Hej mam do was pytanie. w przyszlym tygodniu mam egzamin na karte motorowa. I nie wiem z czego sie uczyc bo w sumie karte rowerowa mam to chyba z taka nie bede miala problemow tym bardziej ze jazde w praktyce mam opanowana? A jak to bylo u was uczyliscie sie specjalnie?
_________________ lepiej być królową przez jedną noc niż nikim przez cale zycie...
Tez mam za tydzien =D Ja sie w ogóle nie ucze, zdam to zdam, nie zdam to nie...praktyczny zdam na 100% ale teorii to niewiem =D Ale naco mi na karta powiedz?
Pomógł: 1 raz Wiek: 9 Dołączył: 26 Sie 2006 Posty: 916 Skąd: mam wiedzieć?
Wysłany: Sro Maj 02, 2007 20:29
Mnie psy zgarnęły raz, w dniu, kiedy dostałem kartę
Teoria-wszystkie znaki, naucz się krzyżówek. Zasada wolnej prawej, takie duperele. Zazwyczaj 10 pytań, musisz prawidłowo odpowiedzieć na minimum 7, żeby zdać. Powodzenia.
_________________ "If at first the idea is not absurd, then there is no hope for it.”
Wiek: 19 Dołączył: 14 Maj 2007 Posty: 19 Skąd: c:/windows/system32
Wysłany: Pon Maj 14, 2007 15:00
Kiedyś miałem okazję wyrobić ową kartę ale po co? Psy złapały mnie już 6 razy na mojej Jawce i ani razu o kartę nie spytali... Spisali mnie i po sprawie, a więc daruj sobie zdasz to zdasz nie to nie
_________________ Obi łan ticz ju łel bat ju dont noł the pałer of dark sajd of de moc!
Pomógł: 10 razy Wiek: 20 Dołączył: 01 Kwi 2007 Posty: 1987 Skąd: Warszawa
Wysłany: Wto Maj 15, 2007 15:16
nikt89 napisał/a:
Kiedyś miałem okazję wyrobić ową kartę ale po co? Psy złapały mnie już 6 razy na mojej Jawce i ani razu o kartę nie spytali...
To w takim razie masz bardzo przyjazne te kundele.
Potrafią narobić problemów. W końcu jest to kierowanie bez uprawnień. Jeżeli jest możliwość wyrobienia w szkole, a kiedyś, coś... jakiś skuterek itp, to dla świętego spokoju lepiej zrobić.
Wypadek, czy jakaś głupia stłuczka, niegroźna kolizja - w przypadku braku uprawnień OC nie bierze odpowiedzialności. Dochodzi kara za brak OC (czyli kilka tys. zł) + kara za brak uprawnień i dopiero + za szkody materialne.
Jeżeli ktoś jeździ po wsiach zabitych dechami, to karta nie jest potrzebna. Jeżeli jednak wyjeżdża na miasto, to na serio... może się bardzo przydać.
[ Dodano: Wto Maj 15, 2007 15:17 ]
A tak w ogóle, to to jest karta motorowerowa, a nie motorowa.
Zdałam!!! ale jest problem bo jezdzac na skuterze takiego chlopaka troche wpadlam na takie gumowe koła tak bokiem. Potem jak szlam z kolezankami to podjechał do mnie powiedział ze jak wpadlam to sie zrobily rysy;/ 4 pionowe krechy (czy to jest w ogóle mozliwe zeby od gumowych opon byly rysy?) troche trudno mi w to uwierzyc, po drugie jezdzilismy o 10 rano byla z nami nauczycielka nic nie mowil od razu o tym tylko ok 18 jak bylam z dziewczynami mu sie przypomnialo;/ No i troche glupia sytuacja bo mi sie wydaje ze winna nie jestem a on sobie zarzadał ode mnie 200zl;/ kurde nie wiem co robic;/
_________________ lepiej być królową przez jedną noc niż nikim przez cale zycie...
mala1czarna , jak sie chłopak uprze to kup mu tubke pasty polerskiej za 6 zł i niech sobie wypoleruje. Ciemniak chce 2 banki za naprawe lakieru ?? Przeciez to na upartego za 20 zł można zrobić. Od opon mogłas zarysowac , opona nie składa sie tylko z gumy , ma w sobie szkielet ze stalowych drutów. Pewnie któras opona była zdarta na maksa i drucikiem zahaczyłaś. Jak każe Ci naprawiac uszkodzony lakier to napisz , napisze Ci jak to dobrze zrobić.
_________________ Oo\__/oO Skyline is the limit...
Straight sections are made for fast cars. Turns are made for fast drivers. - C.McRae
Drift isn't the fastest way trought the corner. It's the most exciting way.. - Keiichi Tsuchiya
Ok dzieki:) Juz mi lepiej bo wiadomo na poczatku sie troche zestrachałam;/ On coś mówił ze trzeba bedzie wymienic cały przód bo tylko tak da sie to zrobić a te rysy sa na tym co sie nogi trzyma(nie wiem jak to sie nazywa)
Głupoty pieprzy, po prostu chce sobie sprawić nowy lakier i znalazł wymówkę, napewno nie trzeba wymieniac całego przodu dajże spokój niedaj sie mu tak wkręcąć
Zdałam!!! ale jest problem bo jezdzac na skuterze takiego chlopaka troche wpadlam na takie gumowe koła tak bokiem. Potem jak szlam z kolezankami to podjechał do mnie powiedział ze jak wpadlam to sie zrobily rysy;/ 4 pionowe krechy (czy to jest w ogóle mozliwe zeby od gumowych opon byly rysy?) troche trudno mi w to uwierzyc, po drugie jezdzilismy o 10 rano byla z nami nauczycielka nic nie mowil od razu o tym tylko ok 18 jak bylam z dziewczynami mu sie przypomnialo;/ No i troche glupia sytuacja bo mi sie wydaje ze winna nie jestem a on sobie zarzadał ode mnie 200zl;/ kurde nie wiem co robic;/
Mógł się zarysować nawet o gume...
Dlatego jedyna dziewczyna jaka jeździła moim skuterem to moja dziewczyna.