Moim numerem jeden od kiedy przeszedł do Wisły jest Błaszczykowski. Nie mogłem uwierzyć własnym uszom, kiedy usłyszałem, ile ma lat. Od razu zacząłem śledzić jego karierę.
Ten człowiek jest tak sprytny i szybki, że w głowie się to nie mieści. Zapadł mi w pamięci każdy jego rajd, w którym mijał przeciwników jak tyczki i potrafił ośmieszyć dwie linie obrony za jednym razem.
Jedyną rzeczą, której mu brakuje jest umiejętność oddania dobrego strzału z daleka. Czytałem w "Piłce Nożnej" wywiad, w którym mówił, że ma blokadę psychiczną po kontuzji, dotyczącą silnych strzałów. Dopiero w Dortmundzie zaczął się przełamywać (co było widać przy pierwszym golu meczu Portugalia-Polska).
Chciałbym, żeby dali temu chłopakowi szansę w wielkich klubach - szansę na bycie gwiazdą pokroju Ronaldinho.
Poza tym cenię Smolarka jako silny element w ataku, Krzynówka jako tego, kto potrafi w najgorszych momentach poprowadzić grę i Boruca za obronę na najwyższym światowym poziomie tak w reprezentacji, jak i w Lidze Mistrzów.
Z obcokrajowców nie mam szczególnych ulubieńców. Albo kogoś po prostu lubię, albo nie. Zwyczajnie zbyt wielu wielkich piłkarzy w mojej opinii ma przeżarty dużymi pieniędzmi charakter (np. romans Rooney'a z 40-letnią prostytutką, albo orgie u C. Ronaldo).
_________________ STRIP SAMBA! http://youtube.com/watch?v=HoyQwrviMbs Eu sou um barco na imensidao do mar
Com saudade do meu porto
Navego, navego, navego nas ondas do mar
Vento me leva pra la de novo
Alex Del Piero - Za jego wspaniała technike , te wszystkie bramki z rzutów Wolnych i za to że jest piłkarzem Juventusu . David Trezeguet - za jego całokształt grę w barwach Juventusu i we Francji . Andrzej Sermak za to że jest grającym trenerem i za to wszystko co zrobił dla Mojej Szczakowianki
Nils Liedholm ..legenda włoskiej piłki nożnej ..legenda z Mediolanu (1922-2007 [*] )
II Capitano
Paolo Maldini ..jak dla mnie najlepszy środkowy obrońca na świecie.W wieku 39 lat gra na najwyższym światowym poziomie. Zawsze w Milanie .Wielki człowiek nie tylko jako piłkarz ..wielki ze względu na jego osobowość. Paolo mam nadzieję , że ostatnim twoim meczem w karierze będzie zwycięstwo w Moskwie w finale Champions league.
Polak - zdecydowanie Łukasz Podolski, no a bramkarz - Artur Boruc (bez niego Polska przegrywałaby mecze z wynikiem 0:15)
obcokrajowiec - Cristiano Ronaldo, Ronaldinho i Fernando Torres, Thierry Henry. Podoba mi się też gra Eto`o.
Ronaldo, Torres i Podolski - zarówno za rewelacyjną grę jak i za wygląd, mmm <33 ciacha!
_________________ Come on you reds, come on you reds
Just keep your bottle and use your heads
For ninety minutes we'll let them know
Who's Man United, here we go !