Fakt... Karny byl podyktowany niesprawiediliwie.
Ale wg mnie Polska i Austria grały na równym, średnim poziomie.
Zarówno my jak i Austryjacy zasługiwali na remis, i to mieliśmy.
Dla mnie proste - było, przeminęło. Nie ma co rozpamiętywać.
Mnie również śmieszy fakt, że ' wielcy ' kibicie zasiadaja przed telewizory w czasie waznych meczów.. i jeśli Polska przegra.. mówią jakieśmy ' cioty, dziady idt. ' .
Również fakt taki, że większość z nich nie zna nawet przepisów dotyczacych piłki nożnej mnie śmieszny. Ludzie - opanujcie się !
Pomogła: 7 razy Wiek: 22 Dołączyła: 11 Wrz 2007 Posty: 1078 Skąd: Warszawa
Wysłany: Sro Cze 18, 2008 15:03
Mała_Pe napisał/a:
Mnie również śmieszy fakt, że ' wielcy ' kibicie zasiadaja przed telewizory w czasie waznych meczów.. i jeśli Polska przegra.. mówią jakieśmy ' cioty, dziady idt. ' .
Również fakt taki, że większość z nich nie zna nawet przepisów dotyczacych piłki nożnej mnie śmieszny. Ludzie - opanujcie się !
Pewnie ogladam wiecej meczow od Ciebie, a mimo to tez twierdze, ze nasza reprezentacja to dziady (oprocz kilku wyjatkow).
_________________ "Sprawiedliwość ma oczy i fiskalną kasę.
Podstawowe wartości spłonęły jak papier"
Pomogła: 16 razy Dołączyła: 26 Kwi 2006 Posty: 4696 Skąd: się tu wziąłeś?
Wysłany: Sro Cze 18, 2008 15:10
Monia*, Patrycji pewnie o to chodziło, że jak Polacy wygrywają to wszyscy są za nimi, a jak przegrywają to już od najgorszych ich wyzywają... czyli są tzw. etatowymi kibicami, dla tego, zeby pokazać, jacy oni nie patrioci.
innego powołania, jak wzbudzanie tego światła
na twarzach otaczających nas ludzi.'
A.Camus
Mnie generalnie śmieszył ten karny. W lidze angielskiej, takie rzeczy zdarzają się non stop, są one na porządku dziennym. Normalnie w Anglii, żaden sędzia nie podyktowałby karnego za takie coś. To ciekawe...
Albo masz C+ Sport i jesteś spostrzegawcza albo powtarzasz(przytaczasz) czyjeś słowa (powiedzmy "eksperta")
Wazelina napisał/a:
A co do wypowiedzi większości Polaków - może i się naraził, ale nie zapominajmy, że jest to tylko sport, zabawa, a większośc z Was to tacy wielcy kibice od wielkiego dzwonu, co to siadają przed TV, wtedy jak gra Polska, wcześniej tego nie śledząc.
Zgadzam się;P
Wazelina napisał/a:
Żal mi Was i całego narodu, który podąża bezwiednie w myśl przetoczonego przeze mnie schematu.
Brzmi jak wezwanie do Dżihadu
Ja myślę po prostu to nie jest wina sędziego tylko nasza.Kiedy Austriacy spuścili z tonu trzeba było ich wyciskać jak cytrynę a nie czekać gwizdka jak na zbawienie pod koniec.Mieliśmy okazje to trzeba było je wykorzystać. Teraz tylko wszyscy zrzucają winę na łeb Webba.
_________________ Jeśli zmienisz reguły tego, co kontroluje tobą, zmienisz reguły tego, co możesz kontrolować.
Na tle reszty wypada nieźle. Skład mamy jaki mamy. Bez rewelacji. Ale powinniśmy wystawić najlepszych - Smolarek powinien był grać od początku. I kropka.
PS jeśli Smolarek PRAWIE nie gra, to nie wiem co na boisku robi reszta. Dziękuję za uwagę.
Na ch.j wystawiac kogoś, kto jest przy piłce kilka razy na cały mecz? Zresztą tak bardzo go chwalisz, ale chyba nie zdajesz sobie sprawy z tego, że Smolarek nie ma już takiej formy jak kiedyś. Kopnąc piłkę wprost każdy potrafi... szkoda, że Benkakker nie wystawił Jelenia.
Fiorentino napisał/a:
Albo masz C+ Sport i jesteś spostrzegawcza albo powtarzasz(przytaczasz) czyjeś słowa (powiedzmy "eksperta")
Mam C+Sport.
Fiorentino napisał/a:
Brzmi jak wezwanie do Dżihadu
Ja myślę po prostu to nie jest wina sędziego tylko nasza.Kiedy Austriacy spuścili z tonu trzeba było ich wyciskać jak cytrynę a nie czekać gwizdka jak na zbawienie pod koniec.Mieliśmy okazje to trzeba było je wykorzystać. Teraz tylko wszyscy zrzucają winę na łeb Webba.
No i spuścili z tonu w drugiej połowie. Gubili się, nie zauważyłeś tego ? Kilka razy nie dobiegali do piłki, podania były źle przyjęte itp. No, ale podyktowany karny jak kupa - nie pokonasz.
Pomógł: 10 razy Wiek: 20 Dołączył: 02 Cze 2007 Posty: 1654 Skąd: IV RP ;)
Wysłany: Sro Cze 18, 2008 16:12
A najlepsze jest że karny był ( to już ocena na 'zimno', na spokojnie) a bramka Rogera nie była wcale ze spalonego (jak sądzą niektórzy 'eksperci'). Ale jaka drużyna, tacy eksperci Sędzia miał absolutną rację, choc sam twierdzi że przy bramce Rogera bramki nie powinien uznac
_________________ Dlaczego władza każdej maści mam mnię za nic? Czy czerwona czy biała jestem dla niej śmieciem. [automat-cenzura], pod każdą władzą czuję się jak kundel. Czemu nie jestem chamem ze sztachetą w ręku, ktoś by się ze mną liczył gdybym rzucił cegłą
No i spuścili z tonu w drugiej połowie. Gubili się, nie zauważyłeś tego ? Kilka razy nie dobiegali do piłki, podania były źle przyjęte itp. No, ale podyktowany karny jak kupa - nie pokonasz.
Nie przeczę.Nie napisałem tak, co nie znaczy,że tak nie sądze.
Podania były źle przyjęte ,bo "technika...technika to lipa" w naszym wykonaniu.
_________________ Jeśli zmienisz reguły tego, co kontroluje tobą, zmienisz reguły tego, co możesz kontrolować.
Pomógł: 27 razy Wiek: 17 Dołączył: 24 Lut 2008 Posty: 1860 Skąd: z ziemi jak na razie
Wysłany: Pon Cze 23, 2008 22:59
Howard Webb...hmm.Jestem zdenerwowany , ponieważ Polska zremisowała.Nie było przewinienie na rzut karny , ale zdarzają się błędy sędziów.I o to był przykład takiego błędu.I przestańmy szukać w tym wielkiej teorii spiskowej.Nie było to z pewnością dla pieniędzy.Zwykła pomyłka przykra dla nas.
Pomogła: 16 razy Dołączyła: 26 Kwi 2006 Posty: 4696 Skąd: się tu wziąłeś?
Wysłany: Wto Lip 01, 2008 15:15
przestańcie już rozpamiętywać, dawno już Euro się skończyło.
innego powołania, jak wzbudzanie tego światła
na twarzach otaczających nas ludzi.'
A.Camus