Skuterki są dobre ale tylko na wiosne i Lato mam Skuter ale wolał bym już jezdzić motocyklem albo samochodem. Fakt skutery da się podkręcić i nawet te tanie chińczyki które kosztóją około 4500. Quady jednak są o wiele lepsze tylko na quada trzeba mieć prawko kategori B.
Pomógł: 10 razy Wiek: 20 Dołączył: 01 Kwi 2007 Posty: 1987 Skąd: Warszawa
Wysłany: Pią Kwi 06, 2007 13:45
Cyber-Magic napisał/a:
Fakt skutery da się podkręcić i nawet te tanie chińczyki które kosztóją około 4500. Quady jednak są o wiele lepsze tylko na quada trzeba mieć prawko kategori B.
Skutery Chińczyki za 4500 zł, to już full wypas. Tanią chińszczyznę (nówkę) można już kupić poniżej 2000 zł.
Prawo jazdy na quad'a jest zależne od tego, na co on jest zarejestrowany i przeważnie jest to kategoria B1 (czyli do 750 kg). Zdarzają się też kłady zarejestrowane jako ciągniki rolnicze. Kto ma wtedy na wsi traktora, ten sobie śmigać może. Tyle, że do skutera, quad jest znacznie droższy i ma mniejsze możliwości.
Cyber-Magic napisał/a:
są dobre ale tylko na wiosne i Lato
Ja motorem jeżdżę przez cały rok. Od roztopów do pierwszego śniegu. Fakt jednak, że ubranko trzeba mieć dosyć szczelne termicznie, bo pęd jesiennego powietrza potrafi przedmuchać.
skuterki sa fajne ja sobie kupilem SUZUKI AN125 no i do teraz jezdzilem tylko wykonczylem silnik troche...poszla mi taki wiatraczek od chlodzenia i mi sie nie chce naprawiac bo prawko niedlugo...skuterki sa swietne,tymbardziej te z wieksza pojemnoscia...ja mam 125 no i fajna sprawa,bo juz wyszalec sie idzie troche.chcesz moge ci to tanio sprzedac rok 98 za ok 1500zl bo juz go nie potrzebuje...2 sezon w polsce.
Wysłany: Czw Gru 27, 2007 19:40
U mnie skuter wywołuje wymioty i obrzydzenie, za to Simsony darzę podziwem i zaufaniem, jeździłem nim już dość daleko od domu (jakieś 50 km) i ani razu nie miałem zaszczytu go pchać, jest to sprzęt któremu można zaufać, zamierzam się w wakacje wybrać takim do Rzeszowa
Pomógł: 10 razy Wiek: 20 Dołączył: 01 Kwi 2007 Posty: 1987 Skąd: Warszawa
Wysłany: Czw Gru 27, 2007 20:01
purchaw090293 napisał/a:
U mnie skuter wywołuje wymioty i obrzydzenie
A na widok motorynek i Komarów... sraczka czy coś innego?
Cytat:
jeździłem nim już dość daleko od domu (jakieś 50 km)
To 50 km to daleko...? 1 dzień rowerem.
Ja Simsonem machnąłem 500 km w jedną stronę. Swojego sprzęta dobrze wspominam, już mimo tego zatarcia w drugim końcu kraju. Ogólnie, jako zabawka, która pojedzie wszędzie i na wszystkim, naprawi się wszystkim, spali 1,5 litra a przy odrobinie krzepy, przeniesie się na plecach przez rzekę.
Wysłany: Pią Gru 28, 2007 18:29
Oj wiesz każdy będzie swojego rumaka zachwalał, tylko nieliczni twierdzą że nie mieli pieniędzy na skuter więc kupili sobie ogara 200. Ale zgadzam się, że Simson to zabawka nie do zarżnięcia, wdzięczny obiekt tuningu( czego nienawidzę), prawie bezawaryjny pojazd, jeżdżę ta maszyną już pół roku i nic nie nawaliło, a rometa to 2 razy w miesiącu musiałem oglądać co mu dolega, choć tez był fajną maszyną.