Zipp Quantum 2T czyli cylek max 60 ccm.proponuje ci tak włóż leovinca do tego wał wario pasek sprzęgło gaźnik z wiekszymi dyszami stozek
no i w dupe masz 4 tyś:D
ludzie najpierw to sie odblokowuje skuter a dopiero bierze za tuning!!!! w jednym poście doczytałem sie ze gaźnik nic niema do wydechu xD ty nic nie masz gościu do tuningu bo dla twojej wiadomości to gaźnik i wydech bardziej poprawiają osiągi skutera niż większy cylinder i zalecane jest żeby gaźnik wymieniać wraz z wymianą układu wydechowego na sportowy !!! nie które posty mnie rozbrajają bo piszecie rzeczy które są niedopuszczalne!! a przy okazji to dobry skuter do tuningu to mallaguti F12 bo miałem i na cylku 70,sportowym gaźniku i wydechu ZX szedł ponad 95km/h ;] a zippa to możesz po mocnym tuningu na złom oddać i modlic sie by go przyjeli bo wytrzyma góra 500km
Zamiast pakować 4 tyś w skuter żeby szedł 95km/h nie lepiej kupić inne moto?No chyba że chodzi o samą idę tuningu, skutera.
Ja bym do tego wolał dołożyć z 10 tys i kupić sobie motor.
Jestem posiadaczem skutera i jakoś nie jestem zadowolony. Brak sprzęgła:/ To jak człowiek bez duszy.....potrawa bez przyprawy.
Zdjęcie blokad to nie tunig. Chociaż niektórzy tak uważają
ludzie najpierw to sie odblokowuje skuter a dopiero bierze za tuning!!!! w jednym poście doczytałem sie ze gaźnik nic niema do wydechu xD ty nic nie masz gościu do tuningu bo dla twojej wiadomości to gaźnik i wydech bardziej poprawiają osiągi skutera niż większy cylinder i zalecane jest żeby gaźnik wymieniać wraz z wymianą układu wydechowego na sportowy !!! nie które posty mnie rozbrajają bo piszecie rzeczy które są niedopuszczalne!! a przy okazji to dobry skuter do tuningu to mallaguti F12 bo miałem i na cylku 70,sportowym gaźniku i wydechu ZX szedł ponad 95km/h ;] a zippa to możesz po mocnym tuningu na złom oddać i modlic sie by go przyjeli bo wytrzyma góra 500km
Załosne.To co piszesz jest smieszne...
Tłumik sportowy po primo to tylko tłumik z dyfuzorem taka różnica nad zwykłym...Zwiększy prędkosć o 15 km/h max(400-1500zł).Po 2 gażnik i wydech nic do siebie nie mają ;] i zipp 2T wytrzyma po tuningu 10000km jeżeli go nie bedziesz katował (max obroty) pozatym nie polecam kręcić 50ccm powyzej 85 km/h(zgon).
Jak chcesz to ci dam liste części które warto kupic w taniej i drogiej wersjii ;p
BadDog napisał/a:
Ja bym do tego wolał dołożyć z 10 tys i kupić sobie motor.
Jestem posiadaczem skutera i jakoś nie jestem zadowolony. Brak sprzęgła:/ To jak człowiek bez duszy.....potrawa bez przyprawy.
Zdjęcie blokad to nie tunig. Chociaż niektórzy tak uważają
Po co wogóle taki offtop... pyta sie "kolega" o zippa a nie co może kupic -.-
Pelek napisał/a:
Mam pytanie czy warto wymienić tylni błotnik w skuterze na krutszy?
Jak chcesz stawać na koło spiłuj ja tak w swoim huraganie zrobiłem
I polecam najpierw do konca odblokować, nie wiem jakie quantum ma blokady ale pewnie:
Wydech
Sprzęgło/Skrzynia biegów(wariator)
Gaźnik(dysza/dysze)
Linka gazu(może)
Licznik prędkości/borotów koła...
