forum młodzieżowe  
  •  FAQ  •   Szukaj  •   Użytkownicy  •   Grupy  •   Statystyki  •  Rejestracja  •   Zaloguj  • 

Poprzedni temat :: Następny temat
Tuning skuterów
Autor Wiadomość
Guliwer6
Nowicjusz

Wysłany: Nie Maj 18, 2008 12:13   

Zipp Quantum 2T czyli cylek max 60 ccm.proponuje ci tak włóż leovinca do tego wał wario pasek sprzęgło gaźnik z wiekszymi dyszami stozek
no i w dupe masz 4 tyś:D :nana:

Pelek 
Nowicjusz
Pelek

Wysłany: Pon Maj 26, 2008 11:25   

Mam pytanie czy warto wymienić tylni błotnik w skuterze na krutszy?

kameleon 
Nowicjusz

Wysłany: Pią Maj 30, 2008 23:23   

ludzie najpierw to sie odblokowuje skuter a dopiero bierze za tuning!!!! w jednym poście doczytałem sie ze gaźnik nic niema do wydechu xD ty nic nie masz gościu do tuningu bo dla twojej wiadomości to gaźnik i wydech bardziej poprawiają osiągi skutera niż większy cylinder i zalecane jest żeby gaźnik wymieniać wraz z wymianą układu wydechowego na sportowy !!! nie które posty mnie rozbrajają bo piszecie rzeczy które są niedopuszczalne!! a przy okazji to dobry skuter do tuningu to mallaguti F12 bo miałem i na cylku 70,sportowym gaźniku i wydechu ZX szedł ponad 95km/h ;] a zippa to możesz :nana: po mocnym tuningu na złom oddać i modlic sie by go przyjeli bo wytrzyma góra 500km

Koba 
Zaawansowany

Wysłany: Pią Maj 30, 2008 23:50   

Zamiast pakować 4 tyś w skuter żeby szedł 95km/h nie lepiej kupić inne moto?No chyba że chodzi o samą idę tuningu, skutera.

BadDog
Początkujący

Wysłany: Sob Maj 31, 2008 19:31   

Koba napisał/a:
Zamiast pakować 4 tyś w skuter żeby szedł 95km/h nie lepiej kupić inne moto?No chyba że chodzi o samą idę tuningu, skutera.

Ja bym do tego wolał dołożyć z 10 tys i kupić sobie motor.
Jestem posiadaczem skutera i jakoś nie jestem zadowolony. Brak sprzęgła:/ To jak człowiek bez duszy.....potrawa bez przyprawy.
Zdjęcie blokad to nie tunig. Chociaż niektórzy tak uważają

-BadDog

Favetis
Nowicjusz

Wysłany: Nie Cze 01, 2008 15:13   

kameleon napisał/a:
ludzie najpierw to sie odblokowuje skuter a dopiero bierze za tuning!!!! w jednym poście doczytałem sie ze gaźnik nic niema do wydechu xD ty nic nie masz gościu do tuningu bo dla twojej wiadomości to gaźnik i wydech bardziej poprawiają osiągi skutera niż większy cylinder i zalecane jest żeby gaźnik wymieniać wraz z wymianą układu wydechowego na sportowy !!! nie które posty mnie rozbrajają bo piszecie rzeczy które są niedopuszczalne!! a przy okazji to dobry skuter do tuningu to mallaguti F12 bo miałem i na cylku 70,sportowym gaźniku i wydechu ZX szedł ponad 95km/h ;] a zippa to możesz po mocnym tuningu na złom oddać i modlic sie by go przyjeli bo wytrzyma góra 500km

Załosne.To co piszesz jest smieszne...
Tłumik sportowy po primo to tylko tłumik z dyfuzorem taka różnica nad zwykłym...Zwiększy prędkosć o 15 km/h max(400-1500zł).Po 2 gażnik i wydech nic do siebie nie mają ;] i zipp 2T wytrzyma po tuningu 10000km jeżeli go nie bedziesz katował (max obroty) pozatym nie polecam kręcić 50ccm powyzej 85 km/h(zgon). :P

Jak chcesz to ci dam liste części które warto kupic :P w taniej i drogiej wersjii ;p

BadDog napisał/a:
Ja bym do tego wolał dołożyć z 10 tys i kupić sobie motor.
Jestem posiadaczem skutera i jakoś nie jestem zadowolony. Brak sprzęgła:/ To jak człowiek bez duszy.....potrawa bez przyprawy.
Zdjęcie blokad to nie tunig. Chociaż niektórzy tak uważają

Po co wogóle taki offtop... pyta sie "kolega" o zippa a nie co może kupic -.-

Pelek napisał/a:
Mam pytanie czy warto wymienić tylni błotnik w skuterze na krutszy?

Jak chcesz stawać na koło spiłuj ja tak w swoim huraganie zrobiłem :P

I polecam najpierw do konca odblokować, nie wiem jakie quantum ma blokady ale pewnie:
Wydech
Sprzęgło/Skrzynia biegów(wariator)
Gaźnik(dysza/dysze)
Linka gazu(może)
Licznik prędkości/borotów koła...
Moduł elektro ale to dopiero jak bedziesz chciał kręcic więcej jak 80/85 km/h

BadDog
Początkujący

Wysłany: Nie Cze 01, 2008 15:42   

Favetis napisał/a:
Po co wogóle taki offtop... pyta sie "kolega" o zippa a nie co może kupic -.-

poco ten pedalski komentarz?

