Pomogła: 5 razy Wiek: 14 Dołączyła: 14 Sie 2008 Posty: 471
Wysłany: Sob Sie 30, 2008 23:39
nie nie nie i jeszcze raz nie. jako biedy obywatel Polski sprzeciwiam się temu, ponieważ gdyby tak było to w szpitalu nikt by się mną nie zajął. NFZ to największy dziad, który nie dałby ani grosza z mojej składki do szpitala. popierałabym prywatyzaję szpitali gdyby sama mogła rozporządzac moim składkami i zlikwidowano by NFZ. w przyszłości chciałabym nie dac grosza NFZtowi (jeśli to możliwe) a tą składkę wpłacałabym na konto dzięki czemu nie musiałabym na starosc słyszec w szpitalu, że moje składki nie wystrczają na leczenie mnie.
Jak zostaną sami prywaciarze i pacjenci na łasce. To każdy to usłyszy.
I potem w kubeł.
A jak zostanie NFZ - dobrze finansowane, to będziesz mogła się ubiegać.
_________________ ,, Komisja nieustannie obraduje. I nie można wykluczyć przewidywań możliwości ewentualnego porozumienia, które zadowoliłoby obie strony''
Pomógł: 1 raz Wiek: 19 Dołączył: 23 Sie 2008 Posty: 253 Skąd: Radom/Łódź
Wysłany: Wto Wrz 23, 2008 15:27
Powiem tak - mój ojciec jest chirurgiem dziecięcym z najwyższym stopniem specjalizacji, a takich w Polsce mało. Pracuje w państwowym szpitalu. Jak widzę w wiadomościach, że lekarze zarabiają 10, 20, jak już się rozkręcamy to dalej, 100 tysięcy, to tak się zastanawiam, czemu nie mamy Mercedesa S-Class, tylko 10-letniego Opla, czemu nie mieszkamy w willi z basenem, tylko w bloku i czemu na wakacje jeździmy na Mazury, a nie na Hawaje
Poza tym nie zdajecie sobie sprawy, jakie wyczerpujące są dyżury po 24-28 godzin, i jak wkurzający potrafią być pacjenci, którzy przywożą dziecko i zrywają na nogi wszystkich chirurgów, bo mały się w palec skaleczył i tylko 5-osobowy zespół lekarzy może mu plaster przykleić, bo tak.
Inna sprawa - NFZ - za wizytę + standardowe badania nasz fundusz zwraca mojemu ojcu za pacjenta ... 7 zł 50 groszy. Resztę dokłada szpital. I potem się rodzą długi po paręset milionów.
Jak wszystkie szpitale będą prywatne, to będzie konkurencja - jak w każdej innej branży. Nie wyleczą - nie zarobią, więc jakość usług wzrośnie. A i dobrym lekarzom będzie się więcej płacić, jak każdemu fachowcowi. Inna sprawa jak to wyjdzie w naszej "kolesiowskiej" Polsce.
Także ja jestem jak najbardziej za.
Powiem tak - mój ojciec jest chirurgiem dziecięcym z najwyższym stopniem specjalizacji, a takich w Polsce mało. Pracuje w państwowym szpitalu. Jak widzę w wiadomościach, że lekarze zarabiają 10, 20, jak już się rozkręcamy to dalej, 100 tysięcy, to tak się zastanawiam, czemu nie mamy Mercedesa S-Class, tylko 10-letniego Opla, czemu nie mieszkamy w willi z basenem, tylko w bloku i czemu na wakacje jeździmy na Mazury, a nie na Hawaje .
Jest to prosty mechanizm:
lekarz ze znajomościami zarabia - 50 000zł/miesięcznie
inny lekarz, ale bez znajomości - 800zł/miesięcznie
I średnia krajowa zarobków lekarzy - 25 400 zł/miesięcznie. I wszyscy zazdroszczą lekarzom.
FrizzleFrazzle napisał/a:
Poza tym nie zdajecie sobie sprawy, jakie wyczerpujące są dyżury po 24-28 godzin, i jak wkurzający potrafią być pacjenci, którzy przywożą dziecko i zrywają na nogi wszystkich chirurgów, bo mały się w palec skaleczył i tylko 5-osobowy zespół lekarzy może mu plaster przykleić, bo tak.
