forum młodzieżowe
  •  FAQ  •   Szukaj  •   Użytkownicy  •   Grupy  •  Rejestracja  •   Zaloguj  • 

Poprzedni temat :: Następny temat
15-latka
Autor Wiadomość
Van___ 
Dyskutant

Wysłany: Wto Sty 30, 2007 17:45   15-latka

Cytat:
15-letnia Rosjanka jest podejrzana o zlecenie zabójstwa swych rodziców, z którymi się kłóciła. Za zamordowanie rodziców nastolatka miała zapłacić trzem swym rówieśnikom równowartość 56 dolarów. Ostatecznie zginęła tylko matka - poinformowała we wtorek rosyjska prokuratura z miasta Barnauł, stolicy Kraju Ałtajskiego.
dalej »

Śledczy wszczęli dochodzenie, gdy ojciec dziewczyny po powrocie do domu znalazł w ubiegłą środę swą żonę martwą z wieloma ranami od noża i poderżniętym gardłem - podał rzecznik miejscowej prokuratury Walerij Zijastinow.

Powiedział, że dziewczyna, wściekła na rodziców, którzy ją zrugali za nieobecności w szkole, najprawdopodobniej wynajęła trzech nastolatków za 1500 rubli (56 dolarów), żeby zabili jej rodziców.

Ojciec jednak nie wrócił do domu w tym czasie co matka, toteż zginęła tylko ona.

Milicja aresztowała dziewczynę i dwóch chłopców. Wkrótce mają zostać oskarżeni o zabójstwo z premedytacją. Jako niepełnoletnim grozi im do 10 lat więzienia. Trzeci nastolatek zgodził się współpracować ze śledczymi.

Ehym

Mezar 
Amator
..::GaNgStA::..

Wysłany: Wto Sty 30, 2007 18:05   

lol... ci rosjanie maja nie pokolei w łowie :/ w maffie sie bawiął ta dziewczyan czy co ?? ;o

kasiula609822 
Amator
Jestem zakochana

Wysłany: Sro Sty 31, 2007 02:30   

Coraz więcej jest teraz takich przypadków jak młodzi albo zabijają siebie albo swoich bliskich. ja nie raz sie wkurzyłam sie na swoich rodzicówale nigdy nie myślałam o tym żeby ich zabić :/ to nie jest normalne. :/ takie osoby powinny zamknąć w poprawczaku

Dżocha :)) 
Znawca
-->13<--

Wysłany: Sro Sty 31, 2007 08:42   

kasiula609822 napisał/a:
takie osoby powinny zamknąć w poprawczaku

poprawczaku? 15 latek juz powinien odpowiadac za swoje czyny!! a jak juz to poprawczak a po ukończeniu 18 lat na dożywocie powinni ich pozamykac. ale po wyżej 15 lat takiego kogos się kara jak dorosłego. Zryta dziewczyna ładne musiała miec rycie w głowie ze pozabijac chciala odziców a co do czego zabiła matke bo ojciec nie przyszedł na czas :/ co oni jej robili ze chciała ich pozabijac? :mur: :mlotek: masakra
Braterstwa i służby, o ludziach,
którzy potrafią pięknie umierać i pięknie żyć"

Justi. 
Przyjaciel forum
szczęśliwa. ^^

Pomogła: 4 razy
Wysłany: Sro Sty 31, 2007 15:10   

Hm .. ta nastolatka miła coś nie pokoleji w głowie że chciała zabić rodziców :| to ja już bym się sama wolała zabić niż kogoś . Wiadomo że musieli jak ukarać, bo jak by tego nie zrobili to co to za rodzice.
Przesadziła :/
i to bardzo . Szczególnie że matka nie żyje :/

Hadrian
Nowicjusz

Wysłany: Sro Sty 31, 2007 18:31   

kasiula609822 napisał/a:
Coraz więcej jest teraz takich przypadków jak młodzi albo zabijają siebie albo swoich bliskich.

To, że gdzieś coś jakieś psychicznie chore dziecko odwaliło, to nie znaczy, że od razu jest więcej przypadków. No chyba, że wiesz coś więcej. Podziel się informacją.

