forum młodzieżowe
  •  FAQ  •   Szukaj  •   Użytkownicy  •   Grupy  •  Rejestracja  •   Zaloguj  • 

Poprzedni temat :: Następny temat
Che
Autor Wiadomość
Morituri 
Dyskutant

Wysłany: Sob Sty 20, 2007 13:02   

Wiem misha wiem i to mnie smuci

poprawiłem :P
I zapłoną piekielnym ogniem wasze serwery, gdyż zabezpieczenia ich wątłe, a podatnośc na buffer overflowy ogromna. I zaprzestaną działania wasze routery, a tam będzie płacz, zgrzytanie zębów, 404 i request timeout.

Misha 
Moderator
Pierwszy Imperator.

Wysłany: Sob Sty 20, 2007 13:08   

Morituri napisał/a:
mischa

Przez samo "h"

Mnie też to smuci, ale cóż zrobić. Jeno płacz.

"Komunistów zabijam dla przyjemności" - Tony Montana.

Bęsik 
Przyjaciel forum
fAn PoKeMoNóW

Wysłany: Sob Sty 20, 2007 15:25   

Morituri, :wtf:

Ty właśnie przedstawiłeś tą ciemną stronę, bo jakby Ci powiedzieć to ekhmmm nie ma tej jasnej... Był po prostu mordercą i komunistą, to że robił rewolucję mającą na celu ustanowienie komunizmu to wcale nie jest poztywna cecha, nie wiem czy zdajesz sobie sprawę. Noszenie koszulek ze swastyką jest zabronione, symetrycznie powinno być z koszulkami Che.
Co to twoim zdaniem jest "udana rewolucja" ? To że giną tysiące ludzi a kraj na kilkadziesiąt lat pogrąża się w biedzie? Również bardzo pozytywna cecha.

Morituri 
Dyskutant

Wysłany: Sob Sty 20, 2007 15:56   

Smuci mnie to, że większośc Polaków słysząc lub widząc słowo komunizm myślą: Gierek, Kartki, Bieda, itp. to wszystko było ale kiedyś w Polsce. A na dodatek według mnie to nie był komunizm bo komunizm to (cytat) : "..ideologia głosząca program likwidacji ucisku i wyzysku robotników oraz stworzenie społeczenstwa którego podstawę stanowi wspólna własnośc środków produkcji i równy podział dóbr"
A u nas dobra były tylko dla zomowców, górników i działaczy, dlatego moim zdaniem nie powinno się to nazywac komuną. Ale mniejsza o to. Myślisz, że przed rewolucją na Kubie był dobrobyt i Raj ? Wiesz, że Batista którego obalił był krwawym dyktatorem i łapówkarzem? A pozatym obecnie na Kubie nie ma rasizmu, służba zdrowia jest DARMOWA i bardzo FACHOWA. Nie mówiąc o przestępczości. A tego raczej o Polsce nie powiesz.
I zapłoną piekielnym ogniem wasze serwery, gdyż zabezpieczenia ich wątłe, a podatnośc na buffer overflowy ogromna. I zaprzestaną działania wasze routery, a tam będzie płacz, zgrzytanie zębów, 404 i request timeout.

Bęsik 
Przyjaciel forum
fAn PoKeMoNóW

Wysłany: Sob Sty 20, 2007 18:28   

hahahahahahahahahahahhahahahahahhahaahahhahahhahahah
sorry, ale nie mogłem się powstrzymać :hihi: :hihi:

mimo wieku 15 lat jesteś przeżarty propagandą lewacką, ale co gorsza śmiesz jeszcze w obliczu historii wysnuwać dowody popierające komunę!! Gratuluję odwagi i wiary w siebie. Szkoda że nie popierasz wiedzą argumentów :(

Co najbardziej mnie uraziło: "służba zdrowia jest DARMOWA i bardzo FACHOWA" ppieniądze na lekarzy rząd znajduje na ulicy. Oczywiście że ludność płaci ją w podatkach, troszkę uszczknie z tego fidel na cygarka dla siebie i kompanów, a resztą niech się dzielą...
GDP na osobę w Kubie - 3500$
GDP na osobę w Polsce - 13100$
Poziom służby medycznej faktycznie na Kubie jest wysoki ale nie wiem jak można sądzić że jest on wynikiem socjalizmu...

Definicja komunizmu mówi to co mówi, ale to czysta abstrakcja - system ten stworzono właśnei na takich populistycznych haslachy by lud na to poszedł. Bzdura i wierutne kłamstwo, dziesiątki narodów na świecie się o tym przekonały, nie trzeba być ekspertem od historii by to wiedzieć.

A "równy podział dóbr" to inna definicja sformułowania: nic nie robienie.

Morituri 
Dyskutant

Wysłany: Sob Sty 20, 2007 19:03   

Darmowe w sensie takim, że:
W Polsce za operację musisz wyłożyć z własnej kieszeni, a tam masz dostęp za darmo do kazdego specjalisty. A nie że pieniązki dostają od aniołków.

