Graliście kiedyś w Ghotic??
To jest moja najukochańsza gra i ciekaw jestem co inni o niej myslą...
Swego czasu byłem uzależniony od niej...
Pierwszą częśc przeszedłem o ile dobrze licze 10 razy!!
Ahh... no i jeśli graliście to którą czesc uważacie za najlepszą
_________________ F**k it all !!
F**k this world !!
F**k everything
that you stand for !!
Czyje to życie? Masz je? Widzisz je?
Czujesz je? Smakujesz je?
Zakręć nim dookoła, a Ja napluje mu w twarz !!
Troskliwy Miś [Usunięty]
Wysłany: Sob Gru 16, 2006 19:29
Do tej pory wydawało mi sie że gra nazywa sie "Gothic" xD
Grałem w II część tej gry... i mi sie bardzo podobała.. jednak o trójce nie mam co nawet marzyć... moze kiedyś na nowym komputrze...
jak byś opowiedział ogólnš fabułe to był bym wdzięczny
Gothic III to kolejna, trzecia już, odsłona jednej z najlepszych gier cRPG. Historia przedstawiona w tej częsci stanowi kontynuację wydarzeń opowiedzianych w jej poprzedniczce. Tym razem wszystko toczy się na terenach królestwa Myrthany, a sš one bardzo rozległe i różnorodne. Podczas rozgrywki odwiedzimy m.in. Varrant wraz z obleganą przez orków stolicą, Nordmar, archipelag Wysp Południowych i całkowicie opanowane przez orków Północne Krainy. Niestety nie można odwiedzić Khorinis.
Zadaniem gracza w tej częsci gry jest powstrzymanie sił orków, które osaczyły już stolicę królestwa oraz zdobycie informacji dotyczących powodu tego ataku. Misje można rozwiązywać na kilka różnych sposobów. A oprócz questów zwišzanych z głównš osiš fabuły, gracz otrzymuje szereg zadań pobocznych.
Tak jak w poprzednich odsłonach tej serii, tak i tutaj główny bohater, czyli Bezimienny ma nieograniczony ekwipunek, zatem może dswigać całe masy oręża i różnego rodzaju przedmiotów. Natomiast w odróżnieniu od wczesniejszych częsci, tym razem nasz heros nie musi spać ani jesć. A rozgrywkę zaczynamy już rozwiniętš postaciš, a nie "zieloną".
Gothic III oferuje ponadto szereg nowych broni, zarówno do walki wręcz, jak i długodystansowych oraz możliwosć używania jednoczesnie dwóch broni jednoręcznych. System walki został uproszczony, ale fani wielokrotnego klikania w odpowiednim momencie w celu wykonania jakiegos combosu, będš też mogli przełączyć się na sterowanie znane z Gothic II. Kolejnš nowoscią jest też zróżnicowanie walki w zależnoci od używanej broni.
W Gothic III można się przyłšczyć do kilkunastu gildii. Obok znanych już ugrupowań Magów Ognia i Wody, pojawiajš się też Magowie Powietrza i Ziemi, a wraz z nimi także nowi bogowie. Oczywiscie każdy z kręgów dysponuje innymi zaklęciami. W odróżnieniu od poprzednich częci, tym razem gracz nie ma obowišzku przyłšczania się do której z gildii teraz, jeżeli mamy na to ochotę możemy działać na własnš rękę.
Ponadto AI została ulepszona, co wpłynęło na większe spektrum zachowań postaci niezależnych oraz bestii. A w ocenie Bezimiennego przez inne postacie stała się ważna jego reputacja.
No właśnie - Ghotic czy Gothic? =/ Ja grałem w II i mi się strasznie podobała. Najbardziej dla tego że nie było jakiś beznadziejnych chińskich mieczy ninja i koreańskich zaklęć które walą po oczach że można dostać epilepsji =/
Ja grałem w I, II i II - Night of Raven
Twierdze ze najlepsza jest część nr I
A grac w II albo III nie przechodząc poprzednich cześci to tak jak być księdzem który nie zna biblii
_________________ F**k it all !!
F**k this world !!
F**k everything
that you stand for !!
Pomógł: 2 razy Wiek: 17 Dołączył: 19 Sty 2007 Posty: 568 Skąd: Nie chcesz wiedzieć
Wysłany: Wto Sty 23, 2007 16:36
Przeszedłem 1 (rywalizując z kolegą, kto dalej, kto szybciej, kto lepiej - niezapomniane przezycie)
2- sobie odpuściłem, ale fabułe mniej wiecej znam
3- gram obecnie<szpaaaan>, ale musiałem się trochę napocic, żeby ją odpalic ale chodzi na sredniej grafice!!!
_________________ I zapłoną piekielnym ogniem wasze serwery, gdyż zabezpieczenia ich wątłe, a podatnośc na buffer overflowy ogromna. I zaprzestaną działania wasze routery, a tam będzie płacz, zgrzytanie zębów, 404 i request timeout.
A owszem, grałem. Ale w dwie pierwsze części + dodatek. W III chciałbym, mimo wszystko że podobno najgorsza z serii. Cóż, ja najdłużej grałem w I, świetna fabuła, miodna (jak na tamte czasy) grafika, sterowanie niby dziwne, ale gdy się człowiek przyzwyczaił stwierdzał że sensowne, i wygodne.
W pierwszą grałem przeszedłem 3 rzazy a drugą 4 lub 5 +dodatek oczywiście noc kruka. Ta
gierka wymiata najlepsza jest druga część w trójkę jeszcze nie grałem tzn. miałem zainstalowaną na kompie ale zbyt duże wymagania i klapa nie pograłem.
_________________ "To nie jest koniec, to nawet nie jest początek końca, to dopiero koniec początku!"