Inna sprawa - NFZ - za wizytę + standardowe badania nasz fundusz zwraca mojemu ojcu za pacjenta ... 7 zł 50 groszy. Resztę dokłada szpital. I potem się rodzą długi po paręset milionów..
FrizzleFrazzle napisał/a:
Jak wszystkie szpitale będą prywatne, to będzie konkurencja - jak w każdej innej branży. Nie wyleczą - nie zarobią, więc jakość usług wzrośnie. A i dobrym lekarzom będzie się więcej płacić, jak każdemu fachowcowi. Inna sprawa jak to wyjdzie w naszej "kolesiowskiej" Polsce.
Także ja jestem jak najbardziej za.
Jak wszystkie szpital będą prywatne, to się mogą skolesiować.
Po co się teraz idzie do prywaciarza? Oczywiście po drobnostki. A jak coś poważniejszego-
to się rzęzi w PAŃSTWOWYM SZPITALU.
Złe warunki wynikają z NIEDOFINANSOWANIA SŁUŻBY ZDROWIA i LUDZI KTÓRZY PO ZNAJOMOŚCI ZABIERAJĄ SZPITALOM SPRZED NOSA.
Co wolisz? Państwowy - w którym możesz domagać się o swoje prawa czy prywatny - w którym nie możesz walczyć o swoje prawa?
Ludzie po 30-tce - 35 tce pamiętają może jak było państwowe i jak to naprawdę ta państwowość wyglądała.
W PRYWATNYM JESTEŚ NA ŁASCE, W PUBLICZNYM MASZ PRAWO, ŻEBY O CIEBIE DBALI.
_________________ ,, Komisja nieustannie obraduje. I nie można wykluczyć przewidywań możliwości ewentualnego porozumienia, które zadowoliłoby obie strony''
Prywatyzacja szpitali to największa katastrofa jaką tylko mogę sobie wyobrazić!
wiktorek napisał/a:
Racja!
Ludzie!
Spójrzcie, przeczytajcie dokładnie i przemyślcie!
Jeżeli polskie szpitale zostaną sprywatyzowane bo będzie to ogromny krok wstecz, a nie w przód. Tym właśnie sposobem zbliżymy się bardziej do Trzeciego Świata, niż do Zachodu.
Pomyślcie! Na Zachodzie prawie wszystkie szpitale to placówki społeczne, nie prywatne. Duże pieniądze wydaje się tam na profilaktykę, co oszczędza pieniędzy na samym leczeniu. System zachodni jest mniej zbiurokratyzowany, przez co działa szybciej, i skuteczniej!
Wiecie co w ogóle mówicie? Moi drodzy, jeżeli te placówki zostaną sprywatyzowane, to leczyć będą się ci, którzy mają pieniądze, a biedni będą stać w kolejkach. Dojdzie do absurdalnej w państwie demokratycznym sytuacji.
Wyobraźcie sobie, że 6 % Polaków żyje na minimum egzystencji, a 50% Polaków na minimum socjalnym. Kto zyska na prywatyzacji szpitali? BOGACI
Prywatyzacja szpitali to potężny prawy sierpowy dla ponad dwudziestu milionów ludzi w tym kraju, a jego ojcem jest partia Dolanda Franciszka Tuska. Smacznego.
_________________ Tak, to ja nie czytam regulaminów.
Wysłany: Czw Paź 23, 2008 21:13
SmaftFire napisał/a:
Na Zachodzie prawie wszystkie szpitale to placówki społeczne, nie prywatne.
Z tego co wiem, to na zachodzie Europy sprywatyzowanych jest gdzieś 30% szpitali.
SmaftFire napisał/a:
Moi drodzy, jeżeli te placówki zostaną sprywatyzowane, to leczyć będą się ci, którzy mają pieniądze, a biedni będą stać w kolejkach. Dojdzie do absurdalnej w państwie demokratycznym sytuacji.
A to teraz jest inaczej? Kto ma pieniądze ten jest uprzywilejowany więc zamiast narzekać lepiej zabrać się do roboty! Tutaj właśnie leży sens państwa demokratycznego.