Zauwazyłem, że lubisz Pinocheta. To ciekawe, że zarzucasz Che krwawe działania. Bo jak twój drogi Augusto obalał (legalną) komunę to ludzie znikali niby porwani przez kosmitów tak? A pucz był przeprowadzony bezkrwawo i jedwabnie co?

Trochę wyżej napisałem w nawiasie legalną, ponieważ rewolta na kubie obalała skorumpowanego i krwawego dyktatora (chyba to już pisałem) w przeciwienstwie do Augusta.

*NumberOne* 
Przyjaciel forum
Z Panią Agatą ;)

Wysłany: Sob Sty 20, 2007 19:45   

Morituri napisał/a:
Smuci mnie to, że większośc Polaków słysząc lub widząc słowo komunizm myślą: Gierek, Kartki, Bieda, itp.

Hmm... , a co powiesz na Stalin , Lenin i miliony ofiar komunizmu na swiecie ? Komunizm to najbardziej "krwawy" i zbrodniczy system w dziejach swiata. W samych Chinach liczbe ofiar ( smiertelnych rzecz jasna ) komunizmu szacuje sie na okolo 70 milionow ! Znasz jakis system lub ideologie , ktora ma wiecej dusz na sumieniu ? Dodaj do tego miliony zaglodzonych na smierc przez Stalina , miliony pomordowanych w gułagach etc. (dlugo by wymieniac ). Nadal uwazasz , ze komunizm jest "git" ?

Morituri napisał/a:
Trochę wyżej napisałem w nawiasie legalną, ponieważ rewolta na kubie obalała skorumpowanego i krwawego dyktatora (chyba to już pisałem) w przeciwienstwie do Augusta.

Świętej pamięci Augusto Pinochet zostal zobowiazany przez parlament kraju do obalenia komunisty Alende. Mowienie wiec o bezprawnym dzialaniu to strzal kula w plot ;)

Morituri napisał/a:
To ciekawe, że zarzucasz Che krwawe działania.

Wiesz czym sie roznil Che od Hitlera ? Mozliwosciami i tym , ze Hitler nie mordowal nikogo osobiscie i nie znecal sie nad ludzmi , nie ogranizowal pozorowanych rozstrzelan tylko dlatego ze bawil go widok sikajacych ze strachu wiesniakow. Che robil to wszystko i czerpal z tego bestialska przyjemnosc.
Bo każdy dzień oddałeś dla krwi

Unieśmy dłoń za starą pieśń
Za faszyzm słów, za czerwień i biel
Wolność w nas dla której wciąż warto trwać
Choć dręczy Cię czerwony sejm, czerwony rząd, sprzedany kler
Nie walczysz sam o racje dla swoich praw
Nie pozwól złamać się!"

Bęsik 
Przyjaciel forum
fAn PoKeMoNóW

Wysłany: Sob Sty 20, 2007 19:51   

Poczytaj zanim coś napiszesz. Ale nie pióra Urbana czy kogos...
Nic nie rozumiesz. Nie ma czegoś takiego jak darmowe. Kasa idzie z pieniędzy podatników i z tego są opłacani ci specjaliści.
Lubię pinocheta bo zwalczał takich lewaków jakimi byli Hitler, Stalin, Castro, Mao Zedong i inni mniej lub bardziej radośni dawcy chleba dla ludu, którzy oczywiście nikogo nigdy nie zamordowali, kochano ich na całym świecie a teraz grzecznie siedzą w niebie. Niestety rzeczywistość jest trochę inna. Pinochet po pierwsze na początku popierał Allende - zaszedł tak wysoko bo był bardzo lojalny. Jednak wobec tego że Allende był takim lewakiem jak wyżej wspomniany Che Guevara po pewnym czasie nie było juz w zasadzie nic do jedzenia, w stolicy - Santaigo odbył się kilkutysięczny "marsz głodnych kobiet" hiperinflacja, cenzura, zabieranie majątków itp. Augusto Pinochet wykonał POLECENIE KONGRESU! które było uzasadnione złamaniem przez Allende podpunktów zawartych w aneksie do konstytucji, podpisanych przez niego - w świetle tego prawa dowódca sił zbrojnych (Pinochet) miał prawo do zorganizowania puczu. Co też Pinochet uczynił. Dodam że Allende miał o kilka tysięcy więcej osób w prywatnych bojówkach niż armia Chile!!!! Toteż nie jest to chyba sensacją że zginęli ludzie... Odkryto że na 8 dni po puczu planowany był termin rewolucji proletariackiej (mordowanie burżujów itp.), czyli to ze na koncie Allende są tak małe ilości ofiar to tyko zbieg okoliczności.
Co do tego że za Pinocheta znikali ludzi czy istaniły tortury to nie mam zamiaru go usprawiedliwiać czy się tego wypierać. Natomiast czekam aż kolega Morituri poda mi kraj w którym wtedy w Ameryce Południowej takie praktyki nie istniały (Boliwia,Peru itp - powodzenia!). Oczekuję odpowiedzi: Kuba :hihi:
temat o Pinochecie jest gdzieś indziej - tam możemy popisać.

Odpowiedz do tematu