15-letnia Rosjanka jest podejrzana o zlecenie zabójstwa swych rodziców, z którymi się kłóciła. Za zamordowanie rodziców nastolatka miała zapłacić trzem swym rówieśnikom równowartość 56 dolarów. Ostatecznie zginęła tylko matka - poinformowała we wtorek rosyjska prokuratura z miasta Barnauł, stolicy Kraju Ałtajskiego.
dalej »
Śledczy wszczęli dochodzenie, gdy ojciec dziewczyny po powrocie do domu znalazł w ubiegłą środę swą żonę martwą z wieloma ranami od noża i poderżniętym gardłem - podał rzecznik miejscowej prokuratury Walerij Zijastinow.
Powiedział, że dziewczyna, wściekła na rodziców, którzy ją zrugali za nieobecności w szkole, najprawdopodobniej wynajęła trzech nastolatków za 1500 rubli (56 dolarów), żeby zabili jej rodziców.
Ojciec jednak nie wrócił do domu w tym czasie co matka, toteż zginęła tylko ona.
Milicja aresztowała dziewczynę i dwóch chłopców. Wkrótce mają zostać oskarżeni o zabójstwo z premedytacją. Jako niepełnoletnim grozi im do 10 lat więzienia. Trzeci nastolatek zgodził się współpracować ze śledczymi.
Coraz więcej jest teraz takich przypadków jak młodzi albo zabijają siebie albo swoich bliskich. ja nie raz sie wkurzyłam sie na swoich rodzicówale nigdy nie myślałam o tym żeby ich zabić to nie jest normalne. takie osoby powinny zamknąć w poprawczaku
_________________ Kobieta jest jak MEDIA MARKT nie dla idiotów
poprawczaku? 15 latek juz powinien odpowiadac za swoje czyny!! a jak juz to poprawczak a po ukończeniu 18 lat na dożywocie powinni ich pozamykac. ale po wyżej 15 lat takiego kogos się kara jak dorosłego. Zryta dziewczyna ładne musiała miec rycie w głowie ze pozabijac chciala odziców a co do czego zabiła matke bo ojciec nie przyszedł na czas co oni jej robili ze chciała ich pozabijac? masakra
_________________ "Walka trwa.
Trzeba przerwać tę opowieść.
Opowieść o wspaniałych ideałach
Braterstwa i służby, o ludziach,
którzy potrafią pięknie umierać i pięknie żyć"
Hm .. ta nastolatka miła coś nie pokoleji w głowie że chciała zabić rodziców to ja już bym się sama wolała zabić niż kogoś . Wiadomo że musieli jak ukarać, bo jak by tego nie zrobili to co to za rodzice.
Przesadziła
i to bardzo . Szczególnie że matka nie żyje
_________________ To już Koniec. <br>
zabiliśmy w sobie wszystko..
Coraz więcej jest teraz takich przypadków jak młodzi albo zabijają siebie albo swoich bliskich.
To, że gdzieś coś jakieś psychicznie chore dziecko odwaliło, to nie znaczy, że od razu jest więcej przypadków. No chyba, że wiesz coś więcej. Podziel się informacją.
Wiek: 17 Dołączył: 28 Lis 2006 Posty: 23 Skąd: Z Miasta Dusz
Wysłany: Czw Lut 01, 2007 12:26
Czytałem kiedyś artykuł na temat dlaczego dzieci popełniają samobójstwa np: Jeden chłopak bawił się w Sadama Husajna i udawal ze wiesza się (już nie pamietam na czym ) i przez przypadek się powiesił. Chodzi głównie o artykuły, filmy itp. rzeczy przekawywane przez środki masowego przekazu (morderstwa, samobójstwa, smierć). Dzieci mają jescze słabą psychikę i czasami robią tego typu rzeczy. Możliwe też jest obawianie sie przemocy np. Ten Chińczyk Li Hingbin (szczegóły Tu).
A co się tyczy tej dziwczyny to już jest po prostu przesada, wiem że rodzice mogą wnerwić (sam kiedyś myślalem ze po prostu wybuchne ), no ale są jakieś granice. Po za tym rodzice chcą dla nas jak najlepiej ale czasami nie wiedzą jak nas wychować żebyśmy sie nie buntowali i żeby nas nie zamenczali. Wtedy trzeba z nimi pogadać.
_________________ "Kiedy żegnasz przyjaciela, nie smuć się, ponieważ jego nieobecność pozwoli ci dostrzec to, co najbardziej w nim kochasz." - Gibran Kahlil
Justyś, ciekawe czy bys sie zabiła
po prostu to dziecko jest chore psychicznie jak mozna usmiercic rodziców bo pokłociła sie znimi...
ps. czemu mnie nie dziwi ze ten temat napisał Van ??
różni ludzie chodzą po świecie, ale teraz społeczeństwo jest ctakie zepsute... a szczególnie młodzież w wieku szkolnym... żeby zabijać rodziców... ona jest pop*******a
No własnie, to starałem się tobie zakomunikować. Miło że przeczytałeś bez błędów mój tekst, szkoda natomiast że nie wyciągnąłeś z niego wniosków i go nie zinterpretowałeś...
To jest mniej więcej tak, jakby na forum były po sobie 3 posty:
A: A moim zdaniem Polska leży w Europie
B: Ja uważam że Polska to zdecydowanie kraj w Europie
C: Ja myśle że na kontynencie Europa znajduje się troche krajów np. Polska.
Bęsik, coś takiego nazywamy zgodnością przekonań. każdy ma prawo sie zgodzić z kimś innym, a to, że jest tyle postów na ten temat, świadczy o naszej zgodności i solidarności. czyż nie? --> Temat
Skończzzzzzzzzzzzzzzzzz
1.) pouczasz mnie nie mając ŻADNEJ wiedzy - co doprowadza mnie do szału.
2.) Chwilę wcześniej napisałeś, że każdy normalny człowiek tak uważa, więc nie ma mowy o zgodności przekoanań, tylko o mówieniu zbiorowym 'niebo jest niebieskie'
3.) Koniec offtopa, przepraszam Justyś, ale niekiedy trzeba niektórym ludziom co nieco opowiedzieć, a w specyficznych sytuacjach jak ta, zdarza się że wykracza to poza zakres tamatu.