Jeszcze jest kilka innych samochód które można prowadzić od 13 roku życia, np : Aixam, Microcar, wiecej informacji znajdziecie w sieci.
A to już samochód na kategorię B1: Dostępną od 16lat:
Ligier Nova: Pojemność 50,5 cm3 , spalanie 4,5-5 l /100km, maks. prędkość ok. 100km/h
Tu jest artykuł o tym samochodzie:
http://www.motoforum.pl/22/ligier.html
Może mieliście okazję czymś takim jezdzic? Czekam na wasze opinie......
_________________ Miłość jest jak labirynt jest kręta i nie ma końca:)
Nie jezdziłem. Ale z góry moge powiedziec ze przy maksymalnej predkosci 50 na godzine ludzie w miescie zatrąbią Cie na smierc. Jesli doliczyc do tego beznadziejne przyspieszenie , 13 latka który nie zna przepisów robi sie sajgon na drodze.
_________________ Oo\__/oO Skyline is the limit...
Straight sections are made for fast cars. Turns are made for fast drivers. - C.McRae
Drift isn't the fastest way trought the corner. It's the most exciting way.. - Keiichi Tsuchiya
Pomógł: 5 razy Wiek: 18 Dołączył: 14 Maj 2007 Posty: 289 Skąd: Under Heaven
Wysłany: Sob Wrz 01, 2007 17:33
A ja Ci wiem, moim zdaniem i tak już wystarczająco mamy idiotów i bezmózgów na drodze. Było prawko od 18 lat i było dobrze. A taki gość to niech najlepiej sobie tą motorynką jeździ.
_________________ There is no love, there is no friendship... only hate fills my heart. Hate me, detest me, blame me, kill me... I don't care, there is no love.
It's good to be bad, hate fuels my life so leave me be, cause you can't even begin to imagine how evil I am.
I should just be my own best friend
Not f*ck myself in the head with stupid women.
Pomógł: 1 raz Wiek: 9 Dołączył: 26 Sie 2006 Posty: 916 Skąd: mam wiedzieć?
Wysłany: Sob Wrz 01, 2007 17:38
Taki silnik nie może mieć więcej niż 5KM, przy całkiem sporej budzie to będzie wolniejsze od roweru, przyspieszenie do tych 50km/h będzie trwało wieczność. Ale nie jeździłem, oczywiście.
_________________ "If at first the idea is not absurd, then there is no hope for it.”
Ooo a jednak ktos zna ta markę
Mój kumpel a właściwie kumpel kumpla jeździ sobie tą Nova 650 widzieć jak jeździ nie widziałem ale za to widziałem jak stała i powiem ze koles sobie zrobił niezłe nagłośnienie, jak dla mnie to lepiej kupić skuter niż te Auta. Choć na temat gustów nie powinno sie dyskutować
_________________ " Słowa są nabojami, ranią,
podobno słowo może zabić,
podobno, chcesz to możesz sprawdzić "
Tede - Glokk
Wysłany: Pon Wrz 03, 2007 12:48
Mój kolega z osiedla ma Ligiera Optimę II , miałem okazję nawet go poprowadzić, potem szczerze: Silnik chodzi jeszcze głośniej i bardziej trekocze niż w autobusach Ikarus. Do tego co kawałek zatrzymują Cię patrole drogówki, i pytają się co to jest. Odradzam kupno tego samochodu, choć wersja Nova 650 na B 1 może jeszcze być.....ale ogólnie to lepiej kupić skuter.
_________________ Miłość jest jak labirynt jest kręta i nie ma końca:)
Moim skromnym zdaniem, te samochody to zupełny bezsens Kiedyś coś o nich słyszałem..po pierwsze są drogie..po drugie ich osiągi, komfort itd dają wiele do życzenia Uważam, że lepiej poczekać te pare lat i zrobić prawko kategorii B, po czym rozkoszować się urokami jazdy prawdziwym wozem Lecz jeśli ktoś ma kasę na zbyciu i chcę mieć jeżdżącą zabawkę dla trochę większych chłopców, to proszę bardzo..natomiast ja tym autom mówię zdecydowane NIE.
