Normalnie bym nie napisalem, ze taki dzien jakis. Paint ball to calkowicie cos innego. Tam nie ma praktycznie realizmu. Te bronie sa takie nierzeczywiste.
W asg strzela sie 8mm kulkami bez farby (najczesciej) z replik rzeczywistych broni . Te firmowe, maja nawet oznaczenia oryginalnych producentow.
Asg jest bardzo fajne. Taki zastrzyk adrenaliny .
_________________ Ayamatte aratamaru-ni habakaru nakare.
Już kilka osób nie wie co to oznacza i chciałoby wiedzieć, więc daje tłumaczenie ^^ :
Nigdy nie zawahaj się przyznać do błędu i przeproś.
Pomógł: 1 raz Wiek: 19 Dołączył: 10 Maj 2008 Posty: 184 Skąd: Bielsko-Biała
Wysłany: Pon Maj 12, 2008 12:44
Cytat:
Te bronie sa takie nierzeczywiste
No, dokładnie, paintball pozbawiony jest tego ducha ASG, o ile w tym ostatnim wygląd broni pozwala zapomnieć, że to tylko zabawka, o tyle w paintballu trudniej jest się wczuć w klimat. Aczkowiek, zarówno w jednym jak i w drugim można trenować taktykę.
Nie zgodzę się z Tobą. Bronie w ASG to nie zabawki. W nieodpowiednich rekach mogą wyrządzić wiele szkód. Te firmowe po tuningu, to aż strach dostać z takiej z bliska. ASG to nie zabawa tylko sport dla poważnych, a raczej odpowiedzialnych ludzi. Nie ma miejsca dla dzieci, które chcą się zabawić.
Już kilka osób nie wie co to oznacza i chciałoby wiedzieć, więc daje tłumaczenie ^^ :
Pomógł: 1 raz Wiek: 19 Dołączył: 10 Maj 2008 Posty: 184 Skąd: Bielsko-Biała
Wysłany: Pon Maj 12, 2008 17:39
Może źle się wyraziłem, broń ASG oczywiście może zrobić krzywdę, i trzeba z nią uważać, ale w porównaniu z pierwowzorami, których są replikami, to zabawki. Strzelając z nich nie uświadczysz kopnięcia w ramię, zapachu prochu, czy huku w uszach, bo ten sport (przynajmniej ja mam takie wrażenie) jest nastawiony na zgranie, współpracę i taktykę, a strzelanie jest raczej tylko dodatkiem (wiem z własnego doświadczenia, bo jak trenuję z kumplami, to zdarza się, ze podczas całych ćwiczeń nikt z nas nie pociąga za spust, bo cały czas powtarzamy tylko sekwencje ruchów, ale to już zależy, kto jaki oddział rekonstruuje, podejrzewam, że w taktyce zielonej strzela się więcej)
Jeśli wyżej wymienionych elementów nie ma, broń ASG staje się tylko mniej lub bardziej plastikową kupą, zdolną wyrzucać z lufy kulki.
broń ASG staje się tylko mniej lub bardziej plastikową kupą, zdolną wyrzucać z lufy kulki.
Znowu się z Tobą nie zgodzę . Te firmowe bronie (tj. CA lub TM) z plastikiem to mają już mało wspólnego, gdyż są zrobione z metalu.
Wiesz, to już też kwestia jak kto traktuje swoją broń. Może to być tylko zwykła zabawka, ale dla mnie jest to "narzędzie" dzięki którym tak dobrze się "bawię" .