SmaftFire napisał/a:
Kto zyska na prywatyzacji szpitali? BOGACI
A w jaki to sposób? Nie słyszałem, żeby ktoś bogaty narzekał na obecny system.
SmaftFire napisał/a:
Prywatyzacja szpitali to potężny prawy sierpowy dla ponad dwudziestu milionów ludzi w tym kraju
Hmmm wiesz na czym ma polegać prywatyzacja? Na przekształceniu szpitali w spółki prawa handlowego. Proponuje o tym poczytać.
A ja jestem za totalną prywatyzacją! Nie chcę płacić państwu za leczenie. Zamiast NFZ-owi wolę płacić prywatnemu towarzystwu ubezpieczeniowemu. Pewnie na tym lepiej wyszedłbym, bo państwo na samą służbę zdrowia zdziera z podatnika bardzo duże pieniądze które są w większości marnowane. Towarzystwa konkurując o klienta stworzyłyby korzystne oferty. Wtedy bylibyśmy lepiej obsługiwani przez szpitale które również biłyby się o klienta. Szpitale źle prowadzone upadałyby. Skończyłoby się łapówkarstwo. Całe lobby profesorskie nie miałoby wtedy nic do gadania (a to przecież oni blokują wszystkie zmiany i zarabiają owe 50.000 zł --> (ile z tego z łapówek?)na miesiąc podane przez wiktorka) Prywatne placówki lepiej umiałyby wykorzystać sprzęt, personel. I wszyscy skorzystaliby na tym.
Teraz płacimy wszyscy za ubezpieczenie zdrowotne. Co dostajemy w zamian każdy widzi. I jeszcze niektórzy uważają, że to coś jest "dobre" bo darmowe. Na świecie nic nie jest darmowe.
[ Dodano: Czw Paź 23, 2008 22:18 ]
wiktorek napisał/a:
średnia krajowa zarobków lekarzy - 25 400 zł/miesięcznie.
(50.000+800)/2. Ale zapomniałeś o proporcjach .
wiktorek napisał/a:
I wszyscy zazdroszczą lekarzom.
To Ci zazdrośnicy zamiast zazdrościć powinni sobie postudiować na medycynie a potem się wyspecjalizować .
NIEEEEEEEEE!!!! To nie tak idzie. Otóż w publicznym cię zlewają - bo niezależnie czy lekaż przyjmie jednego czy piećiu pacjentów, i tak kase dostanie jak zwykle, tak więc po co się wysilać. Lekarz nie ma ochoty cię leczyć - ma ochote abyś zniknął mu sprzed nosa - on i tak zainkasuje. W prywatnym systemie jest inaczej - lekarze czy szpitale biją się o pacjenta, bo wtedy dostaną kasę od ubiezpieczalni. Czy to tak trudno pojąć? System oparty na wszeobecnej właśności publicznej runął jakieś 20 lat temu.
Cytat:
Wiecie co w ogóle mówicie? Moi drodzy, jeżeli te placówki zostaną sprywatyzowane, to leczyć będą się ci, którzy mają pieniądze, a biedni będą stać w kolejkach. Dojdzie do absurdalnej w państwie demokratycznym sytuacji.
No ciężko mi się zgodzić. Podatki płacisz tak czy owak na NFZ, i dalej wszysycy będą płacić taką składkę. Zmienie się system rozdzielania pieniędzy (czyli lekarz czy szpital będzie dostawał kasę za pacjenta czy za zabieg, a nie za to że istnieje i ma kontrakt).
Cytat:
Po co się teraz idzie do prywaciarza? Oczywiście po drobnostki. A jak coś poważniejszego-
to się rzęzi w PAŃSTWOWYM SZPITALU.
Nie zawsze. Nikt nie broni iść do prywatnego. Możesz płacić ubiezpieczenie i w razie choroby leczyć się w prywatnym - za pieniądze ubezpieczalni.
