Pomogła: 12 razy Wiek: 13 Dołączyła: 02 Paź 2006 Posty: 4646 Skąd: z plaży w Sopocie...
Wysłany: Sob Cze 28, 2008 07:51
olenka13, jakby nie on to zrobił to prawdopodobnie zrobiliby inni, np. Andrzej Gwiazda Zresztą, Wałęsa sam cudów nie uczynił.
_________________ po prostu! w ogóle! na pewno! naprawdę ! nie z czasownikami piszemy OSOBNO !
"Nie bój się miłości, to najlepsze co
może się przydarzyć jeszcze nam.
Nie bój się miłości, będę czekał tam,
gdzie najlepiej zacząć nowy rejs.
Nie bój się! Strach jest bratem łez,
których nam nie trzeba więcej już.
Jestem przecież blisko, podaj rękę, chodź!
Nie bój się miłości, ze mną bądź. "
Moja niska frekwencja na forum spowodowana jest powrotem do szkoły. na szczęście przerwa bożonarodzeniowa trwa w tym roku 2 tygodnie.
jakby nie on to zrobił to prawdopodobnie zrobiliby inni, np. Andrzej Gwiazda
Gdybanie. Jak sami mówicie prawdopodobnie.
Cytat:
Zresztą, Wałęsa sam cudów nie uczynił.
Ale on stał na czele i tego nikt nie zmieni.
Denerwuje mnie ta cała stuacja. Był czy nie był- nikt tego teraz nie udowodni, a Wałęsa będzie się trzymał swojej wersji wydarzeń i nikt nie sprawdzi czy prawdziwej.
Bo to o czym mówił Konrad to nie są niezbite dowody- jeżeli by były to już dawno byłoby oficjalnie powiedziane że Lech Wałęsa= Bolek.
_________________ "Bo ja mam tylko jeden świat
Słońce, góry, pola, wiatr
I nic mnie więcej nie obchodzi
Bom turystą się urodził..."
"Tylko głupiec ma odpowiedź na wszystko" Anatol France
Moim zdaniem powinni dac mu spokój. Wałęsa tyle zrobił dla Polski, a oni teraz o coś go podejrzewają. Niektórzy mysla, że to on był "Bolkiem", a tak naprawdę nie jest to potwierdzine. Ja myśle, że on nie ma nic wspólnego z tym całym "Bolkiem".
_________________ Bo kochać to jedno jest
A drugie kochanym być...
Pomógł: 10 razy Wiek: 20 Dołączył: 02 Cze 2007 Posty: 1646 Skąd: IV RP ;)
Wysłany: Sob Cze 28, 2008 16:38
Sofia napisał/a:
wątpię, by się przyznał do tego.
Pewnie że się nie przyzna. Głupi przyznałby się po 20 latach. Teraz już nie pozostało mu już nic innego jak trzymac się wersji że 'Sb wszystko fałszowała'.
Miśka napisał/a:
Gdybanie. Jak sami mówicie prawdopodobnie.
Niemcy nie mieli swojego Wałęsy. Czesi, Rumuni i inni również. Nie ma również ludzi niezastąpionych.
Miśka napisał/a:
Ale on stał na czele i tego nikt nie zmieni.
A jesliby przyjąc że był Bolkiem, to wszystko układa się w logiczną całość. Komuniści już w stanie wojennym wiedzą że będą musieli oddac władzę. Oprócz włądzy mają jednak do stracenia swe majątki i przywileje. Wpadli więc na pomysł żeby tą transformacją kierował ich człowiek - Wałęsa. A że mieli na Niego haki (współpraca w latach 70.) to chciał nie chciał - musiał się zgodzic. Aby społeczeństwo nie odwróciło się od Niego wpadł na pokojowy pomysł przekazania władzy - Okrągły Stół.
Tylko kompletny idiota mógł iśc na taki układ lub... agent. dzielenie się władzą z komunistami w przypadku gdy 99% popierało 'S' powinno byc poddane pod Sąd. Ale i sądzic nie ma kto, bo nadal tkwimy w tej chorej sytuacji. Nikt w Europie nie układał się z komunistami, tylko my. Czy nie lepiej byłoby walczyc z Nimi, chocby za cenę ofiar śmiertelnych?
_________________ Dlaczego władza każdej maści mam mnię za nic? Czy czerwona czy biała jestem dla niej śmieciem. [automat-cenzura], pod każdą władzą czuję się jak kundel. Czemu nie jestem chamem ze sztachetą w ręku, ktoś by się ze mną liczył gdybym rzucił cegłą
Wysłany: Sob Cze 28, 2008 16:53
Miśka napisał/a:
Nie. Moim zdaniem lepiej się pokojowo dogadywać nawet z niekorzyścią dla nas, niż walczyć ze skutkim śmiertelnym.
