Wysłany: Pią Cze 02, 2006 17:25 Kolarstwo, rowery i trening
Piszcie tu wszelkie pytania na tematy zwiazane z rowerami i kolarstwem. Polzawodowo trenuje ten sport i znam sie na sprzecie, wiec w tych kwestiach moge pomoc. Interesuje mnie tez fizjologia treningu, wiec piszcie tutaj wszelkie pytania na temat najlepszych sposobow na cwiczenie, sprzetu, moge wam tez powiedziec, jak cos latwo i szybko zreperowac w rowerku. Wiekszosc podstawowych napraw jest prosta (nie mowie tu o superlekkich czesciach, z ktorymi trzeba umiec sie obchodzic i byc delikatnym, oraz uzywac specjalistycznych i niestety drogich narzedzi), wiec zawsze moge Wam powiedziec co i jak;)
Na poczatek moge wam wspomniec, ze naintensywiejsze cwiczenia wcale nie pomagaja w spalaniu tluszczu. Najlepiej trenowac dluzej, ale mniej intensywnie. Jest to dosc znana prawda, ale na wszelki wypadek pisze;) Jesli ktos bedzie chcial poznac uzasadnienie, piszcie;)
Wysłany: Wto Sie 08, 2006 09:51
ja od razu pisze ze kolarstwo dla mnie to bezsens ale ta odmiana sportu rowerowego ktora uprawiam jest najlepsza (bmx) tu mozesz sie wyszalec poderwac laski ciagle sie uczyc ZAROBIC stracic spier***** przed policja i straza miejska przez cale miasto no i tez mozna sie zabic hehe to jest cool sporcik
_________________ "Walka trwa.
Trzeba przerwać tę opowieść.
Opowieść o wspaniałych ideałach
Braterstwa i służby, o ludziach,
którzy potrafią pięknie umierać i pięknie żyć"
ekhem...
Trenuje kolarstwo od 7 lat i sie tego niewstydze.... co do tego że kolarze golą nogi to jest jak kto chce... ja tylko na lato.... a powiedzcie mi czy tenista, piłkarz i czy siatkarz ma owłosione nogi. Kolarstwo to schludny sport i ładniej wygląda jak są ogolone nogi i lepiej bo jak się wywrucisz to zakażenia z włosów niedostaniesz... mogę wam dużo pomóc... trenuje w terenie szczecina. Nara
może i ty się zanudzisz kolarstwem... kazdy ma swój gust... ja nielubie za to downhill'u duzo jezdze po polsce... w krk byłem tez na wyścigu pod krk w "Olkuszu" też byłem
no właśnie... prostych i równych dróg w polsce niema ale w górach są piękne widoki... kiedyś miałem trening... byłem w borowicach i jechałem na "śnieżke" takie umordowanie było a później zajebiste widoki
miałem krakse zjezdzajac i bylem w szpitalu... bo to bylo zgrupowanie kadry wojewodzkiej (z zachodniopomorskiego)
jak bylem to ostra zima byla i lod byl na zakrecie i przy predkosci ok.70km/h pol grupy czyli jakies 15 osob wyjebalo w barierke betonowa... takie sa na zakretach by niewypasc... ja mialem szczescie bo mialem zlamana noga i potluczony bylem a inni to gorzej