Cytat:
Wyobraźcie sobie, że 6 % Polaków żyje na minimum egzystencji, a 50% Polaków na minimum socjalnym. Kto zyska na prywatyzacji szpitali? BOGACI
I tak wszyscy płaca na NFZ. Nic się zmienie w systemie pobierania pieniędzy.
Cytat:
A ja jestem za totalną prywatyzacją! Nie chcę płacić państwu za leczenie. Zamiast NFZ-owi wolę płacić prywatnemu towarzystwu ubezpieczeniowemu. Pewnie na tym lepiej wyszedłbym, bo państwo na samą służbę zdrowia zdziera z podatnika bardzo duże pieniądze które są w większości marnowane. Towarzystwa konkurując o klienta stworzyłyby korzystne oferty. Wtedy bylibyśmy lepiej obsługiwani przez szpitale które również biłyby się o klienta. Szpitale źle prowadzone upadałyby. Skończyłoby się łapówkarstwo. Całe lobby profesorskie nie miałoby wtedy nic do gadania (a to przecież oni blokują wszystkie zmiany i zarabiają owe 50.000 zł --> (ile z tego z łapówek?)na miesiąc podane przez wiktorka) Prywatne placówki lepiej umiałyby wykorzystać sprzęt, personel. I wszyscy skorzystaliby na tym.
Otoż to. Większośc ludzi stać na papierosy, na benzynę, na wódkę na imprezy i inne rzeczy ale o zdrowie ma zadbać państwo. Wiele osób wolałoby dostać te pieniądze z podatku i zapłacić w ubezpieczalni. Samochody są ubezpieczane prywatnie i nikt jakoś na obecny system nie narzeka.
_________________ "Ameryka jest jak jaśniejące miasto na wzgórzu, którego światło jak latarnia prowadzi zewsząd ludzi miłujących wolność"
Pomógł: 10 razy Wiek: 20 Dołączył: 02 Cze 2007 Posty: 1651 Skąd: IV RP ;)
Wysłany: Pią Paź 24, 2008 10:44
Dlaczego nikt nie napisze prawdy co tak naprawde oznacza ' przekształcanie ZOZów w spólki kapitałowe'? Donaldu Tuskurówny rok temu przed wyborami stwierdził że żadnego prywatyzowania szpitali nie będzie. Będzie tylko reforma. Na czym polega ta reforma na 'chłopski rozum'? Otóż państwo oddłuża szpitale po czym przekazuje je samorządom już jako spółki. A że samorząd niie ma kasy na utrzymanie takiej instytucji jak szpital to chciał/nie chciał będzie musiał go sprzedac. I to jest prywatyzacja za którą ewentualnie polityczne koszty poniosą samorządy a nie nasze SŁońce Peru.
Kott napisał/a:
Jestes zapewne zdrowy, ale gdybyś cierpiał na chorobe której miesięczny koszt leczenia wynosi np. 10 000 zł to tak wesoło nie byłoby. Bogaty jest w stanie zakupic sobie te leki. A biedny? Który szpital prywatny przyjmie do siebie takiego pacjenta? Którego biednego człowieka będzie stac na takie leki?
teraz mamy system solidarny i jest on dobry. Idea człolwieczenstwa to wspomaganie siebie nawzajem. Ja płace składkę zdrowotną, Ty, Kowalski i Nowak również. Nie wiadomo kto za 20 lat będzie potrzebnował tych drogich leków, ale solidarnie płacimy wszyscy w imię 'to moge byc przeciez ja'.
Służba zdrowia nie wymaga aż tak gruntownej przebudowy jaka jest prywatyzacja szpitali. Nie tu jest problem. Problem tkwi w tym aby załatac nieszczelny obecny system opieki zdrowotnej. Aby w domu na kapało nam na głowy nie trzeba zburzyc domu, tylko załatac dziury w dachu
Kott napisał/a:
Oczywiscie. Bogaty płaci składki jak każdy inny i ma zapewniona opiekę taką samą jak biedni. Jesli jest jednak na tyle bogaty aby odwiedzic prywatny gabinet to chętnie z tego korzysta i co zrozumiałe - nie narzeka.
tombrady91 napisał/a:
No ciężko mi się zgodzić. Podatki płacisz tak czy owak na NFZ, i dalej wszysycy będą płacić taką składkę. Zmienie się system rozdzielania pieniędzy (czyli lekarz czy szpital będzie dostawał kasę za pacjenta czy za zabieg, a nie za to że istnieje i ma kontrakt).
