Hmm...można by się dłużej temu przyglądać ...ze względu na to że Milan przywiązuje większą wagę do rozgrywek Champions league niż chociażby serie a to myślę że po raz kolejny możemy się spodziewać jak zwykle "zaskakującego" (dla niektórych)i nie zasłużonego triumfu Rossonerich. Fakt piłkarze nie grzeszą młodością ale za to posiadają wielkie doświadczenie i rutynę.
Mam nadzieję że Pato nie będzie miał problemu wkomponować się do końca w zespół.
A co do Arsenalu jako przeciwnikowi Milanu ...myślę, że będzie to ciekawy mecz..chociaż nie możemy się spodziewać wielu bramek ..po tym jak milan ustawi gę defensywną z jednym napastnikiem zapewne (jak ja tego nie cierpie ).
Interesującym spotkaniem może być również mecz Liverpoolu z Interem ...Inter znakomicie spisujący się w lidze jak dotąd 0 meczy bez porażki.Znakomita forma ! Liverpool 7 miejsce w lidze ..strasznie ..sądzę że w tym sezonie mają szanse jedynie na LM zapewne będą chcieli się odkuć ..po tym nieudanym sezonie ..To będzie dla nich motywacja ,niepodważalna zresztą.
A co do meczu Romy z Madrytem ...tu już chyba nikt nie przewidzi dokładnie co się wydarzy
Oby dwa teamy mają stabilną w miarę wysoką formę. Roma ma jeszcze szanse na zdobycie serie a chociaż po grze Interu nic na to nie wskazuje. Real jak dotąd pierwsze miejsce ...ale tu miałbym wątpliwości co do awansu do 1/4... Dla mnie czarnym koniem zawodów może okazać się Olimpique Lyon. Jest to młody zespół żądny sukcesów.Na Shelsea raczej bym nie obstawiał.Kiedy oni ostatnio wygrali LM ? Już nawet nie pamiętam.Barcelona? Po tych sporach w drużynie?nie odpowiedniego zrozumienia w zespole. hmm...przynajmniej trener barcy ma motywacje ..zapewne jak nic nie wygrają w tym sezonie to Rijkaard się pożegna z ciepłą posadką ,ale cóż bywa i tak czasem.. odszedłem od tematu...
No zobaczymy jak się to potoczy.Mam nadzieję, że po raz kolejny będą to ciekawe mecze LM.
[quote="Monia*"]Celtic Glasgow - FC Barcelona
Nie ma już możliwości żeby do 1/4 przeszedł Celtic po porażce w Glasgow. W rewanżu obstawiam na 3-1 dla Barcy.
Olympique Lyon - Manchester United
Gdyby nie Tevez to sytuacja ManU byłaby gorsza, ale Czerwone Diabły powinny pokonać "u siebie" OL.
Schalke 04 Gelsenkirchen - FC Porto
Fifty-fifty. 1-0 w pierwszym meczu, dlatego uważam że wynik jest nadal otwarty tym bardziej, że Porto będzie grało przed własną publicznością. Obstawiam Porto.
Liverpool FC - Inter Mediolan
Myśle, że Inter odrobi straty z Anfield Road i wszystko się wyjaśni w dogrywce. Obstawiam Liverpool.
AS Roma - Real Madryt
Mimo porażki 1-2 na Stadio Olimpico jestem przekonany, że na SB kibice poniosą Blancos do 1/4.
Arsenal Londyn - AC Milan
Milan będzie grał u siebie i wygra, szkoda tylko modzieży Wenger'a.
Olympiakos Pireus - Chelsea Londyn
The Blues będą grali u siebie i wygrają, szkoda tylko Żewłaka.
Fenerbahce Stambuł - Sevilla FC.
Sevilla.
_________________ ¡Hala Madrid!, ¡Hala Madrid!
Noble y bélico adalid,
caballero del honor.
¡Hala Madrid!, ¡Hala Madrid!
A triunfar en buena lid,
defendiendo tu color
¡Hala Madrid!, Hala Madrid!, Hala Madrid!
Jestem fanem Romy, ale REALnie patrząc na jej szanse są niewielkie w starciu w Madrycie. Mimo porażki 0:2 uważam, że Inter nie sprzeda tanio skóry. Chelsea raczej poradzi sobie z Olympiakosem, Manchester z Lyonem, a Barca z Celticiem na bank. Mecze w Sevilli, Porto i Mediolanie uważam za otwarte, gdyż zdarzyć się może wszystko. Kto wygra całą edycję?
Skusiłbym się o próbę wytypowania finalistów, myślę, że na pewno w finale zagra Real lub Manchester - chyba w tej chwili najmocniejsze zespoły moim skromnym zdaniem...
_________________ Wartość kwiatów
zależy od nadawcy ...