Pomógł: 2 razy Wiek: 16 Dołączył: 29 Sie 2007 Posty: 142 Skąd: Łódź
Wysłany: Czw Sie 30, 2007 00:28 Cywilizacja
Wpadł mi do głowy pomysł na świetną grę forumową, coś dla fanów militarii i ludzi chcących się oderwać od standardowej "ostatniej litery" czy "skojarzenia". Otóż gra polega na tym, że każdy gracz wybiera sobie państwo, dostaje na starcie kwotę czterech miliardów dolarów i uzbraja własne państwo, potem wybiera podstawowe wyposażenie swoich wojsk i wybiera ich cel bądź to co aktualnie robi. Można tworzyć organizacje typu NATO czy ONZ, można tworzyć lokalne jednostki antyterrorystyczne lub wojsko pograniczne, można wysyłać swoje wojska na pomoc sojuszniczym państwom bądź też napadać na inne kraje. Gracz od początku może ustalić czy jest w wojnie z jakimś krajem, czy ma sojuszników i wrogów, i wreszcie jakie ma plany militarne na przyszłość. Myślę że wam się to spodoba. Dodam że nie musimy znać aktualnych cen uzbrojenia, możemy sami je wymyślać byle z rozwagą. Wedle woli każdy gracz ma prawo określić liczebność swoich wojsk i metody rekrutacji oraz szkolenia.
na razie nie zaczynam, czekam na opinie przynajmniej dwóch użytkowników. Ale, liczę że będą to osoby które miłują się w militariach i tego typu sprawach a nie przypadkowe osoby, które nie lubią tego typu gier.
Zapraszam do pisania, liczę że zaczniemy wkrótce.
Seville [Usunięty]
Wysłany: Czw Sie 30, 2007 07:44
yyyyy.... Skomplikowana gra to bedzie. I trochę się nie będzie w nią przejrzyscie grało. Moim zdaniem zobi sę tylko pełno zamieszania. I mało ludzi bedzie chciało w to grać. Przecież w necie jest pełno takich gierek. No nie wiem, jak inni... ale mnie ten pomysł zbytnio się nie podoba ;(
Pomógł: 2 razy Wiek: 16 Dołączył: 29 Sie 2007 Posty: 142 Skąd: Łódź
Wysłany: Czw Sie 30, 2007 10:57
Łee tam ;] nie jest to przecież skomplikowane. a na kilku innych forach już się z tym rozkręciliśmy (kiedyś na jednym doszliśmy do kilku tysięcy stron aż nas zbanowali xD prawie podbiłem europę)
_________________ A gdyby umierać przyszło,
przypomnimy, co rzekł Cambronne,
i powiemy to samo nad Wisłą.
Bagnet na broń!