-BadDog

Favetis
Nowicjusz

Wysłany: Nie Cze 01, 2008 19:52   

Cytat:
poco ten pedalski komentarz?

Bo offtopy są pedalskie.Piszesz wgl nie na temat koleś -.- :mur: :mlotek: :klotnia:

kameleon 
Nowicjusz

Wysłany: Pon Cze 02, 2008 01:21   

Favetis napisał/a:
Załosne.To co piszesz jest smieszne...
Tłumik sportowy po primo to tylko tłumik z dyfuzorem taka różnica nad zwykłym...Zwiększy prędkosć o 15 km/h max(400-1500zł).Po 2 gażnik i wydech nic do siebie nie mają ;] i zipp 2T wytrzyma po tuningu 10000km jeżeli go nie bedziesz katował (max obroty) pozatym nie polecam kręcić 50ccm powyzej 85 km/h(zgon). :P
porostu boski jesteś chłopie xD po pierwsze dyfuzor to masz w crossach a w tłumikach sportowych 2T komorę rezonansową ;] po 2 2T działa na podstawie rezonansu więc jeżeli gaźnik nie będzie dawał odpowiedniej ilości mieszanki to możesz sie w du*e cmoknąć bo moto ci zgaśnie ;] po trzecie 10000KM to może wytrzyma jeżeli będzie co 1000 odwiedzał serwis :) a na marginesie to naucz sie na jakiej podstawie pracuje 2T i zacznij używać alt a później sie wypowiadaj bo piszesz bzdury z bykami jak nie wiem co ;p i blokada też sie znajduje w niektórych sportowych tłumikach bo sportowy to nie znaczy ze podniesie osiągi kolosalnie tylko zmieni dzwięk i podniesie obroty ale musi spełniać wymogi polskiego prawa ;];]

Favetis
Nowicjusz

Wysłany: Pon Cze 02, 2008 14:32   

Po 1 powiedz mi co to jest dyfuzor koleś ;] wtedy pogadamy i [automat-cenzura] nie cross-y

Po 2 jaka firma polska robi tłumiki sport/semi-sprot do zippa?hmm...?
Wszystko sprowadzane -.-
Więc z wymogami prawa się wstrzymaj..
A na dżwięk to sobie rozwierć ;p

Po 3 [automat-cenzura] ci nie zgaśnie wiesz co to regulacja gażnika?Kręcisz dyszami i nie zgaśnie ;]

Po 4 robiłeś kiedyś skuter na sporT?
Bo ja 4 ... 2x Keeway Hurricane, Keeway Matrix, Derbi Paddock

Po pierwsze pisz normalnie, jeśli chcesz pisać nadal.
Warn za wulgaryzmy.
Mnich

kameleon 
Nowicjusz

Wysłany: Wto Cze 10, 2008 00:23   

Favetis napisał/a:
Po 2 jaka firma polska robi tłumiki sport/semi-sprot do zippa?hmm...?
Wszystko sprowadzane -.-

po pierwsze zeby sprowadzić sportowe tłumiki z zagranicy to musisz dac celnikowi papier ze są dostosowane do naszego prawa lub ze sprowadzasz tłumiki z przeznaczeniem na tor ;]

Favetis napisał/a:
Po 3 [automat-cenzura] ci nie zgaśnie wiesz co to regulacja gażnika?Kręcisz dyszami i nie zgaśnie ;]

;] nie wiem jak ty ale ja kręciłem manetką a jeżeli ty dyszami to daleko nie zajedziesz skuterem xD a na serio to dyszami kręcisz w jawce a w skuterze regulatorami paliwowo powietrznej mieszanki (tak to sie fachowo nazywa gościu xD)
Favetis napisał/a:
Po 4 robiłeś kiedyś skuter na sporT?
Bo ja 4 ... 2x Keeway Hurricane, Keeway Matrix, Derbi Paddock

z twojej wypowiedzi bym ci nie dał przerobić roweru bo masz trochę zbyt bujna ocenę o samym sobie i myślisz ze jesteś dobry ;] a przy okazji to przerabiałem ponad 14 skuterów bo na codzień robie w serwisie keeway-a i nie mam z tobą o czym dyskutować bo ty pewnie zamiast blokady używasz klocka z drewna i umieszczasz go na tłoku zęby odkręcić wariator ;/ a i jak sie wypowiadasz to pisz po ludzku bo nie chce czytać np : jestem [automat-cenzura] dobry bo zrobiłem już z [automat-cenzura] trąbkę ;] opanuj sie!!

skylinegtr 
Początkujący

Wysłany: Wto Cze 10, 2008 18:30   

kameleon napisał/a:
o 2 2T działa na podstawie rezonansu więc jeżeli gaźnik nie będzie dawał odpowiedniej ilości mieszanki to możesz sie w du*e cmoknąć bo moto ci zgaśnie

Proszę Cie o rozwinięcie tego tematu.

Straight sections are made for fast cars. Turns are made for fast drivers. - C.McRae

Drift isn't the fastest way trought the corner. It's the most exciting way.. - Keiichi Tsuchiya

bby 
Nowicjusz
Sana777

Wysłany: Sro Lip 16, 2008 09:12   

A po ilu kilometrach najlepiej :peace: zdjąc blokady?

Odpowiedz do tematu