Wysłany: Pon Kwi 02, 2007 22:42 To już dwa lata !!!!!!!!!!!!!!!
Dwa lata temu
Świat wstrzymał oddech
Patrzył w milczeniu
Na lekcję ostatnią
Wielcy tego świata
Padli na kolana
W wielkiej pokorze
Pochylili głowy...
Lud prosty zapłakał
Łzami prawdziwymi
Stojąc na Twej barce
Na przystani życia...
I choć mijają
Dzisiaj dwa lata
Gdy Pan Twe imię
Wyszeptał cicho -
Żal nasz nie mniejszy,
Pamięć też nie słabnie
Łez nie osuszy
Żaden wiatr , ni słońce.....
2.03.07 - K.M.G - Ellen
A mnie się smutno zrobiło, jak po całym polskim internecie zobaczyłem wczoraj wpisy, notki, artykuły i komentarze ośmieszające Papieża. Można przecież się nie zgadzać z jego poglądami, działaniami itd. Nikt nie każe płakać za nim... Ale żeby od razu wyśmiewać, prowokować i wyzywać ludzi, dla których jest autorytetem?... Żałuję że mieszkam w kraju, gdzie każdy tylko patrzy, jak dokopać drugiemu.
_________________ Trzy resorty dla Ligi, którą Roman wiedzie,
pięć dla Samoobrony z Lepperem na przedzie,
dziewięć dla PiS-u pod władzą Kaczora,
jeden dla Władcy - Ojca Dyrektora.
I tu się całkowicie z Tobą zgadzam.Tu w Polsce nie ma tolerancji dla inności i szacunku dla drugiego człowieka.Dlatego STWIERDZAM szukajmy innego miejsca na Ziemi,aby być sobą nie uciemiężonym przez obłudę i fałsz jaki jest w Polakach od zarania.Ten ludek jakim są Polacy w Polsce zdąża do samozagłady,bo na innym gruncie są innymi ludżmi.Warunki ekonomiczne i poczynania tego Rządu doprowadzają do najprymitywniejszych instyktów homo sapiens.Pozdrawiam.
PS.Ten wiersz wczoraj pokazałam na tym forum,aby coniektórzy się zatrzymali,by zrozumieli,że życie przemija i spotykamy się z odejściem w inny wymiar czasu i przestrzeni-to jest przed NAMI- przed tym nie uciekniemy,jakbyśmy się starali UCIEKAĆ.
A mnie, przykro zrobiło się jak dostałam 15tys. roznych łańcuszków : "Pamiętajmy o Papieżu, prześlij dalej..." "Wielki Człowiek! prześlij do wszystkich" itp. pierdół.
Nie rozumiem. Pamiętać, to pamiętać, nie licytować się kto wyśle głupi łańcuszek do większej liczby ludzi.!!!
mr.Radek napisał/a:
szkoda, że nie dało się zrobić natychmiastowej kanonizacji.
To tylko papierek. Jak mówił jeden z Kardynałów, najpierw zadajmy sobie pytanie CZY MY NA TĘ KANONIZACJĘ JESTEŚMY GOTOWI?? Bo jak na razie lubimy słuchać Jego słów, patrzeć na Niego w telewizji, a kremówki są ważniejsze od innych przesłań. To smutne, że wszyscy płakali dwa lata temu, a tak najprawdę niewielu zmieniło się na dłużej.
Papież jest Święty już. Żaden papierek czy dokument nie może "uczynić go Świętym" bądź tej świętości pozbawić. Najważniejsze jest to, co jest w nas.
_________________ Jesteśmy tym, kogo udajemy, i dlatego musimy bardzo uważać, kogo udajemy.
to oczywiste. zgadzam się w 100%. jednakże w erze formalności wszystko powinno być oficjalnie uznane. sam już modlę się do Papieża jak do Świętego, którym jest. jednakże - bez względu na moją opinię o biurokracji, formalnościach itp. - moim zdaniem wszystko powinno być nie tylko praktycznie, ale też formalnie uporządkowane. chociażby dla świętego spokoju. osobiście jednak dziwi mnie ten cały cyrk z beatyfikacją i kanonizacją.
Mała Mi napisał/a:
A mnie, przykro zrobiło się jak dostałam 15tys. roznych łańcuszków : "Pamiętajmy o Papieżu, prześlij dalej..." "Wielki Człowiek! prześlij do wszystkich" itp. pierdół.
Nie rozumiem. Pamiętać, to pamiętać, nie licytować się kto wyśle głupi łańcuszek do większej liczby ludzi.!!!
mnie jeszcze bardziej wkurzają filmy, książki, artykuły, i tym podobne rzeczy, na których da się zarobić. teraz nawet na Świętym potrafią zbić kasę. forunata, oczywiście. mnie też to martwi. patrzyłem akurat wczoraj na artykół na onecie o papieżu. pierwsze kilka komentarzy było "och, wielki człowiek" itp. następnie zaczynały się obelgi, brak zrozumienia i bezdusznością, o egoizmie już nie wspominając.
Daj mu przejśc na drugą stronę przestrzeni,a nie wywołuj Go jak nauczyciel uczniaka do tablicy.Co niektórzy mają wpojone w swoich głowach to nie rozumiem.I to ma być zdrowe- polskie społeczeństwo na którym mamy budować filary Nowego Państwa jakim jest Polska.Nie rozumiem i nie zrozumiem.