Wysłany: Sob Gru 30, 2006 17:28
Mia napisał/a:
*NumberOne*, nie mówię że był dobry - ale że potrafił się przebić.
Jasne , inaczej by nie zostal dyktatorem nie ?
_________________ "Zaciśnij pięść nim skończy się bój
Najgrubszą z krat nie zamkną Twych ust
Z najmniejszej z cel ucieknie Twój krzyk
Bo każdy dzień oddałeś dla krwi
Unieśmy dłoń za starą pieśń
Za faszyzm słów, za czerwień i biel
Wolność w nas dla której wciąż warto trwać
Choć dręczy Cię czerwony sejm, czerwony rząd, sprzedany kler
Nie walczysz sam o racje dla swoich praw
Nie pozwól złamać się!"
brakuje odpowiedzi "tak i nie" to, że wymierzyli mu karę smierci to nic nie da, kraj jest powiedzielony na zwolenników i przeciwników tego wyroku, nic sie nie zmieni bedą się tłuc dalej, to jest chory naród...
Wysłany: Pon Sty 01, 2007 10:09
Filmik z egzekucji - jakoś słaba ale...mną i tak wstrząsneło ,widac jak spada , słychać jego jeki , modlitwe i okrzyki, trzeba dobrze sie wsłuchać
http://s001.wyslijto.pl/?...350859366437103
Stacić go nie powinni. Gdyby siedział w więzieniu do końca życia do by się tam męczył i to byłaby lepsza kara. A teraz będzie więcej Roz..... na bliskim wschodzie niż wcześniej.
Wysłany: Pon Sty 01, 2007 15:01
Cytat:
Czy Saddam Husajn został stacony słusznie?
moim zdaniem bardzo słusznie zabił wiele ludzi (wiele to nawet zamałe słowo )
Cytat:
Czy potrzebny był ten pośpiech w straceniuu Husajna ?
tak ! gdyby to miało miejsce w europie to napewno sądzili by sie latami, prędzej by zmarł śmiercią naturalną niż przez wyrok .....
_________________ Każdy z was chciałby chociaż być [automat-cenzura] frajerem.
Carla [Usunięty]
Wysłany: Pon Sty 01, 2007 18:53
Jakos mnie to nie cieszy, bo to zawsze czlowiek. Ale nie raz przez niego stala sie krzywda..
Tylko .. ja sobie zadaje jedno pytanie.. czy nikt z rzadu USA a przede wszystkim prezydent nie wyrzadzil nikomu krzywdy ?..
Zreszta, ja mam paru politykow ktorym tez mozna byloby cos zarzucic i spalic ich na stosie.
Jakos mnie to nie cieszy, bo to zawsze czlowiek. Ale nie raz przez niego stala sie krzywda..
Tylko .. ja sobie zadaje jedno pytanie.. czy nikt z rzadu USA a przede wszystkim prezydent nie wyrzadzil nikomu krzywdy ?..
Wyrządził, owszem. Zawsze wyrządzają, zawsze będą. Taki jest świat. Ale z drugiej strony to właśnie USA pomimo swych błędów mocno trzyma za pysk takiego szaleńca jak np Kim Dzong Il. Nikt nie jest czysty, ale wole taką stronę która gwarantuje jako taki spokój.
[/quote]
Zreszta, ja mam paru politykow ktorym tez mozna byloby cos zarzucic i spalic ich na stosie.
Biedak napisał/a:
np Castro.
o no, wlasnie a co z nim.. ? Taki aniol .. ?[/quote]
Nie anioł, ale pomimo tylu prób obalenia/zamordowania go zawsze uchodził żywy;] a teraz nie ma sensu przecież wszczynać burdelu na Kubie, skoro Castro już dogrywa.
_________________ Kiedy zapada noc
pokrywa ona świat
nieprzeniknioną ciemnością
Chłód wschodzi nad ziemią
i przenika powietrze
Nagle...
Życie nabiera nowego znaczenia
Są ludzie którzy w więzieniu mają lepiej niz na wolności...
poza tym jak by trafił do regularnego więzienia to spora szansa że po pewnym czasie zabiliby go współwieźniowie...
tak, ale ja myslę prościej:
za morderstwo = smierć
bez udziwnień... To musi być proste myslenie - mordujesz z myślą że spotka cię kara i że bankowo będzie to smierć...
Jestem poza tym człowiekiem i nie popieram celowego męczenia ludzi.