Pomógł: 5 razy Wiek: 18 Dołączył: 14 Maj 2007 Posty: 288 Skąd: Under Heaven
Wysłany: Nie Lip 29, 2007 11:34
Nie wiem czy pasuje odświerzać czy nie, ale szukam partnera/partnerki do gry przez network =]
A co do samego sc :p Blizz zapowiedział że wyjdzie druga odsłona jak dla mnie legendy rts.
Szkoda tylko że na rzec Starcraft 2 wycofali się z projektu Starcraft Ghost :< Gra zapowiadała się ciekawie.
SC, sc ,sc... no tak dwa lata gry nawet wybierałem się na pga ale nie było latek i mnie nie puścili a teraz to pewnie nawet nie mam 80 apm. Cóż starość nie radość
_________________ There is no love, there is no friendship... only hate fills my heart. Hate me, detest me, blame me, kill me... I don't care, there is no love.
It's good to be bad, hate fuels my life so leave me be, cause you can't even begin to imagine how evil I am.
I should just be my own best friend
Not f*ck myself in the head with stupid women.
Wysłany: Nie Lip 29, 2007 14:29
SC to RTS ot kilka słów ku woli przybliżenia tematu
RTS - Real Time Strategy. Nie będe pisał netowych definicji tylko napisze to po swojemu. Z grubsza wygląda to tak, że masz jakis Town Hall i kilku Chłopów + nie wielką ilość zasobów (Jak ktoś grał kiedykolwiek w W3, AOE I,II, Cossacks, American Conquest to wie o co chodzi)
I twoim celem jest zniszczenie przeciwnika wykorzystując dostępne budynki, jednostki oraz zasoby na danej mapie. Czyli wszystkie chwyty dozwolone
SC - Nasz stary kochany popularny StarCraft wydany przez firmę Blizzard. Bogdaj w 1999r? a moze 96 nie pamiętam ale mniejsza oto.
Akcja gry ma miejsce w przyszłości, kampani nie będe przytaczał bo imo nie ma sensu
Do wyboru mamy 3 rasy, krótsze przybliżenie każdej z nich
Protos - Tacy Starcraftowi Predatorzy, drogie jednostki zajmujące sporo populacji, o wysokim współczynniku pancerza, ataku i wytrzymałości. Posiądaja dwa rodzaje energii życia. Plasma Shield czyli taka jakby tarcza i właściwa wytrzymałość danej jednostki
Terran - Ludzie, ot co kosmiczni marines ubrani w stalowe skafandry z hydraulicznymi wspomagaczami ruchu. Średnia cena jednostek, posiadają tylko swoją własną wytrzymałość jednostkową. W dodatku możliwość leczenie jednostek organicznych medykami. Jako jedyni mogą naprawiać swoje jednostki mechaniczne i leczyć organiczne. Średni współczynnik ataku, cen jednostek i wytrzymałości. Przy stosunkowo nie wielkich ograniczeniach populacyjnych
Zerg - Ot kosmiczni najeźdzcy tacy troszke alieni Każda jednostka ma automatyczną regeneracje punktów życia, fakt wolną bo wolną ale cały czas się leczą. Nie mogą przyspieszyć tempa healingu ale się leczą. Ot masło maślane. Stosunkowo tanie jednostki o słabych współczynnikach ataku, pancerza i wytrzymałości. Jak to mówia nie techniką to ilością ich pobijem.
Zasoby - Gra opiera się na dwóch rodzajach zasobów, Minerały i Gaz. Te pierwsze to podstawa wytwarzania struktur i podstawowych jednostek. Gaz jest zazwyczaj używany do odkrywania nowych "ulepszeń" do pancerzy, współczynnika ataku. I do budowania bardziej zaawansowanych budynków i wytwarzania lepszych jednostek.
Ogranicznik populacji wynosi 200, co nie oznacza że może tyle jednostek zbudować. Jednostka w zależności od ilości ataku, pancerza i hp oraz jej poziomu będzie kosztowac. 1,2,3 aż do 6 jednostek populacji.
Jeżeli Ci zależy mogę jeszcze napisać mały tutorial odnośnie jednostek.
Ahh osobiście gram terrkiem. Chyba dzięki gościowi i jego klipach. Gość się nazywał Slayers Boxer. Wrzuć sobie na youtube i zobacz jak to wygląda
_________________ There is no love, there is no friendship... only hate fills my heart. Hate me, detest me, blame me, kill me... I don't care, there is no love.
It's good to be bad, hate fuels my life so leave me be, cause you can't even begin to imagine how evil I am.
Wysłany: Pon Lip 30, 2007 10:38
W H3 moge grać =]
Tylko musze gdzieś ich wygrzebać (Przewala mieszkanie) aff... nie ma poszli z dymem jak ostatnim razem mi matka kompa z kontaktu wylaczyla i sie smart + cash wypalil na sigejcie
Wysłany: Pią Sie 03, 2007 13:05
No to panowie jak ktoś gra, to zapraszam pod 3675933 pisać na gg i zagramy
Może Mnich sie skusi ?
Wysłany: Nie Sie 05, 2007 08:33
Nie narzekaj. Tylko kombinuj jakby tu zagrać jeszcze raz
A cóż to za gra, może bym pograł niech mi ktoś przybliży, bo ostatnio na wszelkie multi jestem nastawiony pozytywnie
Żal mi czytać takie teksty. Co to StarCraft?
Większość gówniarzy (nie chodzi mi tutaj o Ciebie, tylko ogólnie o was) myśli, że pierwszą grą na PC był Q3A albo GTA3 jest pierwszą grą z tej serii. Zaczynajcie od klasyków Q1, Deus Ex...