Pomogła: 15 razy Dołączyła: 26 Kwi 2006 Posty: 4755 Skąd: się tu wziąłeś?
Wysłany: Pon Cze 16, 2008 19:06
wg mnie nie ma sensu zakładać o nim tematu. Niewątpliwie, podpadł nam, Polakom, ale o tym trzeba jak najszybciej zapomnieć, nie rozpamiętywać i mieszać go z błotem. Sam sobie jest temu winien, no ale cóż. Pora ochłonąć, każdy wie, za co go uważamy.
innego powołania, jak wzbudzanie tego światła
na twarzach otaczających nas ludzi.'
A.Camus
Jako że już się uspokoiłam po meczu sądzę że Austrii słusznie przyznał karnego. Patrząc na grę Polaków dziwne by było jakby wygrali. A zresztą jak sam Beenhakker mówił, że w 99% takich przypadków sędzia by nie podyktował karnego.
_________________ [...]Et si tu n'existais pas,
J'essaierais d'inventer l'amour,
Comme un peintre qui voit sous ses doigts
Naître les couleurs du jour.
Et qui n'en revient pas.[...]
Olla, karnych nie przyznaje się dlatego, że ktoś by tam niesłucznie wygrał, tylko za przewinienia w polu karnym. Lewandowski robił to samo co jakiś Austriak za nim, dlatego karnego być nie powinno i tyle.
Pomogła: 15 razy Dołączyła: 26 Kwi 2006 Posty: 4755 Skąd: się tu wziąłeś?
Wysłany: Pon Cze 16, 2008 19:46
Olla napisał/a:
ako że już się uspokoiłam po meczu sądzę że Austrii słusznie przyznał karnego. Patrząc na grę Polaków dziwne by było jakby wygrali. A zresztą jak sam Beenhakker mówił, że w 99% takich przypadków sędzia by nie podyktował karnego.
Ollu sama sobie zaprzeczasz. Karnego byc nie powinno, a Webb dodatkowo bardziej wini się za nieuznanie rzekomego spalonego niż za ten karny.
innego powołania, jak wzbudzanie tego światła
na twarzach otaczających nas ludzi.'
A.Camus
Ollu sama sobie zaprzeczasz. Karnego byc nie powinno, a Webb dodatkowo bardziej wini się za nieuznanie rzekomego spalonego niż za ten karny.
Wybacz. Napisałam że Beenhakker mówił że w 99% w takiej sytuacji karnego sędzia nie przyznaje, ale jeśli go przyzna nie jest to niezgodne z prawem.
[ Dodano: Pon Cze 16, 2008 19:54 ]
Cici napisał/a:
Olla, karnych nie przyznaje się dlatego, że ktoś by tam niesłucznie wygrał, tylko za przewinienia w polu karnym. Lewandowski robił to samo co jakiś Austriak za nim, dlatego karnego być nie powinno i tyle.
Ale był. Ten wynik należał się Austrii
_________________ [...]Et si tu n'existais pas,
J'essaierais d'inventer l'amour,
Comme un peintre qui voit sous ses doigts
Naître les couleurs du jour.
Et qui n'en revient pas.[...]
Mnie generalnie śmieszył ten karny. W lidze angielskiej, takie rzeczy zdarzają się non stop, są one na porządku dziennym. Normalnie w Anglii, żaden sędzia nie podyktowałby karnego za takie coś. To ciekawe...
A co do wypowiedzi większości Polaków - może i się naraził, ale nie zapominajmy, że jest to tylko sport, zabawa, a większośc z Was to tacy wielcy kibice od wielkiego dzwonu, co to siadają przed TV, wtedy jak gra Polska, wcześniej tego nie śledząc. Żal mi Was i całego narodu, który podąża bezwiednie w myśl przetoczonego przeze mnie schematu.
Wysłany: Wto Cze 17, 2008 22:35
było minęło, nie udało nam sie w tych mistrzostwach, moze uda w następnych, na własnym terenie (jak bedą:D ) zgadzam się z Wazelina, że w lidze angielskiej by tego nie gwizdnęli.
a słyszeliście co w sheffield, rodzinnym mieście Webba, się dzieje?:) na forach już podają adres i numery telefonów do niego na chate, chłop i jego rodzina dostali ochrone. oby tylko nic Polacy głupiego nie odwalili;)
Pomógł: 5 razy Wiek: 18 Dołączył: 26 Maj 2008 Posty: 1225 Skąd: Od mamy
Wysłany: Sro Cze 18, 2008 12:17
Cytat:
Howard Webb wrrr....
Jest człowiekiem jak każdy z nas. Pewnie dopuszcza się świństw i występków, ale nadal jest jednym z nas. Każda z wad jest dowodem człowieczeństwa.
Prawda czyni ludzi dojrzałymi. Prawda jest fikcją, zatem dojrzałość również nią jest. Możesz tłumić sugestię, autosugestii się nie wyzbędziesz. Zawsze odnajdziesz mniej lub bardziej infantylnych od siebie.
- Kapeć
Nieistotne jest to co powiesz, ale jak inni to odbiorą.
Trudno przynajmniej gdyby nie on to Polska by wyjechała z Mistrzostw z kontem 0 bramek strzelonych.Ale nie dyktuje sie karnych przeciw drużynie ,która wygrywa w 92 minucie meczu.Przyjedź tylko do Polski w 2012 roku..!!
Bo Smolarek prawie nie gra, gdybyś nie zauważyła. Dostanie raz na jakiś czas piłkę, kopnie
Na tle reszty wypada nieźle. Skład mamy jaki mamy. Bez rewelacji. Ale powinniśmy wystawić najlepszych - Smolarek powinien był grać od początku. I kropka.
PS jeśli Smolarek PRAWIE nie gra, to nie wiem co na boisku robi reszta. Dziękuję za uwagę.
_________________ Lepiej kobietę oburzać niż nudzić.