Ty mi Maybach nawet o Rapidzie nie wspominaj. xD 50kb/s będę ściągał 20 części archiwum.
_________________ Last.fm I used to roll the dice
Feel the fear in my enemies eyes
Listen as the crowd would sing:
"Now the old king is dead! Long live the king!"
_________________ Last.fm I used to roll the dice
Feel the fear in my enemies eyes
Listen as the crowd would sing:
"Now the old king is dead! Long live the king!"
Pomógł: 23 razy Wiek: 17 Dołączył: 24 Lut 2008 Posty: 1723 Skąd: z ziemi jak na razie
Wysłany: Sro Sie 20, 2008 21:03
Cytat:
Mi ciągnie z torrentów co najmniej dwa razy tyle.
Ty patrz, a ja z rapida mam około 140kb/s Ale trzeba wybulić 17 zł na miecha.Za to nie martwię sie o torrenty i pobieranie kilka dni filmu jak to często bywa
Większość niestety piraty
Heh jak byś miał konto na prywatnym tracjerze z torrentami np BTGIGS, PT itp to dopiero zobaczył byś prędkość ściągania 300-500kb/s to norma...
U mnie osobiście oryginały, bo tata nie pozwala na piraty. Gram w gry online, a po za tym to mam tylko jedną grę kupioną (simsy 2). Za dużo chcą za gry, nie chce z rodziców wyciągać tyle kasy, a mnie szkoda kasy na grę, którą raz przejdę a potem więcej do niej nie zajrzę. Strata kasy.
_________________ Romeo! Gdzie jesteś cholero?! Marznę przez ciebie na balkonie!
Wysłany: Pią Sie 29, 2008 13:04
Gry only oryginały! Trzeba wspierać rynek gier a co (ale kilka piratów jest)
Muzę ściągam z neta, bo nie opłaca mi się wydawać forsy na płytę gdzie podoba mi się tylko 1 piosenka...
Filmy - staram się chodzić do kina jednak w moim mieście filmy są 2-3 miesiące po premierze. Tak więc...
Oprogramowanie mam legalne. Windows, Office, antywirus i Photoshop są legalne
_________________ Cute and Cuddly boys! Cute and Cuddly!
kiedyś miałam ino Simsy pirackie, ale to bdaawno było .
_________________ 'To się będę śmiał, gdy nie zdążą ze zniszczeniem świata przed jego końcem'
'Cały świat gra komedię.'
'Daj mi właściwe słowo i odpowiedni akcent, a poruszę świat.'
Pomógł: 4 razy Wiek: 19 Dołączył: 01 Sie 2008 Posty: 339 Skąd: ze Wszond
Wysłany: Sro Paź 01, 2008 21:17
Sam uzywam piratow i nie jestem z tego dumny, chociaz pare oryginałów sie znajdzie... (Vista i pare gierek).
Dzisiaj znalazlem ciekawy arykul w ktorym bylo cos takiego:
Przyzwyczailismy sie do uzywania terminu :"kradziez oprogramowania", ale - jak slusznie zauwaza W.J. Bober - w zasadzie kradziez wymaga pozbawienia wlasciciela jakiejs rzeczy, natomiast kradziez oprogramowania na tym nie polega. Kradziezą scisle rzecz biorac byloby zabranie plyty z oprogramowaniem, ale kradziez dotyczylaby wowczasz plyty, nie zas programu [...] a wiec tzw. kradziez oprogramowania przypomina raczej metaforyczne uzycie tego slowa w sformulowaniu "ukrasc pocalunek" niz standardowe uzycie tego terminu. Podobnie tzw. "piractwo komputerowe" to - jak pisze Bober - czerpanie zysku z oprogramowania komputerowego, do ktorego nie ma sie prawa, co jest forma paserstwa, a wiec nielegalnej dzialalnosci handlowej.[...]
Ciekawe podejscie nie prawdaz? Ale i tak moim zdaniem jest to zwykle omijanie prawa, ktore chyba nigdy nie bedzie doskonale.
Alez ze mnie za hipokryta, eh.
_________________ Nigdy nie przestała istnieć tęsknota za słowami, których nie miałem odwagi wypowiedzieć.
To, co mogło być najpiękniejsze ukryłem w milczeniu.
Pomógł: 3 razy Wiek: 17 Dołączył: 24 Lut 2008 Posty: 421 Skąd: się wziąłem?
Wysłany: Pią Paź 03, 2008 12:31
Niższe ceny oryginałów = większy zysk producentów.
Z przyjemnością kupiłbym sobie jakąś oryginalną grę, ale gdy widzę powalającą cenę chęć odchodzi. W Polsce są bardzo wygórowane ceny oprogramowania, a co za tym idzie wysoki wskaźnik piractwa.
_________________ Czy to lato... czy to zima... to na forum nudy nima!!!