forum młodzieżowe
  •  FAQ  •   Szukaj  •   Użytkownicy  •   Grupy  •   Statystyki  •  Rejestracja  •   Zaloguj  • 

Poprzedni temat :: Następny temat
Diablo II + Sesja D2
Autor Wiadomość
Aew? 
Moderator
Caged Bird

Wysłany: Sro Sie 01, 2007 09:46   Diablo II + Sesja D2

Diablo II, czym jest ta gra. Otóż Diablo jest to gra stworzona przez firmę Blizzard w 2000 roku. Do gry został niedługo potem wydany dodatek Diablo II Lord of Destruction.

Gra jest typowym hack'n'slash + rpg. Czyli tnij i siecz oraz kieruj kształceniem swojego bohatera.

Diablo II - Składa się z 4 Aktów, w każdym z nich jest 6 misji, ostatni jest wyjątkiem zawiera 3. + 5 akt z 6 misjami w dodatku

Cała gra opiera się na pokonywaniu kolejnych potężnych danej mapy
Akt 1 - Andariel, Akt 2 - Duriel, Akt 3 - Mefisto, Akt 4 - Diablo + Expansion Akt 5 - Baal

Gra w sumie w dzisiejszych czasach jest już kultowa, dzięki gry na battlenecie i rzeszy fanów w nią grających. Jestem fanem tej gry no i poniżej zamieszczam małą propozycje dotycząca wolnego czasu

@Linkownia
http://diablo2.battlenet.pl/
www.blizzard.com/diablo2/
http://www.diablo.phx.pl/

Witaj, podrózniku przez czas i iskre elektromagnetyczną tudzież swiatłowody, zapewne zajrzałeś do tego tematu będąc koneserem klasyki rpg typu, Diablo II, Dungeon Siege, Baldurs Gate lub też będąc totalnym laikiem w sprawach role-playin' game.

Do zaoferowania mam nie wiele, jedynie propozycję stworzenia drużyny która postara się przywrócic ład i porządek na ziemiach zbrukanych przez Mroczną Trójcę... Baala, Diabla i Mefista. To od Ciebie zależy drogi wędrowcze czy marzenie o spokojnej ziemi, walkach z legionami demonów i ożywieńców oraz błysk i świst kutej stali na starożytnych mieczach i obuchach znów zostanie zasłyszany na polach bitwy, Grobowców Tal-Rasha, Zabudowaniach miasta Kurast, Świątyni Diabla i Miastach Barbarzyńców góry Arreat. Tylko ty możesz sprawić że hordy synów szatana znów poczują jakże ludzki mrożący krew w żyłach strach przed unicestwieniem.

Tyle drobnym tytułem wstępu.

Witajcie w tym skromnym kąciku fanów serii Diablo.
Co moge wam zaoferować, nic czego sami nie moglbyście zaoferować mi. Proponuje wam drodzy użytkownicy sesje d2 poprzez tcp/ip. Nie musicie drodzy gracze posiadać oryginalnego cd-keya do gry. Bo nie będziemy grać na ladderowym bnecie. Jedyne czego od was oczekuje to! Diablo II + Expansion Set + Najnowszy dostępny patch i zainstalowane hamachi na waszym OSi'e

Na czym będzie to polegać. Zawsze gdy grywałem sam w tą jakże każdemu znaną odsłone serii Diablo marzyłem tylko o jednym, mieć przy sobie kompana ale nie kompana typu NPC (Non Playable Character) tylko graczy PC! (Player Character) który wspomógł by mnie w godzinie grozy gdy Pan Zniszczenia wędruje po naszej ziemii. W końcu lepiej mieć przy sobie brata który osłoni się puklerzem w trakcie chwili słabości.

Plan jest bardzo prosty, to wy zdecydujecie jaki typ rozgrywki wam pasuje, to wy wybierzecie rodzaj postaci jaką będziecie chcieli grać, to wy moi drodzy podróżnicy uratujecie świat przed zagładą!

