Jeśli ktos mysli ze Bugatti Veyron jest szybkie niech posłucha o tej kobrze.
12,9 l poj. skok.
1100 KM
1760 Nm
1200 kg!!!!!! (Veyron 1000 KM i 2200 masa)
A teraz najlepsze i najbardziej podniecające!!
0-100 km/h nikt nie mierzył bo po co!!
0-200 km/h Uwaga Uwaga 4,9 s!!!! (dla porównania BMW M5 ma 4,5 s do 100 km/h)
0-300 km/h nieco ponad 10 s!!!! nie wiem jak to jest możliwe!! ale tak jest
Ten samochód to uliczny dragster w dodatku Cabrio.
W dodatku jeśli ktoś lubi styl Retro to bedzie w niebo wzięty bo bygląda prawie identycznie jak Shelby Cobra z 67'
Co o tym myslicie??
_________________ F**k it all !!
F**k this world !!
F**k everything
that you stand for !!
najlepsze jest to że ta Cobra to nie jakiś jeżdżący komputer tylko czysta mechanika i prawdziwa moc... nie jest wcale ospojlerowany jak Veyron'a, Enzo czy inne a i tak za*****ala jak.... no właśnie nie ma nic szybszego na drogach
_________________ F**k it all !!
F**k this world !!
F**k everything
that you stand for !!
Pomógł: 1 raz Wiek: 9 Dołączył: 26 Sie 2006 Posty: 916 Skąd: mam wiedzieć?
Wysłany: Sob Gru 30, 2006 17:48
Der_Meister napisał/a:
najlepsze jest to że ta Cobra to nie jakiś jeżdżący komputer tylko czysta mechanika i prawdziwa moc... nie jest wcale ospojlerowany jak Veyron'a, Enzo czy inne a i tak za*****ala jak.... no właśnie nie ma nic szybszego na drogach
Pojedż na tor. To katapulta, odrzutowiec, coś niewyobrażalnego. No i silnik na gaźnikach
Nie masz szansy tych 1100km przenieść na asfalt.
Zobacz...F1 robi 200 km/h w krótszym czasie, a ma 300km mniej.
A 300konne Subaru potrafi naprawdę wiele.
_________________ "If at first the idea is not absurd, then there is no hope for it.”
Siemka!! Zarejestrowałem sie tutaj , bo zobaczyłem temat o niemieckim Weinecku . Napisze kilka sprostowań , nie odbierajcie tego jako atak na kogoś: Przyspieszenia w weinecku nie zbadano dokładnie , samochód pali kapcie nawet powyzej 200 km/h , stwierdzenie ze przyspiesza w 4,9 sek do 200 jest co najmniej błędne. Takich samochody mają problemy z trakcją na drag stripach , nie mówiąc o normalnej jezdni. Co do złoma zwanego Veyronem to jestem identycznego zdania. Veyron co prawda ma mniejszą pojemność , ale Weineck ma atmosferyczny silnik. Tyle ode mnie
_________________ Oo\__/oO Skyline is the limit...
Straight sections are made for fast cars. Turns are made for fast drivers. - C.McRae
Drift isn't the fastest way trought the corner. It's the most exciting way.. - Keiichi Tsuchiya
Der_Meister taki samochód jest super na tor ale po co komuś taki samochód do użytku drogowego no chyba że w ostatnim kraju szybkości na świecie czyli w Niemczech gdzie nie ma ograniczeń a Justyś jeśli gustujesz bardziej w wyglądach samochodów to luknij na Porsche Carrera GT
_________________ "Zamknij oczy i pomyśl że śnisz, a świat stanie się krainą marzeń twych"
no to tak: na dragi przoszę bardzo chociaż i tak by dostał od wiekszości topfueli albo jakiegos Mustanga z silnikiem ze Strokerem i śrubową spreżarką na dragSlickach ... po drugie .. po co komu to do uzytku codziennnego jak nie zlapie sie tym przyczepnosci ... samochod nie do opanowania najpewniej.. co w nim fajniego ?? już Dodge Vipee v10 Venom 1200 KM był by lepszym rozwiązaniem on przynajmniej ma 3 razy lepszą przyczepność... do setki nie mierzyli bo pewnie nie mógł złapać przyczepności ... dla porównania jak już weszlismy w Dragstery to pewien Topfuel do paki ma 2.5 sec a 1/4 mili pokonuje w okolo 6 sec
_________________ Stand and Fight,
Live by Your Heart,
Always one more try.
Manowar - Heart of Steel