forum młodzieżowe
  •  FAQ  •   Szukaj  •   Użytkownicy  •   Grupy  •   Statystyki  •  Rejestracja  •   Zaloguj  • 

Poprzedni temat :: Następny temat
le Parkour
Autor Wiadomość
Maybach 
Uzależniony

Wysłany: Wto Lip 08, 2008 18:50   

Cytat:
W "filozofii" parkour zawiera się również dążenie do doskonalenia własnej osoby i wzmacniania siebie zarówno fizycznie jak i psychicznie

To taką filozofie przestrzega każdy człowiek chcący coś w życiu osiągnąć.Z tą filozofią to bym nie przesadzał.Podoba mi się , że ktoś lubi to robić i , że widzi w tym pasję, ale.... Nie filozofujmy ;)

Rashq
Nowicjusz

Wysłany: Wto Lip 08, 2008 19:51   

No dobra :p, to może napiszę tak, każdy robi to co kocha, a że inne osoby to odbierają inaczej w sensie, " O patrz wyszli na dwór i zrobili parę salt na mieście, ale oni tylko chcą się popisać " <== ( to się nie odnosi do pk tylko do fr )

Maybach 
Uzależniony

Wysłany: Nie Lip 13, 2008 14:06   

Cytat:
No dobra :p, to może napiszę tak, każdy robi to co kocha, a że inne osoby to odbierają inaczej w sensie, " O patrz wyszli na dwór i zrobili parę salt na mieście, ale oni tylko chcą się popisać " <== ( to się nie odnosi do pk tylko do fr )

Ale popisać też się można XD

Hipokryta
[Usunięty]

Wysłany: Wto Lip 15, 2008 09:24   

Szanuję tych, którzy w te "klocki" są dobrzy i coś tam sobą reprezentują w tym 'sporcie?' Natomiast jak widzę bandę 10-13 latków biegających po mieście i drących mordę, do tego kompletnie nie posiadających jakichkolwiek umiejętności, to mnie krew zalewa.

Booster 
Początkujący
Digital Man

Wysłany: Wto Lip 15, 2008 18:06   

Parkour to sztuka ucieczki. Nigdy nie uciekam, dlatego nie lubię. Wolę sztuki walki.

Q-Dark 
Nowicjusz
Q-Jumper

Wysłany: Wto Lip 15, 2008 21:05   

Parkour jest fajny, ale ma swoje wady, dlatego też nie próbowałem ćwiczyć po tym co widziałem. Chłopak w wieku mniej więcej 14 lat skakał z murku na wysokości 1 piętra. Początkowo ładnie wszystko mu wychodziło, wystarczył tylko jeden nieszczęśliwy upadek i ma sparaliżowaną nogę. Jak robili badania w szpitalu to na pozwolenie rodziców lekarze wbijali mu zwykłą igłę z strzykawki i pytali czy boli, chłopak poza bólem nogi nie poczuł nawet tej strzykawki. Dlatego :respekt: dla tych co nigdy nic sobie nie zrobili w tym sporcie ;)

Pein 
Amator
Lucyfer.

Ostrzeżeń:
 1/4/6
Wysłany: Pią Lip 18, 2008 10:17   

Cytat:
Parkour jest fajny, ale ma swoje wady, dlatego też nie próbowałem ćwiczyć po tym co widziałem. Chłopak w wieku mniej więcej 14 lat skakał z murku na wysokości 1 piętra. Początkowo ładnie wszystko mu wychodziło, wystarczył tylko jeden nieszczęśliwy upadek i ma sparaliżowaną nogę. Jak robili badania w szpitalu to na pozwolenie rodziców lekarze wbijali mu zwykłą igłę z strzykawki i pytali czy boli, chłopak poza bólem nogi nie poczuł nawet tej strzykawki. Dlatego dla tych co nigdy nic sobie nie zrobili w tym sporcie

wszystko fajnie powiedziales ale Parkour to nie sport... .

Maybach 
Uzależniony

Wysłany: Pią Lip 18, 2008 10:32   

To filozofia ? :jezor:

casablanca 
Zaawansowany
Zniewolone zmysły.

Pomogła: 8 razy
Wysłany: Pią Lip 18, 2008 14:50   

Degrazja napisał/a:
Parkour to nie sport

Czymkolwiek to nie jest strasznie mi się podoba. :D

„Z głupkami nie ma sensu rozmawiać. Przed głupkami trzeba się bronić.” - Wojciech Cejrowski
„Tak więc trwają wiara, nadzieja, miłość - te trzy: z nich zaś największa jest miłość.” (1 Kor 13, 13)
Nie istnieje droga na skróty do miejsca, do którego warto dojść.

Memento mori.
Nic nie jest tak piękne i ponadczasowe jak polska muzyka rockowa.
Rok szkolny, czyli ograniczenie pobytu na nastolatkowie.com.pl.

Sofia 
Maniak
Wyrwijrączka

Pomogła: 5 razy
Wysłany: Pią Lip 18, 2008 16:02   

maybachmaster napisał/a:
To filozofia ? :jezor:

Taniec? :||

Hendo 
Początkujący
Głupi mądrala.

Wysłany: Nie Lip 27, 2008 20:43   

Degrazja napisał/a:

Parkour to nie sport...

No niestety, ale się mylisz. Parkour jest sportem, lecz nie jest to oficjalny sport tak jak koszykówka etc.

Szczerze mówiąc, czytam tak sobie tutaj w topicu, i muszę przyznać, że większość z was nie do końca wie czym jest Parkour :olaboga: Nie chce tutaj wychodzić na jakiegoś znawce lub coś w tym stylu, ale chciałbym wam przybliżyć ten sport.

Parkour nie jest tylko jakimś zwykłym sportem. Parkour jest według mnie czymś wspaniałym. Ten sport to nie tylko jakieś tam przeskoki przez barierkę, murek lub jakąś inna przeszkodę. Pk również nie posiada dokładnie wyznaczonego celu, tak jak to jest w footballu, koszykówce. Nie jest on na pewno stylem uciekania. Każdy ma swoje hipotezy czym jest dla niego Pk. Dla mnie Parkour to wolność i swoboda .. dzięki Parkour uczymy się łamać swoje lęki, swoje granice. Dzięki Parkour, możemy wybrać swoją własną drogę. Drogę która nam, traceur'om (Traceur to osoba uprawiająca Parkour) uświadamia, że to co kochamy jest z nami wszędzie ..

Leydzin 
Praktykant
Leydżin!

Wysłany: Czw Sie 28, 2008 20:20   

Ehh... Jak tak czytam Wasze wypowiedzi i te głębokie przemyślenia, to płakać mi się ze śmiechu chce ^^ Zanim coś napiszecie, to zaczerpnijcie wiedzy o temacie ^^

...:::MaDeO:::...
Nowicjusz

Wysłany: Sob Wrz 06, 2008 11:35   

Ja uprawiam Parkour od 1 roku i niezle mi to wychodzi trenuje z kumplami mamy fajne miejscówki :nana:

Shady 
Nowicjusz
14 lat i jazda...

Wysłany: Sro Wrz 17, 2008 18:22   

parkour to nie sport? a no sorry to sport extremalny :P Tylko szkoda ze jak policja widzi ze cwiczysz to Cie odrazu goni myslac ze obrabowałeś bank :) Złamałem ze 2 ręce i noge cwiczac ale dalej to robie bo to mnie nakreca xD gate to jest to xD

Odpowiedz do tematu