BMX:D 
Nowicjusz

Wysłany: Czw Lut 01, 2007 12:26   

Czytałem kiedyś artykuł na temat dlaczego dzieci popełniają samobójstwa np: Jeden chłopak bawił się w Sadama Husajna i udawal ze wiesza się (już nie pamietam na czym :/ ) i przez przypadek się powiesił. Chodzi głównie o artykuły, filmy itp. rzeczy przekawywane przez środki masowego przekazu (morderstwa, samobójstwa, smierć). Dzieci mają jescze słabą psychikę i czasami robią tego typu rzeczy. Możliwe też jest obawianie sie przemocy np. Ten Chińczyk Li Hingbin (szczegóły Tu).

A co się tyczy tej dziwczyny to już jest po prostu przesada, wiem że rodzice mogą wnerwić (sam kiedyś myślalem ze po prostu wybuchne :/ ), no ale są jakieś granice. Po za tym rodzice chcą dla nas jak najlepiej ale czasami nie wiedzą jak nas wychować żebyśmy sie nie buntowali i żeby nas nie zamenczali. Wtedy trzeba z nimi pogadać.

Mezar 
Amator
..::GaNgStA::..

Wysłany: Czw Lut 01, 2007 14:07   

Justyś, ciekawe czy bys sie zabiła :/
po prostu to dziecko jest chore psychicznie :/ jak mozna usmiercic rodziców bo pokłociła sie znimi...
ps. czemu mnie nie dziwi ze ten temat napisał Van ??

mr.Radek 
Boss
Jego Wysokość Król

Wysłany: Czw Lut 01, 2007 15:51   

różni ludzie chodzą po świecie, ale teraz społeczeństwo jest ctakie zepsute... a szczególnie młodzież w wieku szkolnym... żeby zabijać rodziców... ona jest pop*******a :/

Ad@m 
Początkujący
Luzak

Wysłany: Nie Lut 04, 2007 11:13   

Kurcze ta rosjanka bez kitu jestchora na głowę. Rozumiem pokłócić się z rodzicami, ale zabijać ich?? Zrąbane

Bęsik 
Przyjaciel forum
fAn PoKeMoNóW

Wysłany: Nie Lut 04, 2007 12:23   

3 ostatnie posty to tautologie...
Czy nie sądzicie że jeżeli ktoś zabija rodziców to bankowo ma problemy z psychiką ???

mr.Radek 
Boss
Jego Wysokość Król

Wysłany: Nie Lut 04, 2007 14:11   

Bęsik, chyba każdy normalny człek po przeczytaniu tego tak twierdzi

Bęsik 
Przyjaciel forum
fAn PoKeMoNóW

Wysłany: Nie Lut 04, 2007 14:24   

No własnie, to starałem się tobie zakomunikować. Miło że przeczytałeś bez błędów mój tekst, szkoda natomiast że nie wyciągnąłeś z niego wniosków i go nie zinterpretowałeś...
To jest mniej więcej tak, jakby na forum były po sobie 3 posty:

A: A moim zdaniem Polska leży w Europie
B: Ja uważam że Polska to zdecydowanie kraj w Europie
C: Ja myśle że na kontynencie Europa znajduje się troche krajów np. Polska.

Głupie, nie ?

mr.Radek 
Boss
Jego Wysokość Król

Wysłany: Nie Lut 04, 2007 14:29   

Bęsik, coś takiego nazywamy zgodnością przekonań. każdy ma prawo sie zgodzić z kimś innym, a to, że jest tyle postów na ten temat, świadczy o naszej zgodności i solidarności. czyż nie? :>

--> Temat ;)

Bęsik 
Przyjaciel forum
fAn PoKeMoNóW

Wysłany: Nie Lut 04, 2007 14:44   

Skończzzzzzzzzzzzzzzzzz
1.) pouczasz mnie nie mając ŻADNEJ wiedzy - co doprowadza mnie do szału.
2.) Chwilę wcześniej napisałeś, że każdy normalny człowiek tak uważa, więc nie ma mowy o zgodności przekoanań, tylko o mówieniu zbiorowym 'niebo jest niebieskie'
3.) Koniec offtopa, przepraszam Justyś, ale niekiedy trzeba niektórym ludziom co nieco opowiedzieć, a w specyficznych sytuacjach jak ta, zdarza się że wykracza to poza zakres tamatu.

Odpowiedz do tematu