Co z kolei będzie generowało myslenie "Spieprzaj dziadu z mojego gabinetu, dostałeś recepte? Za drzwiami czekają kolejne pieniądze. Dobranoc". I jaką mam wtedy gwarancję że przyjma mnie do szpitala z nierentowną chorobą?
_________________ Dlaczego władza każdej maści mam mnię za nic? Czy czerwona czy biała jestem dla niej śmieciem. [automat-cenzura], pod każdą władzą czuję się jak kundel. Czemu nie jestem chamem ze sztachetą w ręku, ktoś by się ze mną liczył gdybym rzucił cegłą
Z tego co wiem, to na zachodzie Europy sprywatyzowanych jest gdzieś 30% szpitali.
1. Nie chodziło mi o zachód Europy, tylko o USA. Tam większość szpitali to placówki publiczne, lub fundacje dobra społecznego.
Kott napisał/a:
A to teraz jest inaczej? Kto ma pieniądze ten jest uprzywilejowany więc zamiast narzekać lepiej zabrać się do roboty! Tutaj właśnie leży sens państwa demokratycznego.
Tak. Teoretycznie jest inaczej. Po prywatyzacji szpitali będzie jeszcze gorzej.
Kott napisał/a:
Rusz mózgownicą. Ponad połowa polskiego społeczeństwa żyje w biedzie. Za co będą się leczyć? Nie będą się leczyć. Bogaci mają pieniądze, i będą się leczyć. Kto wychodzi na tym lepiej? Bogaci.
Kott napisał/a:
Hmmm wiesz na czym ma polegać prywatyzacja? Na przekształceniu szpitali w spółki prawa handlowego. Proponuje o tym poczytać.
Ja proponował bym, Tobie o tym poczytać. Spółki prawa handlowego zawsze posiadają TOWAR. Po prywatyzacji to ludzkie zdrowie i życie będzie tym towarem! TOWAREM.
_________________ Tak, to ja nie czytam regulaminów.
Co z kolei będzie generowało myslenie "Spieprzaj dziadu z mojego gabinetu, dostałeś recepte? Za drzwiami czekają kolejne pieniądze. Dobranoc". I jaką mam wtedy gwarancję że przyjma mnie do szpitala z nierentowną chorobą?
PSHAW! To teraz pacjenta traktuje się, jak zło konieczne.
Nie o wypłaty tu chodzi, a nieróbstwo i niegospodarność
SmaftFire napisał/a:
Ponad połowa polskiego społeczeństwa żyje w biedzie.
Pieprzysz. Za przeproszeniem, ale pieprzysz niemiłosiernie.
SmaftFire napisał/a:
Po prywatyzacji to ludzkie zdrowie i życie będzie tym towarem!
Teraz dla odmiany jest niczym.
Tu chodzi o to, żeby lekarzowi się chciało pracować i miał do tej pracy godziwe warunki. To może mieć miejsce wszędzie.
A prywatyzacji STOP. Nieroby, jak są nierobami będą, a prywaciarze pociągną więcej. Łapówkarze, łapówkarzami. Tu chodzi o zapewnienie takiego systemu, w którym lekarz będzie zarabiał tyle ile będzie chciał.
_________________ "Niebo gwiaździste nade mną. Prawo moralne we mnie." - Immanuel Kant.
"Komunistów zabijam dla przyjemności" - Tony Montana.
Pomogła: 1 raz Wiek: 17 Dołączyła: 24 Paź 2008 Posty: 21 Skąd: Z daleka
Wysłany: Sob Paź 25, 2008 12:07
ja jestem jak najbardziej ZA PRYWATYZACJA !!!! Dlaczego?!
Wiadomo! O państwowe nie dba się tak jak o własne.
Kolejny powód - Konkurencja!!!
Placówki będą zabiegać o pacjenta!
