Pomógł: 1 raz Wiek: 9 Dołączył: 26 Sie 2006 Posty: 916 Skąd: mam wiedzieć?
Wysłany: Wto Lis 21, 2006 21:04
Kurde mol, najparwdopodobniej przezucę się na Yamahę
Aprilia ma kapitalny zawias, i upside down, a dt zwykłe teleskopy...No ale DT 125 jeszcze nie jest zabójczo mocna(23km), a RX125 na rotaxie...trzeba dbać. Bardzo.
_________________ "If at first the idea is not absurd, then there is no hope for it.”
Vibe ile masz lat?? Jest sens sie pchac w takie motocykle?? Mój starszy na pierwszy motocykl kupił Honde VT700 , teraz jest VN 1500 , według mnie nie masz co sie pierdykać tylko od razu wal w gs500 , ja pół roku bez prawka smigałem i nic mi sie nie stało Zależy tez skąd jestes , ja jestem z małego miasta:) Pozdro
_________________ Oo\__/oO Skyline is the limit...
Straight sections are made for fast cars. Turns are made for fast drivers. - C.McRae
Drift isn't the fastest way trought the corner. It's the most exciting way.. - Keiichi Tsuchiya
Mój staruszkek na dzień dzisiejszy jest posiadaczem Kawasaki EN 500 z '96 roku.
Jak na 600-tke ma ostrego kopa kocham ten motocykl, w ogóle jestem zauroczony jednośladami. Jedyne co nie pasuje mi w tej Kawie to waga (za ciężki dla mnie i boję się że zaliczę szlif albo po prostu położę się na światłach), zbyt czuła manetka gazu (można wyregulować) i to chyba byłoby na tyle jeżeli chodzi o minusy.
Moto mamy dopiero jeden zeson, dokładnie od kwietnia '06.
Na początku nie podobało mi się że mój tata będzie jeździł na motocyklu, sam nie wiem czemu. Ale kiedy pierwszy raz zobaczyłem to cacko, zakochałem się.
Chociaż wolałbym "plastika" (potocznie : ścigacza) to i tak bardzo chętnie jeżdżę z ojcem. Samemu troche się boję - pisałem wyżej czemu.
Mógłbym się rozpisać na temat tego moto ale nie mam czasu i wątpię czy ktoś by chciał czytać moje wypociny ;]
Wąż dasz rade;) Ja miałem podobne uczucie po przesiadce z niecałych 200 kg motocykla na całe 350. Vn to totalna krowa , chociaz tez zdarza sie zeby zaczeła piszczec tylna opona po starcie spod swiateł. A przeciez ludzie budują i prowadzą jeszcze cięższe motocykle...
Straight sections are made for fast cars. Turns are made for fast drivers. - C.McRae
Drift isn't the fastest way trought the corner. It's the most exciting way.. - Keiichi Tsuchiya
No pewnie że dam radę, wszystko z biegiem czasu. Tylko że to jest raczej pierwszy poważny motocykl mojego staruszka i boję się go choćby zarysować. Zresztą jeden szlif już był w wakacje jakoś, ojciec przejeżdżał przez Mysłowice i na ulice wtargnęli mu emeryci (małżeństwo).
Miał wybór :
-Rozjechać ich, możliwe że zabić.
-Położyć motocykl na asfalt (dodam że temperatura przekraczała 20 stopni celsjusza i strasznie grzało więc tatko nie miał na sobie skórzanego wdzianka które uchroniłoby go przed obtarciami...)
Efekt : ostro starte kolano, łokieć, złamany/pęknięty paluch u prawej nogi.
Uszkodzenia moto były, małe ale jednak - obtarte jedno lusterko, pęknięta szybka i leciutko wgnieciony zbiornik paliwa.
Wąż , życie jest okrutne. Jeszcze pewnie twój Starszy został okrzyknięty mianem dawcy organów ze strony emerytów. No cóz , ciekawe dlaczego tylko emeryci nie rozglądają sie przed wejsciem na ulice i wpadają z nienacka na dodatek plując sie ze jezdzimy jak wariaty.
