forum młodzieżowe
  •  FAQ  •   Szukaj  •   Użytkownicy  •   Grupy  •  Rejestracja  •   Zaloguj  • 

Poprzedni temat :: Następny temat
Aparat cyfrowy-jaką firmę wybrać?
Autor Wiadomość
malutka17 
Nowicjusz
Małe jest wielkie?

Wysłany: Pon Kwi 28, 2008 13:37   Aparat cyfrowy-jaką firmę wybrać?

Przed wakacjami mam zamiar kupić caparat cyfrowy.Którą firmę polecacie?Nie chcę kupować dziadostwa...ale i nie mogę zbytnio szaleć, bo fundusze bede miała ograniczone.Zaufac i kupic na allegro?

Wazelina 
Boss
Einstein forum.

Pomogła: 26 razy
Ostrzeżeń:
 1/4/6
Wysłany: Pon Kwi 28, 2008 14:39   

Ja niestety muszę kupowac tylko cyfrówki, mimo pasji mej do zdjęc. Krótko mówiąc : rozwalam wszystkie aparaty swoje fotograficzne prędzej czy później. Obecnie kupiłam w Niemczech najnowszy model Casio Exilim EXZ8. Nie wiem czy znajdziesz go już w Polsce, bo z tego co czytałam jest on dostępny póki co w Niemczech i Holandii, aczkolwiek widziałam gdzieś w porównywarce cen Ceneo, ów aparat. Warto go kupic. Masz 44 różne opcje migawki i nasycenia, możliwośc robienia filmów bezpośrednio w rozdzielczości dostosowanej do Youtube, oraz wiele innych bajerów. Aparat jest malutki, płaski dośc. Bateria trzyma długo, oraz szybko się ładuje. Dołączona do zestawu powinna byc już ładowarka. Polecam gorąco. Zdjęcia wychodzą świetnie.

wronka 
Dyskutant

Pomogła: 6 razy
Wysłany: Sro Kwi 30, 2008 07:41   

malutka17 napisał/a:
Którą firmę polecacie?

Na Twoim miejscu kupiłabym Olympus FE280. Sama mam taki inaprawdę działa bez zarzutu.
http://www2.olympus.pl/consumer/29_fe-280.htm
malutka17 napisał/a:
Zaufac i kupic na allegro?

Nie polecam. Kiedyś kupiłam i po kilku tygodniach się zepsuł. Moim zdaniem powinienieś iśc do jakiegoś sklepu z aparatami i tam na pewno ktoś ci doradzi.
Powodzenia

PS zajrzyj na http://www.aparatycyfrowe.pl/

Kondzio
Nowicjusz

Wysłany: Wto Maj 20, 2008 15:24   

Napisz konkretniej na czym Ci najbardziej zależy... Na wielkości matrycy? Na zoomie? Dziś można kupić w miarę przyzwoity aparat za 5 stów ;) Cena jest zależna od tego jaki ma mieć stopień zaawansowania i jakie masz potrzeby :)

Jamaica 
Miss forum!
przyczajony tygrys

Pomogła: 16 razy
Wysłany: Czw Maj 29, 2008 09:48   

a ilę kasy na to przeznaczasz? To zależy od wielu czynników, jaka firma ma być, jaka karta, ile pixeli, jaki wyświetlacz, jaki zoom... Nie polecam Sony aparatów, bo karty do nich są o wiele droższe od innych. Przykładowo karta 512MB kosztowała mnie około 100 zł... Ale ukradli mi tamten aparat i teraz posiadam Olympusa i nie narzekam:)
innego powołania, jak wzbudzanie tego światła
na twarzach otaczających nas ludzi.'
A.Camus

Milano 
Przyjaciel forum
ehem... x]

Wysłany: Pią Maj 30, 2008 14:28   

Zależy ile kasy chcesz przeznaczyć na zakup tego aparatu.
Gdybyś jednak chciał zaszaleć to polecam Canona, a jeśli chcesz tańszy i bardziej "zwyczajny" to np. taki Samsung nie byłby zły :)
malutka17 napisał/a:
Zaufac i kupic na allegro?

