eżeli w to się bawisz to wiesz że repliki za 100-200zł są po prostu beznadziejne...
A pistolety sprężynowe z Tokyo Marui (z hopup-em ofkorz dostępne na www.specshop.pl),S&W 1911 od cyberguna na licencji KWC, pistolety CyberGuna z serii HPA?
to są bardzo dobre pistolety, które w dobrych rękach potrafią zastąpić niejednego AEGa i kosztują przeważnie koło 90-120zł. wyjątkiem jest wspomniany wcześniej S&W 1911 ktory kosztuje prawie 190...
nie miałem z tym nigdy do czynienia więc nie mam specjalnej na ten temat wiedzy, z ust kolegi, który się w to bawi stosunkowo długo wiem że ASG to dziedzina wktórej cena broni w zasadzie niemalże w 100% przekłada się na jakość. Nie jestem w stanie polemizować, mam jedynie info, które dostałem od gościa który w tych sprawach jest serio kumaty;]
ASG to dziedzina wktórej cena broni w zasadzie niemalże w 100% przekłada się na jakość.
Całkowita prawda:)
Ale te pistolety są naprawdę bardzo dobre:)
W sam raz dla początkującego lub kogoś kto potrzebuje broni bocznej a nie ma kasy na gaziaka:)
Bęsik, no w większości tak jest ale repliki firmy Tokyo Marui są powyżej 1000zł , a opinie o ich replikach są baaaardzo dobre.
http://www.tajgun.pl/?cat=87
ale to już aeg
Nie korzystajcie z tajguna.
Są tylko dwa sklepy warte polecenia:
ASGShop- www.asgshop.pl
i SpecShop- www.specshop.pl
w tym pierwszym to tylko markowe AEGi, gaziaki, snajperki i MNÓSTWO części.
W tym drugim też dość dużo tego jest:)
wiesz ja tam nic nie polecam, mój pierwszy asg był z kiosku, a teraz kupuje z sklepu taniemilitaria ( choć teraz już nie, bo wyszło na to że w kiosku, "broń" miała lepszą jakość )
jeżeli ktoś naprawdę fascynuje się bronią, to zaczeka do 18 lat żeby mieć zezwolenie i prawdziwą broń ( albo zostaje mu paintball który jest bardzo kosztowny )
albo zostaje mu paintball który jest bardzo kosztowny
Airsoft lepszy- tańszy i bardziej realistyczny.
A jeżeli masz 18 lat to nie znaczy że dostaniesz pozwolenie na broń. Musisz zostać przebadany m.in. przez psychologa, czy nie masz żadnych chorób umysłowych itp.
Cała procedura wyrobienia pozwolenia to min. 3 miesiące (oczywiście zdarzają się wyjątki:) )
albo zostaje mu paintball który jest bardzo kosztowny
Airsoft lepszy- tańszy i bardziej realistyczny.
A jeżeli masz 18 lat to nie znaczy że dostaniesz pozwolenie na broń. Musisz zostać przebadany m.in. przez psychologa, czy nie masz żadnych chorób umysłowych itp.
Cała procedura wyrobienia pozwolenia to min. 3 miesiące (oczywiście zdarzają się wyjątki:) )
No dobra do paintbolla za 2800 zł mam full sprzęt a do ASG musze mieć z 3500 zł zeby sobie wszystko skompletować (od kombinezonu po klamkę). W paintbollu muszę dokupować kulki i nawet o gaz nie muszę się martwić. A w Asg Co chwila nowa butla (no chyba że można doładowywać). Kulki, nowe elementy tłumik i etc. To co jest tańsze? Prosze o argumenty za i przeciw.
Ps. Jaką mają odległość strzału przeciętne karabiny szturmowę, snajperki, pistolet szturmowe?
No dobra do paintbolla za 2800 zł mam full sprzęt a do ASG musze mieć z 3500 zł zeby sobie wszystko skompletować (od kombinezonu po klamkę). W paintbollu muszę dokupować kulki i nawet o gaz nie muszę się martwić. A w Asg Co chwila nowa butla (no chyba że można doładowywać). Kulki, nowe elementy tłumik i etc. To co jest tańsze? Prosze o argumenty za i przeciw.
Ps. Jaką mają odległość strzału przeciętne karabiny szturmowę, snajperki, pistolet szturmowe?
Po 1: Witam wszystkich po dłuższej nieobecności na forum (jakoś tak sie zapomniało)
A tak wracając do tematu:
2800zł za wszystko? PHI! Widać, że nie znasz się na rzeczy.
Mundur woodland= 120zł
Kamizelka LBV+ pas LC2+ 2 manierki i buttpack= ok 250zł
Karabin (dobrej klasy AEG): od ok. 1000zł do 1600zł (wraz z baterią)
Wychodzi w sumie ok 2000zł
I (za przeproszeniem) nie pierdol, że potrzebujesz tłumik- jest bardzo mało przydatny (wycisza tylko kulkę a najgłośniejszy dźwięk wydaje gearbox). Teraz kulki. Jedna kulka do paintballa kosztuje ok 20gr za sztukę. Wychodzi 1000 kulek za 200zł. Na zloty przeważnie potrzebujesz ok. 2 tys kulek? A w airosfcie? Za 200zł można mieć ok. 18 tys kulek (słownie osiemnaście tysięcy)
O gaz nie musisz się martwić chyba, że masz gaziaka. Jak elektryk (co większość ludzi ma) to ładujesz tylko akumulator.
A zasięgi?
Zależy od ilości FPSów. Stockowy karabin ma ok. 300fps co daje ok 45m. zasięgu. Najsilniejsze giwery (ok 650fps) mają ok 90m. zasięgu SKUTECZNEGO.
To tyle co mam do powiedzenia. Więc airsoft jest dużo tańszy od paintballa w eksploatacji.
Lubię ASG. Niedawno kupiłem sobie shotguna i strzelam sie z kolegami. Niestety droższe repliki są bardzo drogie, ale chociaż mundury są w dobrej cenie. ja odtwarzam BW.
no, ja juuż sie w to bawie hu hu hu a może i dłużej(ok4lat)
Jest fajna gra, rozwija kondycję...
Najlepiej jest jak sie ma ekipe.... bo jak nie to jest suchar !!
Pomógł: 1 raz Wiek: 19 Dołączył: 10 Maj 2008 Posty: 184 Skąd: Bielsko-Biała
Wysłany: Sob Maj 10, 2008 12:58
Piękny sport i hobby. Ja z kumplami odtwarzam oddział antyterrorystyczny policji, ale nie mamy jeszcze całego wyposażenia, musimy uzbierać na profesjonalne buty, plus nakolanniki i kajdanki. Broń już mamy, ja posiadam repliki pistoletu USP i strzelby Benelli M3. Zaczynamy trenować w budynku opuszczonego szpitala i przyszpitalnym (oczywiście też opuszczonym) krematorium, także wrażenia mamy zapewnione.
Polecam każdemu , pod warunkiem, że ma się z kim grać. Bo jeśli ktoś chce tylko strzelać do celu, to żadne ASG nie zastąpi mu wiatrówki.