Pomógł: 3 razy Wiek: 17 Dołączył: 24 Lut 2008 Posty: 414 Skąd: się wziąłem?
Wysłany: Pon Mar 31, 2008 17:29
Cytat:
Hamilton ma mniejszy staż, a jest już niestety wicemistrzem F1. Ale że to wielki talent - co do tego nie mam przynajmniej ja żadnych wątpliwości.
Tak, jednak nie wypada się też nie zgodzić z Monique. Przykładowo Felipe Massa jeżdżący bodajże od 2002 roku, zaczął odnosić sukcesy stosunkowo niedawno, podobnie można powiedzieć o Nicku Heidfeldzie.
_________________ Czy to lato... czy to zima... to na forum nudy nima!!!
Pomógł: 10 razy Wiek: 20 Dołączył: 02 Cze 2007 Posty: 1619 Skąd: IV RP ;)
Wysłany: Sob Kwi 05, 2008 22:29
Ktoś zarzucał Robertowi brak talentu i nadmiar szczęścia? Po dzisiejszych kwalifikacjach musi chyba zmienic zdanie. Ciekawe tylko ile ma paliwa... lecz chyba dużo skoro w Q3 wykręcił 1:33 z groszami, a wcześniej niemal 1:31. Ciekawie się zapowiada jutrzejsze popołudnie
_________________ Niewielu jest ludzi, którzy się interesują tym, co kto inny myśli albo ma do powiedzenia. W najlepszym razie słuchają ci,żebyś ty potem musiał ich wysłuchać. I wszyscy nawzajem wciskają sobie tony kitu. - WW
Konrad, w Q2 wszyscy jeżdżą na oparach więc i czasy są lepsze. Obstawiam, że Kubica ma mniej paliwa od Massy. Jeśli brazylijczyk czepi się polaka, to wyprzedzi go przy pierwszym stopie Kubicy. Ale przed poprzednim wyśgiciem też wydawało mi się, że Kubek spadnie, a tu zonk
Indywidualista; napisał/a:
Tak, jednak nie wypada się też nie zgodzić z Monique. Przykładowo Felipe Massa jeżdżący bodajże od 2002 roku, zaczął odnosić sukcesy stosunkowo niedawno, podobnie można powiedzieć o Nicku Heidfeldzie.
Bo wcześniej nie mieli bolidów, żeby takie wyniki osiągać. Alonso jest dwukrotnym mistrzem świata, ale co z tego, skoro nawet Massa odjeżdża mu sekundę na okrążeniu. A Massa jeździ w Ferrari, bo jest przyzwoitym zawodnikiem, który potrafi pogodzić się z faktem, że gdy trzeba, to ma zapracować na partnera z zespołu.
KiCe, bez przesady, pierwsza szóstka to nie środek stawki. Tym bardziej, że w tym sezonie BMW jest jeszcze szybsze.
_________________ ::Nie masz po co żyć? Żyj na złość innym!::
Wysłany: Sob Maj 24, 2008 20:11
Widzieliście to dohamowanie przed zakrętem na kilka minut przed zakończeniem 3 sesji kwalifikacyjnej Roberta, gdzie hamowanie było tak mocne że pokazał się dym z opony?
Tak jeżdzą tylko wariaci, a to domena mistrzów i geniuszy
_________________ Niewielu jest ludzi, którzy się interesują tym, co kto inny myśli albo ma do powiedzenia. W najlepszym razie słuchają ci,żebyś ty potem musiał ich wysłuchać. I wszyscy nawzajem wciskają sobie tony kitu. - WW
Wysłany: Sob Maj 24, 2008 22:01
Kermit napisał/a:
Zblokował koło po prostu Patrząc z tej strony to Coulthard po dzisiejszym pocałunku z bandą powinien zostać mistrzem wszechczasów
I właśnie skutki tych manewrów świadczą o klasy poszczególnych kierowców Zresztą Coulthard nie hamował w tym momencie, a zagapił się po prostu
Wysłany: Pon Maj 26, 2008 04:09
Mnie nawet tak bardzo nie cieszy fakt zdobycia przez Kubicę tego 2 miejsca, jak to, że Kubica w generalnej klasyfikacji ma więcej punktów niż pięciu Niemców razem wziętych I to że jako jedyny z czołówki nie popełnił żadnego błędu.
Pomogła: 15 razy Dołączyła: 26 Kwi 2006 Posty: 4710 Skąd: się tu wziąłeś?
Wysłany: Pon Maj 26, 2008 11:57
Mnie najbardziej cieszy to, że Robert mimo nie najlepszego sprzętu, trzyma się na równym poziomie, walczy zawzięcie z Massą, Raikonenem i ich Ferrari, lub też Hamiltonem i jego McLarenem( bo Kovalainen to nawet nie ma co porównywać do Polaka, mimo lepszego albo porównywalnego bolidu). Co do BMW Sauber i drugiego a oficjalnie pierwszego kierowcy w tej stajni... No cóż. Nick ma widocznie "słabe dni" albo też w końcu kiedy Robertowi przestawały zdarzać się przykre niespodzianki< odpukać w niemalowane drewno> to wyszło, kto jest lepszy. Ale z drugiej strony, szkoda mi Niemca, z tego względu, że czasem jednak nie od jego umiejętności zależy jego lokata a od szczęścia, a w tym wypadku nieszczęścia.
_________________ We stand in awe, we've created life
With arms wide open
Under the sunlight
Welcome to this place
I'll show you everything
With arms wide open
I to że jako jedyny z czołówki nie popełnił żadnego błędu.
Webber też się nie mylił... ani Vettel.
Monique, po ubiegłym sezonie możnaby powiedzieć dokładnie to samo, tylko zamienić nazwiska.
Raikkonena za to hamowanie mam ochotę ukatrupić. Przejechał w ten weekend co najmniej sześćdziesiąt okrążeń i nagle mu się zapomniało, że na najostrzejszym dohamowaniu na torze są wyboje. O karze dla Fina nie ma mowy, ale wygłupił się niemiłosiernie.
_________________ ::Nie masz po co żyć? Żyj na złość innym!::
Pomógł: 20 razy Wiek: 17 Dołączył: 24 Lut 2008 Posty: 1627 Skąd: z ziemi jak na razie
Wysłany: Pon Maj 26, 2008 20:22
Cytat:
Raikkonena za to hamowanie mam ochotę ukatrupić. Przejechał w ten weekend co najmniej sześćdziesiąt okrążeń i nagle mu się zapomniało, że na najostrzejszym dohamowaniu na torze są wyboje.
To nie kwestia zapomnienia.....oni w ciagu wyścigu "przyjmują" na siebie takie przeciążenia , że nie ma sie co dziwić , że są zmęczeni , a wyścig był meczący.Zmienne warunki pogodowe.Wypadki.To jest trudny tor......
Cytat:
No tak, Schumi ze wszystkiego potrafił wyjść
Schumi miał ESP.
Cytat:
Hamilton ma mniejszy staż, a jest już niestety wicemistrzem F1. Ale że to wielki talent - co do tego nie mam przynajmniej ja żadnych wątpliwości.
Ma najlepszy sprzęcior.......popełnia więcej błędów od Kubicy...jest mniej wytrzymały psychicznie.Nie zachowuje zimnej krwi.Nerwowy.Chciałbym zobaczyc Kubice i Hamiltona w jednym zespole