Pomógł: 10 razy Wiek: 20 Dołączył: 02 Cze 2007 Posty: 1647 Skąd: IV RP ;)
Wysłany: Sob Wrz 15, 2007 10:45 Przygotowania do Euro2012
Mam pytanie do ludzi z Warszawy, Gdańskam Wrocławia, Poznania Chorzowa, Krakowa lub okolic itp. Jak idą przygotowania do Euro, jeśli chodzi o stadiony? Są chociaż plany? Wykupione działki? Wiem, że w tv można się tego dowiedziec, ale tam jaka opcja polityczna, taka opinia ( opozycja - jest żle, rządzący - jest dobrze). Chcę więc usłyszec opinie ludzi z tych miast lub okolic. Jak Wy to widzicie?
_________________ Dlaczego władza każdej maści mam mnię za nic? Czy czerwona czy biała jestem dla niej śmieciem. [automat-cenzura], pod każdą władzą czuję się jak kundel. Czemu nie jestem chamem ze sztachetą w ręku, ktoś by się ze mną liczył gdybym rzucił cegłą
Wysłany: Sob Wrz 15, 2007 12:22
splash napisał/a:
Przygotowan brak. Nie trzeba mieszkac w tych miastach zeby to zauwazyc. Na razie wszystko jest na papierze. I tak pozostanie.
Ale gdzie? W jakim mieście?
_________________ Dlaczego władza każdej maści mam mnię za nic? Czy czerwona czy biała jestem dla niej śmieciem. [automat-cenzura], pod każdą władzą czuję się jak kundel. Czemu nie jestem chamem ze sztachetą w ręku, ktoś by się ze mną liczył gdybym rzucił cegłą
Pomogła: 1 raz Wiek: 15 Dołączyła: 03 Mar 2007 Posty: 868 Skąd: Montreal^^
Wysłany: Sob Wrz 15, 2007 12:54
Ja nie na temat ale do tematu
Dzisiaj w radiu słyszałam,że Stadion Narodowy powstanie jednak obok Stadionu Dziesięciolecia O.o
Czyli zaczynają wszystko od początku,a chcą skończyć do 2009 roku :]
I nawet jak go skończą, nawet jak odbędą się te mistrzostwa(trza być optymistą xD) to fajnie to będzie wyglądać. Idą tłumy kibiców na mecz,na nowoczesny stadion sportowy,a obok wielki "bazar" xD
_________________ "Sometimes I wish I could save you
And there’re so many things that I want you to know
I won’t give up till it’s over
If it takes you forever I want you to know"
_________________ "...Trzeba żyć na prawdę, żeby oszukać czas.
Trzeba żyć najpiękniej-żyje się tylko raz.
Trzeba żyć w zachwycie-marzyć, kochać i śnić.
Trzeba czas oszukać, żeby na prawdę żyć..."
Wysłany: Sob Wrz 15, 2007 16:35
ankamal napisał/a:
nawet jak go skończą, nawet jak odbędą się te mistrzostwa(trza być optymistą xD) to fajnie to będzie wyglądać. Idą tłumy kibiców na mecz,na nowoczesny stadion sportowy,a obok wielki "bazar" xD
Mylisz się kochana. podobno ( polityk użył tego słowa) Podobno w miejscu stadionu X-lecia ma powstac park sportu i rozrywki lub coś takiego. Jesli chodzi o Warszawę, to jestem w miarę poinformowany. nie wiem tylko co się dzieje w innych miastach.
hekate napisał/a:
Zdaje się, że tak będzie wyglądać nasze euro2012
I to jesli dobrze pójdzie
Pomogła: 1 raz Wiek: 15 Dołączyła: 03 Mar 2007 Posty: 868 Skąd: Montreal^^
Wysłany: Sob Wrz 15, 2007 17:19
atos napisał/a:
Mylisz się kochana.
