Wysłany: Pią Wrz 07, 2007 00:33 Co fajniejsze quad czy motor??
Witam,
jeździ ktoś na quadach?
Ja trochę jeździłem i muszę przyznać że to super zabawa. Zamirzam niedługo sobie kupić takiego quadzika Tylko kaski brak
Ktos podziela moją pasję? Macie jakieś swoje doświadczenia? Piszcie
przy okazji chciałbym poznać waszą opinię co fajniejsze motor czy quad?
Pomógł: 10 razy Wiek: 20 Dołączył: 01 Kwi 2007 Posty: 1987 Skąd: Warszawa
Wysłany: Pią Wrz 07, 2007 11:47
Quad to sprzęt ze ścisłym przeznaczeniem do jazdy w terenie. Jest do tego przystosowany i w tym stosuje się znakomicie. Motocykle jednośladowe są jednak znacznie bardziej wszechstronne. Można ich używać na co dzień, jako pojazdy rodzinne do dojazdu do szkoły / pracy / sklepy / do jazdy po mieście, na trasie. Jednoślad może się odnaleźć wszędzie, bo zarówno zwinnością w gęstym ruchu, jak i prędkością na trasie. Quad jest przystosowany tylko do jednego i wkładając w niego kilka tysięcy PLN'ów, warto o tym pamiętać. Ja osobiście prędzej wybrałbym jakieś lekkie enduro.
Ja sam jeździłem troche quadami qumpla (stan bdb) i zaliczyłem safari na quadach w egipcie (stan dostateczny - jak dawałem gazu to światła gasły, a wracaliśmy w nocy ) Ale bardzo miło wspominam.
A co do przeznaczenia quada to może też służyć jako pług albo wyciągarka w razie kłopotów (te mocniejsze modele). Poza tym motorem nie pojeździsz w zimę, a quadem jak najbardziej Nawet po śniegu A w lato też się nadaje (może rozwinąć prędkość nawet 100km/h)
Kto powiedział ze na moto w zimie nie mozna jezdzic?? Jezdziłem raz na quadzie. Spróbuj wejsc na nim szybciej w jakis zakręt na żwirze czy piachu. Łatwo wypasc i sie potłuc. Osobiscie wolalbym enduro , tak jak Mnich pisal. Jakes ćwiarteczke
_________________ Oo\__/oO Skyline is the limit...
Straight sections are made for fast cars. Turns are made for fast drivers. - C.McRae
Drift isn't the fastest way trought the corner. It's the most exciting way.. - Keiichi Tsuchiya
Pomógł: 10 razy Wiek: 20 Dołączył: 01 Kwi 2007 Posty: 1987 Skąd: Warszawa
Wysłany: Sob Wrz 08, 2007 20:05
skylinegtr napisał/a:
Kto powiedział ze na moto w zimie nie mozna jezdzic??
Ja tam jeżdżę cały rok. W zimę tyż. Oczywiście mowa o jeździe po drogach państwowych, bo w oblodzony teren to już ciężej. Ale mieć qada tylko na takie ewentualności? Nie opłaca się.
skylinegtr napisał/a:
Osobiscie wolalbym enduro , tak jak Mnich pisal. Jakes ćwiarteczke
Pomógł: 1 raz Wiek: 9 Dołączył: 26 Sie 2006 Posty: 916 Skąd: mam wiedzieć?
Wysłany: Sob Wrz 08, 2007 22:42
Enduro.
Jeździłem quadem i o ile w piachu bezproblemowo wchodzi w poślizg(przy małej mocy, Aeon 250) o tyle na betonie strasznie łatwo strzelić boka, środek ciężkości jest za wysoko-to nie gokart.
[ Dodano: Sob Wrz 08, 2007 22:45 ]
Master napisał/a:
Tylko motor..
PS. Patrz avatar
Gdyby był na nim motocykl, nie zdziwiłbym się, ale skuter?
Skuter to skuter, a nie motocykl.
_________________ "If at first the idea is not absurd, then there is no hope for it.”
Moim marzeniem od paru lat jest choć jedna przejażdzka na quadzie.. Ale wiem , że jak na razie to nie wypali ... Miałam obiecane to już rok temu .... Ale obiecał mi to ktoś , kogo już nie ma ... Więc mogę mieć tylko skryte nadzieję , że za parę lat sama spełnię swoje marzenie ....
_________________ "Wszelkie niezadowolenie z tego, czego nam brak, płynie z braku wdzięczności za to, co posiadamy."
To była bajka z zakończeniem ze snu
Jednak sny odchodzą i nie wrócą już...
Enduro.
Jeździłem quadem i o ile w piachu bezproblemowo wchodzi w poślizg(przy małej mocy, Aeon 250) o tyle na betonie strasznie łatwo strzelić boka, środek ciężkości jest za wysoko-to nie gokart.
[ Dodano: Sob Wrz 08, 2007 22:45 ]
Master napisał/a:
Tylko motor..
PS. Patrz avatar
Gdyby był na nim motocykl, nie zdziwiłbym się, ale skuter?
Skuter to skuter, a nie motocykl.
Drogi Vibe więc powiem Ci w metaforze moje plany..
Wczoraj Komar.. dziś skuter.. jutro ścigacz..
Oczywiście jeśli wszystko będzie zgodnie z planem
Tak bez jaj to będziesz miał problem w przesiadce se skutera na przecinaka. Zamiast tego przecinaka rzeczywiscie lepiej bedzie jak wsiadłbys na jakies średnie enduro.
_________________ Oo\__/oO Skyline is the limit...
Straight sections are made for fast cars. Turns are made for fast drivers. - C.McRae
Drift isn't the fastest way trought the corner. It's the most exciting way.. - Keiichi Tsuchiya
Pomógł: 1 raz Wiek: 9 Dołączył: 26 Sie 2006 Posty: 916 Skąd: mam wiedzieć?
Wysłany: Nie Wrz 09, 2007 15:21
Najpierw dwa konie, potem pięć, a potem 150. Lol. Zresztą. Będzie pogrzeb, drugi tak mądry jak ty założy temat "zmarł motocyklista" i będzie się zastanawiał, czy nie przestać jeździć.
_________________ "If at first the idea is not absurd, then there is no hope for it.”