Logiczne ze chory pojdzie tam, gdzie bedzie mial lepsze warunki, milsza kadra, lepiej wykształcona i gdzie bedzie mu sie lepiej oplacalo!
Zauwazcie ze ośrodki zdrowia w większosci jesli nie wszystkie są już sprywatyzowane i jak najbardziej wyszlo to na PLUS!
Lepsze standardy, zupelnie inna rzeczywistość.
Ludzie, którzy mieli i ciągle mają styczność ze szpitalami dokładnie wiedzą jak wygląda obecna rzeczywistość. Nie zawsze są to "idealne" czy chociazby "dobre" warunki, nie zawsze miła i uprzejma kadra. Podejscie do pacjenta zalezy przede wszystkim od indywidualnego humoru danej osoby czy preferencji względem poszczególnych osób.
Bądźmy szczerzy!!!
Politycy NIE MAJA POJECIA JAK WYGLADAJA POLSKIE SZPITALE!!!
Sa przyjmowani w zupelnie innych placówkach, warunkach, są leczeni zupełnie innym sprzętem! Nie muszą czekac miesiącami na parodiowy pobyt w szpitalu w celu diagnostyki choroby, która byc moze po kawałku zabiega im życie! Nie wiedza co to znaczy czekac miesiacami czujac sie coraz gorzej, kiedy boli coraz gorzej!!!!
Prywatyzacja poprawi standard usług i placówek opieki zdrowotnej.
Szpitale będa zabiegały o pacjenta.
Przypomnijmy sobie chociaż czasy komuny - ewentualnie przytoczmy.
Był jeden sklep w okolicy i to do niego trzeba było isc bez względu na to jakie były prodykty, dostawało sie to co bylo i nikt nie mial prawa sprzeciwu!
Co to ma do szpitali?
Idziemy tam, gdzie obejmuje nasz "rejon". Leczenie zalezy od dobrych chęci lekarza bądź - powiedzmy to wprost - od kieszeni pacjenta.
Jak teraz wygląda sytuacja sklepów?
Kazdy dba o wyglad, jakos uslug, konkurencja jest dobra dla klientow!!!
To samo bedzie ze szpitalami!
Nie zrozumie tego ktoś kto nie zna realiów polskiej służby zdrowia.
Ja niestety znam doskonale... W zwiazku z tym ze z nia bedzie nadal laczylo sie cale moje dalsze zycie - chce aby opieka byla taka jak nalezy!!!
_________________ ^^Bo w każdym z nas jest odrobina dziecka^^
Byłem w publicznej placówce i załatwiłem w jeden dzień all badania, choć owszem, ustałem się w kolejkach. A prywatnie? Nie dość że musiałbym bulić kwoty z kosmosu to termin jednego badania na dwa miesiące w przód, no rzal dupę ściska... A jak byłem u dentysty prywatnego to samo, terminy i wybuliłem z 400 złotych, dupa a nie miła, wykształcona kadra, proszę was.... To nie dość, że składki to jeszcze kwoty z kosmosu mam bulić i będąc chorym być traktowany tylko jako zysk, no z tego Tuska to kłamca, złodziej i jeszcze chce się pozbyć odpowiedzialności za opiekę zdrowotną, niech go piekło pochłonie. IMO problem tkwi w NFZecie a nie w prywatycji, która tylko pogorszy sprawę.
Pomogła: 1 raz Wiek: 17 Dołączyła: 24 Paź 2008 Posty: 21 Skąd: Z daleka
Wysłany: Nie Paź 26, 2008 13:08
Cytat:
Byłem w publicznej placówce i załatwiłem w jeden dzień all badania
Ciekawe jakie badania?!?!?! Krew, usg, rtg,ekg i tym podobne?!
Myślisz ze tylko na tym sie opiera leczenie?!?!?!
Wybacz, że Cie uświadamiam ale istnieją badania i leczenie dużo bardziej skomplikowane niż sobie to możesz wyobrazić ;///
Ludzie chorują na nieuleczalne choroby i będąc jedną z tych osób dobrze wiem na które badania i ile sie czeka!!!!!!! W niektorych szpitalach nie chca nawet od reki tomografii zrobić!!!!