Z tymi ofiarami to lekko przesadziłem. W Niemczech i Czechach wystarczyło aby ludzie wyszli na ulice. Nikt nie odważył się do nich strzelac. Ale sam uważam ze wielkie czasy wymagają ofiar. Gdyby powtórzyła się sytuacja z kopalni 'Wujek' to byłby definitywny koniec komunizmu w Polsce. żylibyśmy dzisiaj w normalnym kraju, a polegli byliby otaczani chwałą poległych i zasłuzonych.
_________________ Dlaczego władza każdej maści mam mnię za nic? Czy czerwona czy biała jestem dla niej śmieciem. [automat-cenzura], pod każdą władzą czuję się jak kundel. Czemu nie jestem chamem ze sztachetą w ręku, ktoś by się ze mną liczył gdybym rzucił cegłą
Wysłany: Pon Lip 21, 2008 12:11
Niesłusznie oskarżyli Wałęsę. Napisali tą książkę tylko po to, żeby mieli komu obrobić tyłek, oto moje zdanie. Nudziło im się i nie mieli co ze soba zrobić
Nawet jeśli Wałęsa był w SB, to nadal go będe szanował.
Zgadzam się z Konradem że to nie on obalił komunizm, który prędzej czy później musiał paść (bo gospodarka się "sypła" i przez pożyczki Gierka groziło nam bankructwo).
W sprawie książki o Wałęsie: p. Cenckiewicz występował na antenie TV Trwam, co w moich oczach przekreśla go całkowicie. W tej telewizji nie występują osoby, które mają inne poglądy niż ojciec Tadeusz R.
Po za tym IPN jest kontrolowany przez PiS i braci K., którzy jakoś niespecjalnie lubią Wałęse .
Tak się tylko zastanawiam: Kto najgłośniej pomstuje na komunistów? Ci którzy za PRL byli drugo, a nawet trzeciorzędnymi politykami (Jarosław K., nie był nawet internowany za Stanu Wojennego).
Bracia K. mają zapewne czyste konto: podejrzewam że dlatego iż komuniści nie potrzebowali, takich (delikatnie) mówiąc fajtłapowatych współpracowników
Wysłany: Wto Lip 29, 2008 18:04
Borek napisał/a:
Tak się tylko zastanawiam: Kto najgłośniej pomstuje na komunistów? Ci którzy za PRL byli drugo, a nawet trzeciorzędnymi politykami (Jarosław K., nie był nawet internowany za Stanu Wojennego).
A co to za miernik skuteczności czy wielkości prowadzenia polityki? kto więcej przesiedział ten bardziej miał rację?
Borek napisał/a:
Bracia K. mają zapewne czyste konto: podejrzewam że dlatego iż komuniści nie potrzebowali, takich (delikatnie) mówiąc fajtłapowatych współpracowników
Ci komuniści tak chcieli zdyskredytowac tych 'fajtłapowatych współpracowników' że sfałszowali im nawet teczki W SB. Oczywiście Bolek ichw tej pracy wyręczył
Jeżeli Wałęsa nie był Bolkiem, to ciekawe czemu władza tak bardzo chciała go zostawić na czele "Solidarności". Gdyby nie komuniści, prawdopodobnie szefem "S" zostałby Kuroń.
No ale teraz to sobie można gdybać, co by było gdyby słońce nie świeciło.
_________________ Bez gwiazdy nie ma jazdy... MERCEDES-BENZ
"Czy ty wiesz, że pozory często mylą?
Ludzie przed byle gównem czoła chylą"
Nie jest to w moim mniemaniu jakaś wielce zasłużona postać, ale sądzę, że powinni dać mu spokój, było, minęło, głupotą jest męczenie go jeszcze na starość po tylu latach od tamtych wydarzeń. Poza tym nie zapominajmy, że obok wódki, cwaniactwa i tym podobnych stereotypów, to z Wałęsą większości ludzi kojarzy Polskę.
_________________ Girl, you'll be a woman soon. last.fm!
Dziadek Tuska zwany również Wermachtem i Angelina Jolie uznawana powszechnie za Tomb Raidera. Kogo tak naprawdę obchodzi czy Wałęsa był Bolkiem czy nie ? Czy po kilkunastu latach marnotrawienia pięniędzy na ten niezwykle szczytny cel znikną problemy Polski ? Czy ludzie przestaną chorować na raka ? Czy dzieci będą miały darmowe obiady w szkołach ?
Tak się składa, że odpowiedź na te wszystkie jak i wiele powszechnych pytań brzmi NIE, więc nie widzę sensu rozpatrywania tej sprawy
Jedyne co się zmieni to 1-3 gorące dni w mediach i następnego dnia gdzieś na Wiejskiej w Warszawie rozpocznie się kolejny cyrk a wszyscy zapomną o poczciwym Leszku...
_________________ "Jeden buch z fajki wodnej odmula więc zaprzestań papierosy palić" Firma - tylko jeden buch