forum młodzieżowe
  •  FAQ  •   Szukaj  •   Użytkownicy  •   Grupy  •   Statystyki  •  Rejestracja  •   Zaloguj  • 

Poprzedni temat :: Następny temat
Scooter stunt
Autor Wiadomość
Master 
Amator
_ałtsajder_ stunter_

Wysłany: Czw Mar 29, 2007 20:13   Scooter stunt

Scooter stunt.

Czyli temat dla skuterowych stunterów!

I właśnie ciekawy jestem czy takowi tutaj są!

Stunt to też sport, jeden z tak nie wielu jaki uprawiam.

Pamiętejcie o walce na ulicy, która toczy się i zawsze będzie...

JEST NA TYM FORUM CHOć JEDEN SKUTEROWY STUNTER?

Vibe 
Zaawansowany

Ostrzeżeń:
 1/4/6
Wysłany: Czw Mar 29, 2007 20:41   Re: Scooter stunt

Master napisał/a:
Pamiętejcie o walce na ulicy, która toczy się i zawsze będzie...
:hihi: :arrow: :shock:

Bastek 
Znawca
Angie =*

Wysłany: Czw Mar 29, 2007 21:28   

Czemu napisałeś Scooter a nie Skuter...w ogóle jakie stunty mozna robic na skuterze?

Master 
Amator
_ałtsajder_ stunter_

Wysłany: Pią Mar 30, 2007 19:20   

Zapraszam na moją prywatną strone, na której opisałem te najłatwiejsze i podstawowe tricki. Wszystkich jest około 50, i nie sposób ich opanować w praktyce wszystkich.

http://stuntfanw.w.interia.pl/stunttricki.htm

To są tutaj jacyś stunterzy?

Jeszcze raz pisze.

Pamiętajcie o walce na ulicy.

Bastek 
Znawca
Angie =*

Wysłany: Sro Kwi 04, 2007 21:04   

Coty z tą walką na ulicy? jaka walka na ulicy? Że co, na skuterach se jeździcie? omg...

Vibe 
Zaawansowany

Ostrzeżeń:
 1/4/6
Wysłany: Sro Kwi 04, 2007 23:33   

Angel napisał/a:
Coty z tą walką na ulicy? jaka walka na ulicy? Że co, na skuterach se jeździcie? omg...

Nie "omg", a " :hihi: " ;-)

Bastek 
Znawca
Angie =*

Wysłany: Czw Kwi 05, 2007 16:12   

a Tobie co?

Vibe 
Zaawansowany

Ostrzeżeń:
 1/4/6
Wysłany: Czw Kwi 05, 2007 23:03   

Chodzi o to, że mnie to nie dziwi ("omg"), a śmieszy.

Bastek 
Znawca
Angie =*

Wysłany: Pią Kwi 06, 2007 15:37   

A =P

Master 
Amator
_ałtsajder_ stunter_

Wysłany: Pią Kwi 06, 2007 15:40   

"Walka na ulicy" to pojęcie jest przenośnią (metaforą). Choć może chodzić o nielegalne wyścigi (w tym przypadku skuterowe [a takowych nie brak]), lub po prostu uliczne jazdy
(w tym stunt [ tego też nie brakuje]).

Chciałem tylko rozeznać się, czy są na tym forum scooterowi stunterzy, ewentualnie z takimi porozmawiać, zaprosić na forum stunterskie itp. itd. Okazało się że nie ma, a temat stał się obiektem spamu i wyśmiewisk z powodu jednego wyrażenia które zostało zinterpretowane w sposób nie taki jaki miałem na celu pisząc je.

Dlatego temat myślę chyba kwalifikuję się do zamknięcia, i przepraszam modów/adminów za to zamięszanie.

Pozdrawiam

Vibe 
Zaawansowany

Ostrzeżeń:
 1/4/6
Wysłany: Pią Kwi 06, 2007 15:44   

:arrow: Master

Przepraszam, że cię uraziłem.
Dla mnie śmieszny jest widok "stunterów" bzykających 20 km/h po osiedlu i mówiących, że to "walka na ulicy".

Bastek 
Znawca
Angie =*

Wysłany: Pią Kwi 06, 2007 16:02   

Dla mnie też =P

Sorry master ;)

skylinegtr 
Amator

Wysłany: Pią Kwi 06, 2007 19:00   

Nie dziwie sie Vibe'owi ze sie zaczął smiać. Wytłumacze tutaj co nieco. Widac ze master naogladał sie filmów z serii Urban Street Bike Warriors , przedstawiają one grupy motocyklistów z usa którzy uprawiają freestyle. Owczywiscie gdy film dotarł w nasze strony tysiące dzieciaczków na skuterach pomyslały sobie : " ja tez tak moge na mojej pierdziawce!!"
O co chodzi z walką ?? O to cytat : don't forget the struggle . dont forget the street ( oczywiscie z tego filmu ). Jako ze master jest młody ( a nawet bardzo ) to nie potrafi poprawnie go zinterpretowac. Głownym przesłaniem tego tekstu jest to , ze stunt narodził sie na ulicach i tam będzie uprawiany do końca. Walkę motocyklistów mozna nazwac zwalczaine stereotypów dawców nerek czy chociazby . Do mastera : jesli chcesz uprawiac stunt , sprzedaj pierdziawke , szukaj gsx-ra olejaka i ucz sie. Skuterem robisz tylko posmiewisko z siebie.

Straight sections are made for fast cars. Turns are made for fast drivers. - C.McRae

Drift isn't the fastest way trought the corner. It's the most exciting way.. - Keiichi Tsuchiya

Master 
Amator
_ałtsajder_ stunter_

Wysłany: Pią Kwi 06, 2007 19:18   

Oto promo stuntu na skuterach najlepszych polskich stunterów.
http://www.youtube.com/watch?v=X5hnxPtqD3g

Byś wiedział ile pracy i czasu wymaga dojście do takiej techniki i perfekcji inaczej byś pisał.

A tu mistrzowie świata w stuncie na skuterach.
http://www.youtube.com/watch?v=LhcaJ2H8_eY

Co do tych filmów Urban Street Bike Warriors coś to nie widziałem ale chyba sobie dzisiaj zassam jak znajdę w necie może fajne są.

Rozumiem że komuś może się to nie podobać... Spoko.

Stunt na skuterze jest bardzo trudny... Wcale nie mniej trudniejszy niż na motorze... Nie chce mi się już opisywać dlaczego ale tak jest.

po prostu różne osoby różne rzeczy kręcą...
Widać stunterskie społeczeństwo jest w Polsce za małe by wszędzie można było na jego temat pisać.

skylinegtr 
Amator

Wysłany: Pią Kwi 06, 2007 19:21   

Stunt na skuterze jest trudny bo skuter prawie nie ma mocy. Mnie w takich ludziach ( nie mówie tutaj o Tobie ) denetwuje to , ze wyjedzie na ulice na skuterze , zobaczy dwie fajne dziewczyny , zechce stworzyc jakiegos wygibasa , upada na ziemie ... Przeciez są inni uzytkownicy dróg.. Jesli chcesz uprawiac stunt to nic do Ciebie nie mam , jednak takie zachowanie u ludzi dostrzegłem własnie gdy wyszedł swiat motocykli z płytą z wyczynami Tonego D.

Straight sections are made for fast cars. Turns are made for fast drivers. - C.McRae

Drift isn't the fastest way trought the corner. It's the most exciting way.. - Keiichi Tsuchiya

Odpowiedz do tematu