Wysłany: Sob Cze 21, 2008 00:47 Co myslicie o Kitesurfing'u?
widziałem pare ogłoszeń o obozach połączonych z nauką kite'a- fajna sprawa i tak się zastanawiam czy się niezdecydować- lubie snowboard to może kite też mi się spodoba.
Pozatym na Helu jest zajefajnie a z tego co widziałem to tam odbywa się większość obozów
Wysłany: Sob Cze 21, 2008 11:26 Re: Co myslicie o Kitesurfing'u?
mazak napisał/a:
Jakie wasze zdanie?
Jeżeli się Tobie podoba ten sport to zapisz się na taki obóz napewną będzie ciekawie. Ostatnio słyszałam o tym całym kite i były to same dobre opinie, że jeżeli ktoś się tym fascynuje to śmiało może jechać na taki obóz i nabędzie przy tym nowe doświadczenia z tym związane
_________________ Gdy patrzę w lustro widzę egoistkę-
Widzę siebie...
Mówią że jesteś Boże-
Więc modlę się do Ciebie ...
Tak ale boje sie troche, że te pieniądze sie zmarnują- bo to w koncu troche kosztuje a jaką mam pewnosć ze mnie tam nauczą a nie tylko poinstruują mnie po dwie godziny dziennie?
Pewności nie masz 100%, bo może to być profesjonalny obóz z profesjonalnymi instruktorami, którzy doskonale nauczą tego sportu i będzie świetnie. A może to być tak, że instruktor będzie nieudolny i nic z tamtąd nie wyniesiesz jedynie strata pieniędzy. Najlepiej pogadać z kimś kto już był na takim obozie, albo iść do biura podróży i tam się dowiedzieć jak te szkolenia będą wyglądały.
Widzę siebie...
Mówią że jesteś Boże-
W sumie dobra rada z tym biurem.
Wszedłem na kiteforum po troche info i dowiedziałem sie, że są 3- 4 główne szkoły i każda jest najlepsza ich instruktorzy to są jakieś sławne postacie i ich sylwetki są przedstawione na stronach tych szkół.
moją uwage zwrociła najskromniejsza szkoła ( kitecenter.pl ) z tych paru, bo tak sobie myśle, skoro fachowcy tacy sami a mniej ludzi tam jeździ to chyba wieksza mozliwość, żeby się nauczyć,
czy nie lepiej do tej najwiekszej/najpopularniejszej?
a czy naprawde potrzeba do pierwszych kroków w kite instruktora lub obozu? nie da sie nauczyc podstaw samemu lub pod okiem troche bardziej doswiadczonego np kuzyna?
moją uwage zwrociła najskromniejsza szkoła ( kitecenter.pl ) z tych paru, bo tak sobie myśle, skoro fachowcy tacy sami a mniej ludzi tam jeździ to chyba wieksza mozliwość, żeby się nauczyć,
czy nie lepiej do tej najwiekszej/najpopularniejszej?
Jeżeli masz tych samych dobrych instruktorów w tej mniej popularnej co w tej bardziej popularnej to może lepiej do tej mniej popularnej gdzie jest mniej ludzi, bo to jest wiadome, że im grupa jest mniejsza tym więcej się nauczysz i jest bezpieczniej bo instruktor nie musi pilnować całej gromady ludzi tylko mniejszą grupkę i więcej się według mnie nauczysz w takiej małej grupie Ale to zależy od Ciebie co wybierzesz:)
Widzę siebie...
Mówią że jesteś Boże-
a czy naprawde potrzeba do pierwszych kroków w kite instruktora lub obozu? nie da sie nauczyc podstaw samemu lub pod okiem troche bardziej doswiadczonego np kuzyna?
Chyba tak najwygodniej bo doświadczonych kuzynów brak. a wypozyczenie sprzętu i równoczesne wykupienei godzin z instruktorem jest bardziej opłacalne niż wypożyczenie samego sprzętu i próbowanie własnych sił z latawcem...
