Witajcie. Dałem ten temat tutaj, a nie do Pochwal Się z powodów... Nie wiem. Może jest tu ktoś kto może mi doradzić, co jeszcze mogę zmienić w moim ogarze 200. Opowiem wam nieco o nim: kupiłem go rok temu w lato. Chodził. Po malowaniu przestał chodzić. Teraz po takiej przerwie postanowiłem w niego zainwestować. Naprawiam go (iskrownik padł). Zrobię jeszcze sprzęgło i będzie śmigał. Przemaluję go. A oto lista rzeczy, które kupiłem (przy okazji ceny)
Kierunkowskazy, reflektory - 100 zł. za wszystko.
Tłumik z simsona s51 + osłona - 90 zł.
Lusterko - 25 zł.
Cylinder 70 ccm - 100 zł.
Stacyjka i inne duperelki 100 zł.
Z tymi rzeczami będzie już jakoś wyglądał, ale mam pytanie: czy macie jeszcze jakąś fajną rzecz którą mógłbym mu dać ?
[ Dodano: Sob Kwi 05, 2008 17:30 ]
A ha, silnik jest b. dobry, stąd nie muszę w nim takich rzeczy zmieniać.
_________________ Prostota jest prosta, piękna i pomijana.
Nie słyszałem o takowym, musiałeś rozwiercać kartery, dać inny wał, zmienić głowicę?
Cytat:
czy macie jeszcze jakąś fajną rzecz którą mógłbym mu dać ?
Możesz go fajnie pomalować, dać diodowe lampy ale nie ingeruj zbytnio w wygląd bo będzie wyglądał gorzej.Przynajmniej jest takie moje zdanie, nie przepadam za 'tuningiem'
_________________ Chcąc być łagodnym, okrutnym być muszę
Wiek: 15 Dołączył: 29 Kwi 2008 Posty: 4 Skąd: się tu wziąłem?
Wysłany: Wto Kwi 29, 2008 20:17
Nie warto wkładać tyle kasy w złom jakim jest ogar 200. Sam go posiadam i jest tylko do jeżdżenia anie szpanowania. Jeszcze trochę kasy wydasz na ogara i będzie to równowartość simsona s51...
ogarki są fajne. Sam miałem okazje tylko raz jeździć na "jawkowym" silniku i w głowie pozostały mi dwa odczucia. Strasznie dymił i bardzo ciężko zapalał.
Simson, jak najbardziej polecam, zresztą nick mówi sam za siebie
ogarki są fajne. Sam miałem okazje tylko raz jeździć na "jawkowym" silniku i w głowie pozostały mi dwa odczucia. Strasznie dymił i bardzo ciężko zapalał.
Być może miałeś nieszczelną skrzynię korbową.
ziutek napisał/a:
Nie warto wkładać tyle kasy w złom jakim jest ogar 200
Czy od razu złom? Nie powiedział bym, zadbany ogar może być naprawdę niezawodny i jak na motorower z tamtych lat naprawdę dynamiczny
_________________ Chcąc być łagodnym, okrutnym być muszę
Nieno! Ogarki są bardzo fajne! Nie powiem! Ja mimo to wolę ogara ale z silnikiem rometa... Może słabszy itd. Ale też po odpowiednim tuningu jak 3 pierścienie na tłoku, cylek 60cm i większa dysza idzie nieźle!
No co do takiego tuningu to kup sobie świecącą fajke (około 15zł), może jakiegoś neonka (ja mam domowej roboty ale można kupić org.), Jeśli nie posiadasz to wstawić mu akumulator no i jak wiadomo niezłe malowanko!!! Można też jeszcze tylnie amorki od wsk 175 (obudowane) trochę wychodzone... I motorek będzie miodzio!!!
witam;) nie 70ccm tylko 59ccm oryginalnie cylindry 60 mają 55ccm polecam założyć zawieszenie od Simsona s51 , zbiornik paliwa od charta,zrobić małe motoaudio ale ładnie wkomponowane ,ładny lakier i polerka aluminium i będzie motor jak marzenie;)