Na Allegro to tylko jak sklepy proponują coś ciekawego ;)
Zawsze sie ma gwarancje jak w prawdziwym sklepie.

Kapeć 
Moderator
Myślący Błazen

Wysłany: Pią Maj 30, 2008 14:33   

Na fotografii się nie oszczędza. Powiększ kapitał i wejdź na You can.

Ponury Kapeć i atomowe jeżyki

Gość, życie jest brutalne, regulamin też.

hercules 
Nowicjusz
Hercules

Wysłany: Sob Maj 31, 2008 08:17   

Ja poradził bym ci aparat cyfrowy firmy KODAK EasyShare, nie jest drogi, ale nie tani, zależy jak bardo lubisz fotografikę... jeśli to tylko amatorskie zdjęcia to Kodak, ale jeśli chcesz jakieś triki i inne dodatki to nie wiem :/

Cici 
Moderator
Krytyk Naczelny

Wysłany: Sob Maj 31, 2008 08:20   

To zależy czy chcesz zwykłe cykadło czy chcesz zająć się fotografią bardziej na poważnie... w pierwszym przypadku bierz coś markowego, ale zwykły kompakt (małe, zgrabne, dobre). Wiele nie zapłacisz. W drugim przypadku bierz hybrydy, ja kupiłem świetnego Lumixa FZ8 za 800 złotych ;>

Gość, regulamin nie gryzie!
(zanim wyślesz do mnie PMkę z inwektywami - przeczytaj, oszczędzisz nerwów obu stronom)

Mrówka 
Przyjaciel forum
Z aparatem

Pomogła: 3 razy
Wysłany: Sob Maj 31, 2008 14:38   

Kapeć napisał/a:
Na fotografii się nie oszczędza. Powiększ kapitał i wejdź na You can.

Chcesz mi powiedzieć, że dla kompletnej lamy poleciłbyś od razu lustrzankę? Canonowi jest przykro.

Cici napisał/a:
W drugim przypadku bierz hybrydy, ja kupiłem świetnego Lumixa FZ8 za 800 złotych ;>

A ja go kupiłam za 1,5 tys., bo dawno temu, i nie uważam go za zwykłe cykadło, OJ NIE.

Oska
[Usunięty]

Wysłany: Sob Maj 31, 2008 15:06   

Kupiłem kiedyś aparat BENQ, nie jestem zadowolony.

Maybach 
Uzależniony

Wysłany: Sob Maj 31, 2008 19:02   

Cytat:
Kupiłem kiedyś aparat BENQ, nie jestem zadowolony.

Ja również kupiłem Benq.Firma splajtowała wiec można było tanio dostać.I jestem zadowolony.Do piknych zdjęć w wakacje w zupełności starcza.Nie widzę sensu , jak ktoś używa aparatu tylko do celów turystycznych kupowania go za 2000zł :crazy:

malutka17 
Nowicjusz
Małe jest wielkie?

Wysłany: Pon Cze 02, 2008 20:28   

ok, dzieki serdeczne...:)

i lamą mnie prosze nie nazywać tak a'propo;/

Mrówka 
Przyjaciel forum
Z aparatem

Pomogła: 3 razy
Wysłany: Pon Cze 02, 2008 21:08   

To nie było jako Ty, tylko w temacie. Tak a propo.

Kermit 
Praktykant

Wysłany: Pon Cze 02, 2008 22:16   

malutka17, Canon, Casio, FujiFilm, Nikon, Olympus, Pentax, Sony - z tych firm bym wybierał. Zarówno pstrykadełko jak i bardziej zaawansowany sprzęt. I wg. mnie nie warto inwestować w droższe modele - jeśli ma być do pamiątkowych zdjęć, to nie ma co dawać więcej niż 600zł.

Sam wybierałbym między Canonem A470 a Nikonem L16. Czemu? Bo to jedne z najtańszych solidnych pstrykadełek, karty pamięci do nich są tanie (pamiętaj, że trzeba taką kupić, bo ta dawana z aparatem jest bardzo mała) i są zasilane na paluszki (trzeba kupić ładowarkę i cztery akumulatorki, najlepiej firmy GP - na zwykłych bateriach można zbankrutować).

Odpowiedz do tematu