Wysłany: Pią Lut 29, 2008 10:34 CZY NIE UWAŻACIE , Że powinna powstać partia młodych??
CZY NIE UWAŻACIE , Że powinna powstać partia młodych?? Nie żadna jakaś tam młodzieżówka tylko partia, dla wszystkich co nie ukończyli by 18 lat najpierw należeli by do stowarzyszenia później automatycznie do partii
Pomogła: 12 razy Wiek: 19 Dołączyła: 21 Sie 2007 Posty: 987 Skąd: Krosno !
Wysłany: Pią Lut 29, 2008 13:29
Wedlug mnie nie powinno coś takiego powstawac. Dzieciaki jakby sie dorwały władzy to byloby jeszcze gorzej w tym kraju niz jest. Zwłaszcza ze napisałes, ze chodzi Ci o mlodziez ponizej 18 roku zycia... I co? stworzy sie taka partia i bedzmy slyszec w wiadomosciach o jakis nowych aferach. Jakby takich "gimnazjalistow" (nie obrazajac nikogo) poduscic do władzy, to ja boje sie pomyslec co stałoby sie ze szkolnictwem itp.
_________________ Bo we mnie jest seks,
Gorący jak samum.
Bo we mnie jest seks,
Któż oprzeć się ma mu?
On mi biodra opływa, wypełnia mi biust,
Żar sączy z mych ust.
Bo we mnie jest seks,
Co pali i niszczy.
Dziesiątki już serc
Wypalił do zgliszczy.
Pomógł: 10 razy Wiek: 20 Dołączył: 02 Cze 2007 Posty: 1651 Skąd: IV RP ;)
Wysłany: Pią Lut 29, 2008 18:55
MichałMakaruk napisał/a:
CZY NIE UWAŻACIE , Że powinna powstać partia młodych??
Która z założenia powinna opierac się na czym? jaki powinien byc program takiej parti? jedynym kryterium powinien byc wiek, a nie światopogląd? Nie pisałbym sie na taki pomysł.
MichałMakaruk napisał/a:
dla wszystkich co nie ukończyli by 18 lat najpierw należeli by do stowarzyszenia później automatycznie do partii
O ile sie orientuję w przepisach, to do stowarzyszenia mogą należec osoby tylko pełnoletnie.
_________________ Dlaczego władza każdej maści mam mnię za nic? Czy czerwona czy biała jestem dla niej śmieciem. [automat-cenzura], pod każdą władzą czuję się jak kundel. Czemu nie jestem chamem ze sztachetą w ręku, ktoś by się ze mną liczył gdybym rzucił cegłą
Wysłany: Pią Lut 29, 2008 22:20
Cytat:
15. Osoby te muszą być obywatelami polskimi (także cudzoziemcy, którzy mają stałe miejsce zamieszkania w Polsce), mieć ukończone 18 lat, nie być niepoczytalnymi oraz nie pozbawionymi praw publicznych.Członkami / założycielami mogą być też cudzoziem-y, którzy nie mają stałego miejsca zamieszkania na terytorium RP, ale jeśli status stowarzyszenia tak sta-nowi
_________________ Dlaczego władza każdej maści mam mnię za nic? Czy czerwona czy biała jestem dla niej śmieciem. [automat-cenzura], pod każdą władzą czuję się jak kundel. Czemu nie jestem chamem ze sztachetą w ręku, ktoś by się ze mną liczył gdybym rzucił cegłą
Pomógł: 37 razy Wiek: 19 Dołączył: 03 Wrz 2007 Posty: 1752 Skąd: Warszawa
Wysłany: Sob Mar 01, 2008 14:31
atos napisał/a:
O ile sie orientuję w przepisach, to do stowarzyszenia mogą należec osoby tylko pełnoletnie.
Za zgodą rodziców mogą być osoby które mają 12-13 lat nie pamiętam dokładnie. Kiedyś sprawdzałem bo zamierzaliśmy założyć stowarzyszenie footbagu w Warszawie . W innych miastach są takie stowarzyszenia i są w nich osoby niepełnoletnie .
Wysłany: Sob Mar 01, 2008 23:05
Cytat:
Edit: Twoje posty wnosza tyle co zul do monopolowego
Vanilla Ice, czy coś Ci to mówi?
Co do samego pomysłu Partii Młodych, to trzymam się swojej wersji że to lipny pomysł. Wrzucanie wszystkich do jednego worka tylko dlatego że nie mają jeszcze 23 lat bez względu na przekonania skończyłoby się powstaniem drugiej Samoobrony lub czegoś jeszcze gorszego.
Pomógł: 25 razy Wiek: 17 Dołączył: 24 Lut 2008 Posty: 1851 Skąd: z ziemi jak na razie
Wysłany: Pon Mar 03, 2008 12:07
Nie popieram powstania takiej partii.Społeczeństwo bedzie sie dzielic za bardzo.Partia kobiet , za chwile mężczyzn , bo kobiety będą chciały za duzo.Partia kierowców.Partia pieszych
Nie popieram powstania takiej partii.Społeczeństwo bedzie sie dzielic za bardzo.Partia kobiet , za chwile mężczyzn , bo kobiety będą chciały za duzo.Partia kierowców.Partia pieszych
Ja mam takie samo zdanie. Społecznośc będzie posegregowana tematycznie jak kluby na Epulsie...
Nie powinna chyba powstawać bo nikt nie brał by jej poważnie.
_________________ Przeszłość niech na zawsze zostanie przeszłością, bez tego nie zmierzysz się z teraźniejszością (...) każdy się czegoś boi, każdy bywa niepewny, nikt nie jest doskonały,każdy popełnia błędy.
Pomogła: 6 razy Dołączyła: 06 Maj 2007 Posty: 1233
Wysłany: Czw Mar 20, 2008 20:13
MichałMakaruk napisał/a:
Nie uważam. Co ludzie w tym wieku mogą wymyślić? Wydłużyć wakacje, zero zadań.. etc. Jak może rządzić ktoś, kto nie wie nic o życiu. Do niczego dobrego to by nie doprowadziło. A za chwilę przedszkolaki obudziłyby się i zaczęły krzyczeć "My też chcemy mieć swoją partię".
Tak więc według mnie, niezbyt dobry pomysł.
_________________ „Kiedy idę, to idę, i tyle. (…)Bo nie żyję ani w przeszłości, ani w przyszłości. Dla mnie istnieje tylko dzisiaj i nie obchodzi mnie nic więcej. Jeśli kiedyś uda ci się trwać w teraźniejszości, staniesz się szczęśliwym człowiekiem.”
w podstawówce samorząd to bachory na posyłki a nie minipolityka, byłem w samorządzie klasowym, gdy mnie wywalili to sie aż ucieszyłem.
Jedyny przywilej jaki miałem w klasie to "zapisywać niegrzeczne dzieci, gdy pani nie ma", moja koleżanka jest w samorządzie szkolnym i nie ma z tego żadnych korzyści, ani nie może nic zmienić na korzyść uczniów. Mam nadzieje że w gimnazjum jest inaczej.
A co do partii młodych jestem przeciw.
Powód: To samo co aniołek napisał
Pomógł: 11 razy Wiek: 18 Dołączył: 26 Maj 2008 Posty: 1459 Skąd: Od mamy
Wysłany: Sro Cze 18, 2008 11:10
Cytat:
Uważam, że powinna powstać partia dojrzałych i rozwiniętych mentalnie.