Co Ty przyrównujesz sytuacje obecną z sytuacją po prywatyzacji?!?!?!?!
Logiczne ze teraz za prywatne wizyty bulisz jak za mokre żyto! A co Ty sobie innego wyobrażasz skoro fukncjonuje państwowa służba zdrowia?!?!?!
G**** wiesz o polskiej służbie zdrowia. Z takimi chorobami `przejściowymi` to sobie możesz poznać!!!
Ja służbe zdrowia poznałam dokładnie dopiero zapadając na nieuleczalną chorobę !!! Dopiero teraz NAPRAWDE wiem jak to wszystko wygląda.
Gwarantuje Ci, ze od środka to wcale nie jest takie różowe ;///
Ale to jest Twoje zdanie nie mam zamiaru Cie przekonywac. I mam szczera nadzieje, ze nikt z was nie znajdzie sie w mojej obecnej sytuacji chociaz z drugiej strony poznalibyście prawde.
WładcaCiemności napisał/a:
Tuska to kłamca, złodziej
I tu jest Twoj problem kolego !!!!!!
W tej kwestii patrzysz TYLKO I WYŁĄCZNIE oczami pro-politycznymi !!!!
Zamiast spojrzeć trzeźwym okiem, przemyśleć to, naszpikowujesz się tekstami (z tego co wnioskuje) pro-pis. Czy jest w tym cos zlego?! Nie byłoby gdybyś potrafił sam ocenić sytuację a nie powoływać się na zdania innych.
Że niby jestem pro-po????
A skad!!!!
Jestem OBIEKTYWNA!!! I na kazda sprawe patrze indywidualnie. Nieraz staje po jednej nieraz po drugiej stronie.
I to niestety nas różni.
Pozdrawiam
_________________ ^^Bo w każdym z nas jest odrobina dziecka^^
Ciekawe jakie badania?!?!?! Krew, usg, rtg,ekg i tym podobne?!
Myślisz ze tylko na tym sie opiera leczenie?!?!?!
Wybacz, że Cie uświadamiam ale istnieją badania i leczenie dużo bardziej skomplikowane niż sobie to możesz wyobrazić ;///
Ależ droga koleżanko, wyciągasz wnioski z du.py, jesteś śmieszna. Wyobraź sobie, że to nie była jakaś tam grypa, acz poważniejsze problemy, k?
biedronka999 napisał/a:
A co Ty sobie innego wyobrażasz skoro fukncjonuje państwowa służba zdrowia?!?!?!
Cieszę się, żę nie muszę bulić za badania "jak za mokre żyto" -.- '
biedronka999 napisał/a:
Zamiast spojrzeć trzeźwym okiem, przemyśleć to, naszpikowujesz się tekstami (z tego co wnioskuje) pro-pis. Czy jest w tym cos zlego?! Nie byłoby gdybyś potrafił sam ocenić sytuację a nie powoływać się na zdania innych.
Że niby jestem pro-po????
Znów nadinterpretacja, sorka, ale nie jest naszpikowany żadnym PiSem, rzal.
biedronka999 napisał/a:
Nie byłoby gdybyś potrafił sam ocenić sytuację a nie powoływać się na zdania innych.
Właśnie SAM OCENIAM SYTUACJĘ(nie chodzi jeno nawet o te szpitale całe), nawet z autopsji(w tym przypadku), więc znówże Cię nie rozumiem.
biedronka999 napisał/a:
Jestem OBIEKTYWNA!!! I na kazda sprawe patrze indywidualnie.
O.K liczę na to, że również bogata, inaczej będziesz mieć kiepsko w przyszłości, jak będziesz bulić za swe badania prywatnie, ale powodzenia.
biedronka999 napisał/a:
Gwarantuje Ci, ze od środka to wcale nie jest takie różowe ;///
Wiem jak jest, nie musisz mi mówić, ale będzie jeszcze gorzej. Pozdro!
biedronka999 napisał/a:
Z takimi chorobami `przejściowymi` to sobie możesz poznać!!!
I proszę Cię raz jeszcze, nie wymyślaj sobie czegoś, żeby później wyciągać z tego argumenty z dupy. PIS N LOVE ;D