[ Dodano: Pon Cze 23, 2008 14:21 ]
Agentka napisał/a:
Jeżeli masz tych samych dobrych instruktorów w tej mniej popularnej co w tej bardziej popularnej to może lepiej do tej mniej popularnej gdzie jest mniej ludzi, bo to jest wiadome, że im grupa jest mniejsza tym więcej się nauczysz i jest bezpieczniej bo instruktor nie musi pilnować całej gromady ludzi tylko mniejszą grupkę i więcej się według mnie nauczysz w takiej małej grupie Ale to zależy od Ciebie co wybierzesz:)
Tych samych nie. ale równie dobrych.
Myśle, że mamy racje. mniejsza szkoła to wieksza mozliwość na osiągnięcie skutku.
A Ciebie nie interesuje kite, nie chciałabyś spróbować?
btw. ładne zdjęcie w profilu
Wysłany: Pon Cze 23, 2008 20:41 Re: Co myslicie o Kitesurfing'u?
mazak napisał/a:
widziałem pare ogłoszeń o obozach połączonych z nauką kite'a- fajna sprawa i tak się zastanawiam czy się niezdecydować- lubie snowboard to może kite też mi się spodoba.
Pozatym na Helu jest zajefajnie a z tego co widziałem to tam odbywa się większość obozów
Jakie wasze zdanie?
Nio, ja będąc w Jastarni - widziałam takich kitesurferów na własne oczy - przyznam, że ten sport robi mega wrażenie!!!:) Sama bym chciała spróbować, bo szkółek jest obecnie sporo. Tylko większym problemem jest kasa, bo sport ponoć do tanich nie należy:(
jakos sie nam cos udalo i mamy hel, idealnie wietrzne miejsce na windsurfing czy kitesurfing.
zgadzam sie tez z tym ze jak juz sie wynajmuje sprzet to wygodnie i ekonomicznie jest tez dobrac do tego instruktora - znizki i te sprawy
a jesli chodzi o kitecenter.pl to patrzylam na tamta kadre,i sa to chyba sprawdzone osoby, a od kuzyna wiem ze pracowaly wczesniej takze w takich szkolkach jak ta w chalupach
tak, tak!!!! to ludzie z Wrocławia głównie:) Moje ziomki! Znam dwóch chłopaków z tej szkółki - świetni ludzie! z AWFu:) Muszę ich podpytać kiedyś o cenę takiego kursu. Ale teraz wakacje to będą mieli pracowite. Chociaż to może być na stronie www - myślę, że taką posiadają. Zaraz sobie poszukam.
wszystkiego w zyciu trzeba spróbować, żeby później nie żałować...
[ Dodano: Wto Cze 24, 2008 16:14 ]
lilka90 napisał/a:
Nio, ja będąc w Jastarni - widziałam takich kitesurferów na własne oczy - przyznam, że ten sport robi mega wrażenie!!!:) Sama bym chciała spróbować, bo szkółek jest obecnie sporo. Tylko większym problemem jest kasa, bo sport ponoć do tanich nie należy:(
no robi wrażenie trzeba przyznać
ceny obozów oscylują w okolicach 1200 zl jesli pod namiotem i gdzies 1400-1600 w pensjonacie z wyzywieniem boadjże.
a sam kurs to nie wiem w sumei ile stoi. ale nie jest to jakaś wygurowana cena chyba w porównaniu z innymi kursami i obozami tematycznymi
[ Dodano: Wto Cze 24, 2008 16:18 ]
konstancja88 napisał/a:
jakos sie nam cos udalo i mamy hel, idealnie wietrzne miejsce na windsurfing czy kitesurfing.
zgadzam sie tez z tym ze jak juz sie wynajmuje sprzet to wygodnie i ekonomicznie jest tez dobrac do tego instruktora - znizki i te sprawy
a jesli chodzi o kitecenter.pl to patrzylam na tamta kadre,i sa to chyba sprawdzone osoby, a od kuzyna wiem ze pracowaly wczesniej takze w takich szkolkach jak ta w chalupach
hehe, coś się polakom w końcu udało- hel.. odnośnie kitecenter.pl to słyszałem podobne zdanie na temat kadry. moża by wejść na kiteforum ale to forum jest jakieś dziwne...
co do ekonomii to każde 100zl na wakacjach robi różnice...