Wysłany: Sro Lis 08, 2006 08:40 Kto bawi się w ASG (Air Soft)?
Pytanie takie jak w topicu? Jak nie wiecie coi to jest- pytajcie? Dla krótkiego wyjasnienia ASG- jest to sport, w którym biega się z replikami broni na kulki 6mm i urządza strzelanki, SUPER SPORT!!! polecam i czekam na jakieś odpowiedzi...
Niedawno miałem przeogromnš ochotę się w to pobawić. Sprzęt mogłem załatwić od kumpla, miejsca do takiej zabawy mam dużo (między innymi tereny nieczynnej kopalni), tylko nie za bardzo miałem, z kim a samemu biegać po miecie w wyposażeniu i z gnatem to raczej tak nie bardzo
Jeżeli jest kto chętny z okolic Sosnowca to pisać, dzwonić, krzyczeć : 9352835 , 500660705 .
Nie mam z kim i nie mam za co bo niestety mam jeszcze inne wydatki. A nawet jeśli miał bym z kim to raczej deathmatch'ów nie lubię, wole 6 versus 6. Ale tak to uważam że to jest zajebista zabawa...
w kace jest pare teamów, robią np. 2 dniowe walki w lasach murckowskich 20 na 20, osobiście nie mam ponad 1000 zł do wyrzucenia na zabawkę toteż w to nie gram, mimo iż pomysł wydaje mi się fajny;]
Mój brat, kuzynowie, kolega, koledzy brata.. wszyscy w to hmm.. grają? mi się wydaje, że to takie noo.. troszkę bezsensu, jak juz inwestować w coś takeigo tyle kasy to odrazu coś co jest naprawdę śwetne np. Paintball
_________________ "I can't explain the way you make me feel
The only thing I know it feels goddamn real
Making me erase is what it's all about
So man, you better watch out."
Mój brat, kuzynowie, kolega, koledzy brata.. wszyscy w to hmm.. grają? mi się wydaje, że to takie noo.. troszkę bezsensu, jak juz inwestować w coś takeigo tyle kasy to odrazu coś co jest naprawdę śwetne np. Paintball
...ale to jest coś takiego jak paintabll tylko że lepsze...
jeżeli dobrze zrozumiałem co napisałas bo post troche źle się czyta...
No według mnei Paintball jest lepszy więc lepiej byłoby na to wydać kase..
Jak kto woli
_________________ "I can't explain the way you make me feel
The only thing I know it feels goddamn real
Making me erase is what it's all about
So man, you better watch out."
PaOoLiNeCzKa, ale w ASG są ładniejsze pistolet... fakt że może irytować podczas strzelania brzęczenie silniczka podczas strzelania, zamiast odgłosu wystrzału
Witam wszystkich.
-Synek- są gusta i guściki, a o tym w kulturalnym towarzystwie się nie rozmawia.
Bęsik napisał/a:
osobiście nie mam ponad 1000 zł
Bęsik- ostatnio byłem na manewrach 24h i widziałem kilka osób z replikami za 100-200zł. Osobiście latam z M15A4 (+kolimator M68) produkcji Classic Army z upgradem do 450fps, ubrany w MARPAT-a, kamizelką SWAT type (żeby było śmieszniej, to musiałem ją z honk kongu sprowadzać, bo tylko tam mają "normalne" oporządzenie w MARPATcie). Ogólnie za cały sprzęt dałem jakieś 2,5 tysiąca zł. Pewnie myślicie że mam bogatych starych- otóż wcale nie! Kase na sprzęt zbieram sam (strzygę trawę sąsiadom, odśnieżam, roznoszę ulotki itp, itd) i kasa się jakoś uzbierała. Ty też tak możesz... a jak w końcu weźmiesz się za to na "poważnie" to mam nadzieję że zobaczę Cię kiedyś w moim celowniku:)
Zapomniałem napisać że zabawa w ASG na większych manewrach jest od 16 lat- ja mam dopiero 15, ale już wyrobiłem sobie opinię:)
Na większych strzelankach (40-70 osób) manewrach- tak. Na "miejskich" to zależy od uczestników.
Jeżeli ktoś ma 16 lat, potrzebuje pisemną zgodę rodziców.
Ponadto na Śląsku trzeba posiadać Identyfikator Medyczny, który ma być noszony w lewej górnej części bluzy mundurowej.
Jeżeli w to się bawisz to wiesz że repliki za 100-200zł są po prostu beznadziejne...
No ja też raz na jakiś czas coś robię, ale przy moim trybie życia (biby pare razy w tygodniu) uzbieranie 1000zł graniczy z cudem. Teraz zbieram na telefon (1300zł) i w sumie nie duzo mi brakuje, ale zbieram od prawie roku