Moduł elektro ale to dopiero jak bedziesz chciał kręcic więcej jak 80/85 km/h
_________________ Non queadmodum sir inuria refert, sed queadmodum lata...
Załosne.To co piszesz jest smieszne...
Tłumik sportowy po primo to tylko tłumik z dyfuzorem taka różnica nad zwykłym...Zwiększy prędkosć o 15 km/h max(400-1500zł).Po 2 gażnik i wydech nic do siebie nie mają ;] i zipp 2T wytrzyma po tuningu 10000km jeżeli go nie bedziesz katował (max obroty) pozatym nie polecam kręcić 50ccm powyzej 85 km/h(zgon).
porostu boski jesteś chłopie xD po pierwsze dyfuzor to masz w crossach a w tłumikach sportowych 2T komorę rezonansową ;] po 2 2T działa na podstawie rezonansu więc jeżeli gaźnik nie będzie dawał odpowiedniej ilości mieszanki to możesz sie w du*e cmoknąć bo moto ci zgaśnie ;] po trzecie 10000KM to może wytrzyma jeżeli będzie co 1000 odwiedzał serwis a na marginesie to naucz sie na jakiej podstawie pracuje 2T i zacznij używać alt a później sie wypowiadaj bo piszesz bzdury z bykami jak nie wiem co ;p i blokada też sie znajduje w niektórych sportowych tłumikach bo sportowy to nie znaczy ze podniesie osiągi kolosalnie tylko zmieni dzwięk i podniesie obroty ale musi spełniać wymogi polskiego prawa ;];]
Po 1 powiedz mi co to jest dyfuzor koleś ;] wtedy pogadamy i [automat-cenzura] nie cross-y
Po 2 jaka firma polska robi tłumiki sport/semi-sprot do zippa?hmm...?
Wszystko sprowadzane -.-
Więc z wymogami prawa się wstrzymaj..
A na dżwięk to sobie rozwierć ;p
Po 3 [automat-cenzura] ci nie zgaśnie wiesz co to regulacja gażnika?Kręcisz dyszami i nie zgaśnie ;]
Po 4 robiłeś kiedyś skuter na sporT?
Bo ja 4 ... 2x Keeway Hurricane, Keeway Matrix, Derbi Paddock
Po pierwsze pisz normalnie, jeśli chcesz pisać nadal.
Warn za wulgaryzmy.
Mnich
_________________ Non queadmodum sir inuria refert, sed queadmodum lata...
Po 2 jaka firma polska robi tłumiki sport/semi-sprot do zippa?hmm...?
Wszystko sprowadzane -.-
po pierwsze zeby sprowadzić sportowe tłumiki z zagranicy to musisz dac celnikowi papier ze są dostosowane do naszego prawa lub ze sprowadzasz tłumiki z przeznaczeniem na tor ;]
Favetis napisał/a:
Po 3 [automat-cenzura] ci nie zgaśnie wiesz co to regulacja gażnika?Kręcisz dyszami i nie zgaśnie ;]
;] nie wiem jak ty ale ja kręciłem manetką a jeżeli ty dyszami to daleko nie zajedziesz skuterem xD a na serio to dyszami kręcisz w jawce a w skuterze regulatorami paliwowo powietrznej mieszanki (tak to sie fachowo nazywa gościu xD)
Favetis napisał/a:
Po 4 robiłeś kiedyś skuter na sporT?
Bo ja 4 ... 2x Keeway Hurricane, Keeway Matrix, Derbi Paddock
z twojej wypowiedzi bym ci nie dał przerobić roweru bo masz trochę zbyt bujna ocenę o samym sobie i myślisz ze jesteś dobry ;] a przy okazji to przerabiałem ponad 14 skuterów bo na codzień robie w serwisie keeway-a i nie mam z tobą o czym dyskutować bo ty pewnie zamiast blokady używasz klocka z drewna i umieszczasz go na tłoku zęby odkręcić wariator ;/ a i jak sie wypowiadasz to pisz po ludzku bo nie chce czytać np : jestem [automat-cenzura] dobry bo zrobiłem już z [automat-cenzura] trąbkę ;] opanuj sie!!