Wysłany: Pią Lut 08, 2008 17:27 Auto na motorower.
siemka. mam takie moze dziwne pytanie. Widziałem na necie takie coś jak mini car... tylko ze
kosztuje z 7 - 8 tyś. no wiec czy dało by sie przerobić np. malucha na coś takiego?
i czy dało by sie juz po przerobieniu zarejestrować jako motorower gdyby miał pojemność 50 ccm? i wiece moze jaki mniej wiecej by byl koszt takiego przerobienia i zarejestrowania? dzieki za każdą odpowiedz a jak mi pomożesz to dam pomógł/ogła :] pozdro.
_________________ Królową Śląska tylko Polonia
Ona na zawsze w sercach naszych jest
Na wieki będzie przez nas wielbiona
Dumą Bytomia Ona jest...lololololo… ;D
Pomógł: 1 raz Wiek: 9 Dołączył: 26 Sie 2006 Posty: 916 Skąd: mam wiedzieć?
Wysłany: Pią Lut 08, 2008 21:12
Maluch? Żadnych szans.
Czekaj na prawo jazdy, z tym pomysłem kompletnie nic nie zrobisz.
Za kodeksem:
motorower - pojazd jednośladowy lub dwuśladowy zaopatrzony w silnik spalinowy o pojemności skokowej nieprzekraczającej 50 cm3, którego konstrukcja ogranicza prędkość jazdy do 45 km/h.
Jeśli chciałbyś "przekształcić" malucha w coś takiego, musiałby ten wynalazek zostać dopuszczony do ruchu, w każdym razie musiałbyś pojechać na stację kontroli pojazdów. Nie obejdziesz tego. Chyba, że maluchowi zafundujesz Rometowe serce. Wtedy rzucę rękawicą w twarz i zaproponuję ci wyścig, biorę mój rower i jestem pewny wygranej.
_________________ "If at first the idea is not absurd, then there is no hope for it.”
acha. szkoda. do prawa jazdy mi troche za duzo brakuje...
_________________ Królową Śląska tylko Polonia
Ona na zawsze w sercach naszych jest
Na wieki będzie przez nas wielbiona
Dumą Bytomia Ona jest...lololololo… ;D