Pomogła: 1 raz Wiek: 17 Dołączyła: 17 Lut 2008 Posty: 354 Skąd: z kapusty
Wysłany: Czw Mar 20, 2008 09:58
Degrazja napisał/a:
Wow grałaś w tibie przez 3 lata i nie odczułaś klimatu gry Ty w ogóle wiesz co to znaczy klimat ? jak go nie odczułaś to jestem goodny podziwu ! że wytrzymałaś grając w to grę aż przez te 3 lata .
w takim razie skoro Ty wiesz, wytłumacz, ładnie proszę
_________________ Łajza i nic więcej
Już nie czuję, nie czuję jak to śmierdzi
Klina klinem jak najprędzej
To jest coś co jeszcze trochę kręci
Pomogła: 1 raz Wiek: 17 Dołączyła: 13 Mar 2008 Posty: 214
Wysłany: Sob Mar 22, 2008 12:00
Degrazja napisał/a:
Tak grafiki 3D nigdy nie będzie nawet bardzo dobrze bo na pewno dużo osób by odeszło ;].
dużo osób by odeszło ? raczej wątpię w to. prędzej dużo osób by przyszło. grafika 3d to podstawa dobrej gry.
Degrazja napisał/a:
Wow grałaś w tibie przez 3 lata i nie odczułaś klimatu gry Ty w ogóle wiesz co to znaczy klimat ? jak go nie odczułaś to jestem goodny podziwu ! że wytrzymałaś grając w to grę aż przez te 3 lata .
tak wiem co to jest klimat. pasuje ? a jednak nie bardzo go odczułam. znudziło mnie monotonne expienie bez trudniejszych, ciekawszych questów. ; ] też się dziwie, że tyle wytrzymałam. ale gra w końcu uzależnia. ; ]
_________________ Jesteś moją imaginacją. Jaram się Tobą jak palacze Holandią.
Pomógł: 5 razy Wiek: 18 Dołączył: 14 Maj 2007 Posty: 288 Skąd: Under Heaven
Wysłany: Sob Mar 22, 2008 12:50
@Pani wyżej
Że tak to ujme, BYZDURA.
Przykład? Diablo nigdy nie było pełną trójwymiarówką, tak samo starcraft, age of empires. To zwykle 2d z modelami postawionymi pod kątem. Imo, o wiele lepiej wspominam czasy grania w Tibie ze znajomymi niż denne ciupanie w L2 na Dragon-Networku gdzie gra ponad 3k ludzi i serwery powyżej rate x10 nie mają nawet nutki game playu i team worku który w Tibii do wersji 7.6 był niezbędny żeby wbić się do top 100.
No jak się dennie siedzi na guardach i wali expa non stop, to nie powiem klimatu żadnego nie ma. To samo mogę powiedzieć o GW które jest jednym z lepszych mmogów. PK alone < zero klimatu. Klimat tworzą ludzie nie AI a jeżeli ktoś wbija do gry z myślą "Ojej jest 2d, nie ma klimatu" To sory ale niech lepiej idzie układać pasjansa bo mmogi to nie gry dla niego.
Na klimat gry składa się wiele czynników, ludzie, serwer polityka gamemasterów i administracji, ustawienia serwera, różnorodność expowisk, questów. I klimat tworzymy sobie co by tu więcej nie nawijać sami, to właśnie to że staniesz sobie z 3 innymi graczami pod dp i grzmotniesz jakiegoś typa który Ci wcześniej przeszkadzał z combo sd daje Ci satysfakcję i poczucie team worku. Osobiście, Tibia miała więcej klimatu w sobie niż niejeden trójwymiarowy mmog, sam osobiście najlepiej wspominam granie w Tibie, Ragnaroka Diablo II na bnecie. I bynajmniej nie są to gry z porażającym 3D ale o niebo lepiej mi się współpracowało z ludźmi którzy współpracowali ze sobą na rzecz bycia najlepszymi na serwerze, co wymuszane było przez politykę gamemasterów i ustawienia serwa. I proszę nie pieprzyć głupot za przeproszeniem bo na tego typu gry straciłem nieomal 8-9 lat. Więc co nieco wiem.
King regards.
Aew?
// Edit
Że tak to ujmę ekhm ekhm,
Cytat:
bez trudniejszych, ciekawszych questów.
No życzę powodzenia w robieniu DHQ, Annihilatora, Elven Fortress i PoI questa solo. Wtedy napewno poczujesz klimat w pierwszym roomie.
_________________ There is no love, there is no friendship... only hate fills my heart. Hate me, detest me, blame me, kill me... I don't care, there is no love.
It's good to be bad, hate fuels my life so leave me be, cause you can't even begin to imagine how evil I am.
I should just be my own best friend
Not f*ck myself in the head with stupid women.
dużo osób by odeszło ? raczej wątpię w to. prędzej dużo osób by przyszło. grafika 3d to podstawa dobrej gry.
Chyba sobie kpisz .
Cytat:
tak wiem co to jest klimat. pasuje ? a jednak nie bardzo go odczułam. znudziło mnie monotonne expienie bez trudniejszych, ciekawszych questów. ; ] też się dziwie, że tyle wytrzymałam. ale gra w końcu uzależnia. ; ]
No I Co ze grafika?;p ta gra jest wciagajaca i bardzo duzo ludzi w to gra ja tez :p i mi sie to podoba xD tzn grafika nie zachwyca ale ta gra sie przynajmniej nigdy nie skonczy ;p
jakieś 6, może 7 lat temu zagrałem jednak w ogóle mi nie podeszła ta gra... Znacznie fajniej wspominam MU Online(ale to dlatego że wszyscy w to grali nałogowo w kafejce, ah te czasy...xD) albo Legends Of MIR - jakieś 3 latka temu- tam był dopiero klimat.
Wysłany: Sro Kwi 02, 2008 16:48
Degrazja napisał/a:
Cytat:
Powiem tak: TIBIA TO NAJWIĘKSZE G***O W JAKIE GRAŁEM!
Widac mało wiesz o tej grze.. fakt grafika jest słaba ale atmosfera gry wymiata .
Jak byś zobaczył tibie 4 czy 5 lat temu to bys zwariowal ;p teraz grafika sie bardzo ładnie poprawiła =] .
Tibia to gówno. Mówie Ci. Lepiej se pograj w takie gierki jak *** - linki od 40 postów, reklamy zabronione ~Cici bo nie musisz w tym siedzieć tyle godzin co w Tibi...