Dobrze, niech będzie tyle uniesień i wielkich słów czas przejść do konkretów.

Zasady rozgrywki
- Zaczynamy nowymi postaciami, bez sprzetu pieniędzy na standardowym gearze który otrzymujemy na początku
- Jeżeli wytrwamy chciałbym abyśmy doszli do poziomu hell przechodząc po kolei wszystkie misje razem, ale czekam na propozycje
- Nie sciągamy trainerów, edytorów, przedmiotów z internetu. Każdy taki akt będzie traktowany jako oszukanie mistrza gry i jej zasad
- Wybór zależy od was, czy chcecie latać i bić levele od samego początku sami, czy może wolicie aby powstały takie standardowe jak na ladderowym bnecie taxy i trist, tomb, cow, baal runy które pozwalają expić o wiele szybciej. Jedyny warunek musimy posiadać postać na conajmniej 75+ poziomie, najlepiej czarodziejke lub pala z enigmą. Bogdaj na dysku albo na dyskietce mam taką postać, troszke fun psuje ale jak kto lubi
- Gram na oficjalnych patchach, nie potrzebujecie posiadać oryginalnego cd-keya
- Dawno w to grałem więc nie pamiętam czy są jakieś ograniczenia na ilość graczy
~~! End

Propozycje

- Do wyoboru mamy jak zwykle razem z dodatkiem kilka postaci. Paladyn, Czarodziejka, Nekromanta, Barbarzyńca, Zabójczyni, Amazonka, Druid
- @up co do wyboru postaci, najlepiej stworzyć drużyne która będzie miałą conajmniej jednego druida, pala, czarke. Druid jest doskonalym supportem, czarka z umjętnościa teleportacji i pola statycznego jest rewelacyjna na niszczenie bossów (tzn zjezdzanie ich w 5 sek do 1/4 hp) no i pal jako dd, czyli damage dealer. Reszta według uznania
- Najlepiej umawiać się na konkretne dni, nikt nie mówi że trzeba wisiec 10h dziennie, ale najlepiej było by gdyby wszyscy ze stworzonej drużyny byli w tym samym czasie w grze. Wkońcu daje to zbalansowanie pomiędzy poszczególnymi graczami.
- Staramy się pomagać na wzajem, jeżeli komuś np wypadnie buława dla pala która będzie miała +2 hammer +2 conc, to nie sprzedajemy jej u npc za 25k tylko przekazujemy kumplowi, oczywiscie jeżeli istnieje możliwość niech zapłąci za nią pienieżnie, wkońcu lepszy hammer który bije 1500 a nie 800 niż 25k

W sumie tyle tytułem sesji, reszta zależy od was, jak to bywa w życiu znając swoje doświadczenia i tak pewnie nic z tego nie wyjdzie, bo nie będzie chętnych. Ale warto spróbować

It's good to be bad, hate fuels my life so leave me be, cause you can't even begin to imagine how evil I am.

I should just be my own best friend
Not f*ck myself in the head with stupid women.

splash 
Amator

Wysłany: Nie Sie 05, 2007 17:24   

Ja gram na 1.09 z modami wiec odpada :jezor:

lewy1991
Nowicjusz

Wysłany: Czw Wrz 27, 2007 18:08   

Gralem w Diablo 2 LOD przez 2 lata (BATTLE NET) i znudzil mi sie. Wszystko takie samo, mialem najlepsze itemy i malo kto dawal mi rade. Konto sprzedalem za 800zl.

maryska 
Nowicjusz

Wysłany: Sro Gru 12, 2007 20:53   

a nie wolicie przypadkiem popykac w hellgate'a ?
oczywiscie diablo to diablo lubie ta gre mam jakiestam doswiadczenie
ale HL tez nie jest zly (fajnie przedstawili w hyper)
http://www.hyper.pl/news?11948607851047
naprawde gra na poziomie i mozna sie pokusic o walke
z samym soba w co zagrac :jezor:

Odpowiedz do tematu