Oczywiście że został dawcą (oficjalnie wtedy, dla rodziny był nim od kiedy zamierzał kupić moto )
A tak na serio : śmieszny jest stereotyp dawcy-motocyklisty, nie wiem kto go wymyślił i po co. My i tak będziemy robić to co chcemy, nie ważne co ktoś może o nas sądzić.
Ale tak już jest że w Polsce wszystko co fajne jest złe, be i w ogóle powinno być najlepiej zakazane...
Kiedyś słyszałem w jakimś zajeździe, że motocykliści to jedna wielka rodzina. I doszedłem do wniosku że naprawdę tak jest. Nieraz jak mój staruszek zjeżdzał na pobocze na moto żeby np: założyć rękawice albo coś poprawić, to pierwszy nadjeżdżający motocyklista zatrzymywał się i pytał się ojczulka czy czasem nie potrzebuje pomocy. Kiedy na szlaku mijają się motocykliści - pozdrawiają się podniesieniem prawicy. Takie przykłady można mnożyć. Są oczywiście jakieś nieliczne spięcia i ciśnienia, ale tak jest zawsze i wszędzie.
Wysłany: Nie Sty 21, 2007 20:17
WLD_Wlodi napisał/a:
Vibe napisał/a:
BTW: W większości 50ccm (aprilia RS, RX, Yamaha DT, TZR, Malaguti/nie znam modelu) masz ten sam silnik-Minarelli AM6
Te silniki miranelli są w RS, RX, AF-1, Tuareg, Rieju itp...
NAPEWNO NIE W YAMASZCE DT!!!!!!!!!!!!!
łoj, czepiasz się, pisałem na szybko.
Wiem, że AM to gówno. SHA14 na stocku. Gardziel jak w simsonie i na niski obrotach w ogóle nie ma ciągu. Shit taki.
skylinegtr:
Tyle, co jest napisane, choć trochę wyrośnięty jestem; 183cm
GS? Duże, ciężkie...Ja chcę enduro, nic innego nie toleruję;-)
_________________ "If at first the idea is not absurd, then there is no hope for it.”
Dzisiaj moj staruszek postanowil na 100% ze kupuje nowy wechikul
W przyszlym sezonie bedzie latac na wiekszej (ale tez ciezszej ) maszynie, z tym ze nie wiem jeszcze jakiej ;P
Napewno pojemnosc bedzie oscylowac ok. 1000cm , cena niestety tez wzrosnie ale mam nadzieje ze uda sie nam (czyli raczej MNIE) sprzedac Kawe w dobrej (dla mnie) cenie i przeznaczyc pape na nowy motocykl. Mamcia oczywiscie krzywo patrzy na ten pomysl, wolalaby inaczej spozytkowac pieniadze, ale co tam, raz sie zyje.
Odpowiedz do pierwszego posta. Ja mam "japonca"... Wszystkie te japonce maja silniki na licencji HONDY lub YAMAHY a pozostale czesci robia sami. Ogolnie duzo sie nie roznia... Jedynie wygladlem no i na poczatku te inne skutery sa lepsze. Jesli podrasuje sie japonca to jest duzo lepszy od innych Ogolnie ma duzo wieksze pole tuningowe
Wysłany: Wto Lut 27, 2007 19:13
KaMiL napisał/a:
Ogolnie ma duzo wieksze pole tuningowe
Chyba nie wiesz, czym jest AM.
Wejdź na mielocha, to skojarzysz.
20-23KM z tej 50tki to nie problem. Problemem jest wytrzymałość. Ale na wyścigach to nie problem.
Niestety lipa, w tym roku/sezonie nie będzie nowego jednoślada. Ojciec zmienił plany, przeznaczy pieniądze na inny cel. A ja już się nastawiłem że będzie coś nowego - lepszego ....