: 29 Mar 2007 Posty: 2960 Skąd: serce Kubusia ;)
Wysłany: Pon Maj 05, 2008 16:39
A czy to nie zależy od samej Ciebie?
Ja osobiście polecam jazdę konną, uwielbiam to Na świeżym powietrzu, kontakt ze zwierzętami, rzeźbisz łydki, uda, brzuch, zachowujesz prostą sylwetkę.
A taniec? Sprawia wiele przyjemności.
Siły mi nie brakuje.. :) Podobno mam jej w nadmiarze ;P
bellamuerte napisał/a:
A taniec? Sprawia wiele przyjemności.
O nie, dziękuje bardzo ale taniec odpada ;P
Największym problemem i tak są moi rodzice... nie pozwalają na jakikolwiek trening.. poza 2h miesięcznie w siatkę.. Może dlatego tak bardzo mnie do tego ciągnie...