nie lubie tzw "scigaczy" ani innego szajstwa, wezcie sie przejedzcie motorem ktory liczy sobie, ponad 50 lat!!! to jest dopiero odpał!!!! moj stary ma motor IZ silnik 650, potwor, taki odgłos wydaje ze nic nie słychać, lecz ja sie boje tym jezdzic, a co dopiero odpalic!!! moj starszy podczas odpalania zlamal jakąs kosc w stopie...
Pomógł: 1 raz Wiek: 9 Dołączył: 26 Sie 2006 Posty: 916 Skąd: mam wiedzieć?
Wysłany: Wto Mar 27, 2007 21:47
Vivias Ninque napisał/a:
nie lubie tzw "scigaczy" ani innego szajstwa, wezcie sie przejedzcie motorem ktory liczy sobie, ponad 50 lat!!! to jest dopiero odpał!!!! moj stary ma motor IZ silnik 650, potwor, taki odgłos wydaje ze nic nie słychać, lecz ja sie boje tym jezdzic, a co dopiero odpalic!!! moj starszy podczas odpalania zlamal jakąs kosc w stopie...
Iż dobra maszyna, czterotakt.
Złamał kość? Musiał odbić...
_________________ "If at first the idea is not absurd, then there is no hope for it.”
Pomógł: 10 razy Wiek: 20 Dołączył: 01 Kwi 2007 Posty: 1987 Skąd: Warszawa
Wysłany: Nie Kwi 01, 2007 18:36
Vibe napisał/a:
Złamał kość? Musiał odbić...
IŻ'e, Junaki czy Sokoły zazębiały półksiężyc bezpośrednio o kosz sprzęgłowy, poprzez uzębienie czołowe. Jak sprężyna była stara (albo jej w ogóle nie było, bo zapomnieli włożyć ), segment kopniaka zazębiał się bezpośrednio z koszem i nie był wysprzęglany w drodze powrotnej.
W efekcie, odpalanie takiego motocykla składało się z opanowania dwóch umiejętności: Szybkiego kopnięcia i jeszcze szybszego zabrania nogi.
Nawiązując do tematu:
"Jaki jest wasz wymarzony motocykl?"
Mnich, może jakieś zdjecie dołączysz, bo ja sie mało orientuję w tych tematach, a poza tym skoro taki świetny, to tez bym se popatrzył.
ja to w ogóle chciałbym mieć. może być nawet skuter
Wysłany: Pon Kwi 02, 2007 22:49
mr.Radek napisał/a:
Mnich, może jakieś zdjecie dołączysz,
Bardzo chętnie.
Harley Davidson Electra Glide Ultra Classic w wersji z 2006 roku.
W zeszłym roku byłem tak blisko! Widziałem, słyszałem... prawie dotknąłem!
Mnich napisał/a:
ja to w ogóle chciałbym mieć. może być nawet skuter
Jak chcesz, to będziesz miał, jeszcze będzie niejedna okazja.
Mnich, niezły zyczę powodzenia.
ech, tylko w jednym nie masz racji...
Mnich napisał/a:
raczej wątpię. moi rodzice nie pozwalają mi na kupno skutera, tata wspomniał coś o ew. myśleniu przy wybitnych ocenach, których - nie oszukujmy się - nie osiągnę. no ale póki co, to kolega latem kupi se komarka i chociaż zasmakuję tej przyjemności...
no ale nie będę więcej robil offtopu. fajny ten motor
Vibe jak sobie uświadomisz ile kosztuje kategoria A1 to odechce ci się jej robić a do tematu to mój wymarzony motor to Suzuki Hayabusa Ale na razie wystarczyła by Yamaha Tzr125 lub Honda NSR też 125
_________________ "Zamknij oczy i pomyśl że śnisz, a świat stanie się krainą marzeń twych"
Wysłany: Wto Kwi 17, 2007 16:45
mr.Radek napisał/a:
Mnich napisał/a:
raczej wątpię. moi rodzice nie pozwalają mi na kupno skutera, tata wspomniał coś o ew. myśleniu przy wybitnych ocenach, których - nie oszukujmy się - nie osiągnę.
Jak będziesz tak mówił, to co ty chcesz osiągnąć?
Nieznany napisał/a:
Vibe jak sobie uświadomisz ile kosztuje kategoria A1
A1 kosztuje niewiele więcej od A. Ceny kursu zaczynają się od 850...900 zł.
Widocznie mieszkacie w duzych miastach , bo w Zamościu kategoria A to raptem 350 zł , A1 tyle samo.
skylinegtr fajnie by było gdyby wszędzie tyle kosztowała bo z tego co się dowiadywałem to ja musiałbym zapłacić minimum 1200-1300 zł a i tak po dwóch latach przydało by się zrobić A, ale na szczęście 125 cc da się zarejstrować na motorower z dobrymi układami oczywiście i do tej osiemnastki się przeczeka
_________________ "Zamknij oczy i pomyśl że śnisz, a świat stanie się krainą marzeń twych"