Akurat w tej sprawei wolalabym nie miec racji
Cytat:
http://img503.imageshack....3122436ldm4.jpg
Juz widze te tlumy ,siedzace na trawie ^^
_________________ "Sometimes I wish I could save you
And there’re so many things that I want you to know
I won’t give up till it’s over
If it takes you forever I want you to know"
Pomógł: 10 razy Wiek: 20 Dołączył: 01 Kwi 2007 Posty: 1987 Skąd: Warszawa
Wysłany: Sob Wrz 15, 2007 19:04
Cytat:
Dzisiaj w radiu słyszałam,że Stadion Narodowy powstanie jednak obok Stadionu Dziesięciolecia O.o
Czyli zaczynają wszystko od początku,a chcą skończyć do 2009 roku :]
Eee... eheeheh.... Stadion Dziesięciolecia jest jak i 10 lat temu, tak i teraz największym targowiskiem w Europie. Już 2 lata go zamykają. Widać z jakim skutkiem. Znaczy no... bez skutku.
hekate napisał/a:
O, o, o... właśnie.
atos napisał/a:
Mylisz się kochana. podobno ( polityk użył tego słowa) Podobno w miejscu stadionu X-lecia ma powstac park sportu i rozrywki lub coś takiego. Jesli chodzi o Warszawę, to jestem w miarę poinformowany. nie wiem tylko co się dzieje w innych miastach.
Ja mieszkam jakieś 2 km od stadionu X-lecia i nie zauważyłem, aby komuś, coś się chciało robić. Cokolwiek. Koreańczycy, Chińczycy i tanie adidosy. To rządzi stadionem.
Wysłany: Sob Wrz 15, 2007 20:32
Mnich napisał/a:
Ja mieszkam jakieś 2 km od stadionu X-lecia i nie zauważyłem, aby komuś, coś się chciało robić. Cokolwiek. Koreańczycy, Chińczycy i tanie adidosy. To rządzi stadionem.
A podobno do końca roku mają ewakuowac Witnamców i innych Azjatów. To nic. Zobaczymy kto będzie silniejszy
Pomogła: 7 razy Wiek: 22 Dołączyła: 11 Wrz 2007 Posty: 1066 Skąd: Warszawa
Wysłany: Wto Wrz 25, 2007 14:34
Mieszkam niedaleko stadionu X-lecia, jakies 5 minut drogi jak na razie to tych kupcow jest coraz wiecej, bo teraz sa przed stadionem. Tylko, ze to troche tak jakby chcieli sie jak najszybciej pozbyc towaru, bo sa starsznie niskie ceny. Na koronie jest ich podobno mniej.
Tez slyszalam, ze kupcow maja przenies na ul. Radzyminska, ale nie wiem gdzie dokladniej, bo ona jest dosc duza. A Stadion ma powstac na Warszawskich bloniach, czyli przy obecnym Stadionie. Tylko nie mam pojecia gdzie. Ogolnie stoi sobie stadion, a obok wszedzie sa ulice, jezdza tramwaje. Przed stadionem z jeden strony sa boiska, ale dosc male. Byly tez plany zeby kupcow przenies przed Dworzec Wschodni (dworzec, ktory jest 5 minut od Stadionu) i ciekawie by to wygladalo.
A tak poza tym to nie tak latwo sie tych kupcow pozbyc. To nie jest tak jak niektorzy moze mysla, ze zwykli kupcy i juz. Co sie dzieje na tym Stadionie to juz wiele slyszalam. Zreszta juz starszyli Minister Sportu, wiec latwo nie bedzie.
Ale chyba najlepszym rozwiazaniem byloby zeby on sie jednak znajdowal tam gdzie stary Stadion. Powinni w koncu ich wywalic, a Ci co sa nielegalnie w Polsce powinni siedziec cicho i jak najszybciej przeniesc sie. Najpierw bodajze bylo, ze korona miala sie wyniesc do konca wrzesnie, a reszta jakos do konca roku. A teraz slyszalam, ze za pare dni ma ich nie byc.
A tak ogolnie to nic nie widac zeby trwaly jakies prace gdziekolwiek. Jedynie ciagle tory tramwajowe wymieniaja. A autostrad raczej te nie robia.
_________________ "Sprawiedliwość ma oczy i fiskalną kasę.
Podstawowe wartości spłonęły jak papier"