No fajne mikrusy, ale nie wiem czy się opłaca. U mnie w szkole chłopak młodszy odemnie o rok (16 lat) dał w łąpę, miał znajomości i ma zarejestrowany motor z licznikiem d0 200km/h na pojazdf o pojemności 50.
Oczywiście nikogo do tego typu zbrodni nie namawiam
A samochodziki całkiem fajne..
_________________ Dziekuje Panie że mieszczę się w standardzie,
że nie wystaje za nawias.
Lecz czemu mi dałeś marną mysią wiarę. Przeczuwam klęske już na wstępie...
Dziękuję Panie że mieszcze się w szeregu.
Za średni wzrost, letnie ciało
Lecz czemu dumy pożałowałeś Panie.
Kolana pieką od klękania... HEY
Pomógł: 5 razy Wiek: 18 Dołączył: 14 Maj 2007 Posty: 289 Skąd: Under Heaven
Wysłany: Czw Wrz 06, 2007 18:05
Szeche napisał/a:
No fajne mikrusy, ale nie wiem czy się opłaca. U mnie w szkole chłopak młodszy odemnie o rok (16 lat) dał w łąpę, miał znajomości i ma zarejestrowany motor z licznikiem d0 200km/h na pojazdf o pojemności 50.
Oczywiście nikogo do tego typu zbrodni nie namawiam
A samochodziki całkiem fajne..
@off...
Tia, licznik to moge sobię i 400 założyć ;p A jeżeli rzeczywiście ma motocykl powiedzmy 250-600 to ehm, no sory ale byle pierwszy lepszy policjant zauważy że coś jest nie tak
No i potem bubay, ubezpieczyciel ma pretensje, bo koszt ubezpieczenia jest zależny od pojemności pojazdu. No i masz ogólnie przerąbane : >
A samochodziki, tak wypowiadałem się już. No ale te 50cm przeraża, nawet w mieście będzie kiepsko. 400kg na 50cm^3... niech samochód ma 5km co daje 1km na 80 kg masy?
Maluch ma 4 razy wiecej...
_________________ There is no love, there is no friendship... only hate fills my heart. Hate me, detest me, blame me, kill me... I don't care, there is no love.
It's good to be bad, hate fuels my life so leave me be, cause you can't even begin to imagine how evil I am.
I should just be my own best friend
Not f*ck myself in the head with stupid women.
Tia, licznik to moge sobię i 400 założyć ;p A jeżeli rzeczywiście ma motocykl powiedzmy 250-600 to ehm, no sory ale byle pierwszy lepszy policjant zauważy że coś jest nie tak
No i potem bubay, ubezpieczyciel ma pretensje, bo koszt ubezpieczenia jest zależny od pojemności pojazdu. No i masz ogólnie przerąbane : >
Jeśli zauważy Jak będzie się uważało, aby policja nie miała za co zatrzymać do kontroli to będzie w porządku, szczególnie że jakoś rzadko zdarza się, aby policjanci zatrzymali na rutynową od tak sobie, trzeba mieć "szczęście"
Jeśli zauważy Jak będzie się uważało, aby policja nie miała za co zatrzymać do kontroli to będzie w porządku, szczególnie że jakoś rzadko zdarza się, aby policjanci zatrzymali na rutynową od tak sobie, trzeba mieć "szczęście"
Trzeba być ślepym żeby nie zauważyć. Policjant , szczególnie z drogówki to nie głupi kołek. Nawet jak motocykl jest zabudowany plastikami to łatwo okreslic czy ma pojemnosc powyzej 50ccm. Nie wkopywał bym sie w to
_________________ Oo\__/oO Skyline is the limit...
Straight sections are made for fast cars. Turns are made for fast drivers. - C.McRae
Drift isn't the fastest way trought the corner. It's the most exciting way.. - Keiichi Tsuchiya