Czy Simson jest podatny na tuning ? Bez komentarza ..
Po tuningu Simson może bez problemu wyciągnąć 85-90km/h,
A ja również mam Simsona S51 Enduro Czerwony, w miarę zadbany. Wyciąga tylko 60km/h, tarcze sprzęgłowe zużyte po 35 tys. km i sprzęgło już się śliza. Normanie większość Simsonków jedzie 70km/h.
Ja ma golfa II, rocznik 91, silnik 1,3 benzyna +gaz, 50 koni, silniczek nawet dynamiczny, ale przede wszystkim ekonomiczny: spalanie 7-8 gazu, no chyba że wybiorę się do metropolii (mieszkam w 17 tysięcznym miasteczku, pod łodzią), wtedy potrafi zechlać 10 l. Ciasny, ale własny. Dużo nim jeżdżę, ostatnio nabiłem 330 km w dwa dni. Zazwyczaj robię 170 km tygodniowo. Prędkość maksymalna z jaką jechałem to 167 km/h. Czasami jeżdżę audi A4 mojego taty, ale zamiast się prosić zazwyczaj wsiadam do swojego golfa.
Skuter TGB jakiś tam szit ale ma dobre przyspieszenie 4.5 konia samemu jadąc bedzie 80km/h do tych 80 przyspieszy w mniej niz 6 sekund mysle(zaleta skutera)
Pomógł: 1 raz Wiek: 19 Dołączył: 05 Sie 2008 Posty: 149 Skąd: wziąć na wino..
Wysłany: Sro Sie 06, 2008 06:32
Ja mam stary motorower Romet Komar MR2370.. Ponoć jakiś unikatowy model ale.. Fajnie się na nim jeździ! Poważnie gadam!
Poza tym mam Malucha 97rocznik z przebiegiem 35tyś kilometrów bo odziedziczyłem go po dziadku. Dziadek był pierwszym właścicielem i jeździł do kościoła i z powrotem! Czyli Maluch żyleta (o ile można tak o Maluchu w ogóle powiedzieć) a nie jakiś rozklekotany złom z wyblakłym lakierem! Też na prawdę bardzo fajny!
Wiek: 16 Dołączył: 16 Sie 2008 Posty: 7 Skąd: Wargowo City xD
Wysłany: Sob Sie 16, 2008 18:32
To teraz ja się pochwale.
Mam aktualnie S51B ale jest w czasie przeróbek (foty w moim podpisie).
Robię go od podstaw. Wizualnie zostało mi jeszcze dużo ale silnik już gotowy.
Czyli
-Cylinder 60/4TT (własnej roboty na schematach Taboriego)
-Wydech spawany pod cylinder
-Sprzęgło wzmocnione
-4 bieg od SR 80 (
-Gaźnik Dellorto 21mm
Mam nadzieje że 90km/h poleci xD
pozdro
_________________ Na razie simson s-51b. Może kiedyś Yamaha YZF R1