Politycy w naszym kraju mają to do siebie że zawsze udają że robią coś pożytecznego.Zamiast psuć nam życie powiini czasem spytać co my uczniowie o tym myślimy
_________________ Gdzie się kłóci dwóch, tam trzeci korzysta
Gdzie się kłóci trzech, tam ja negocjuję
Gdzie się kłócą wszyscy, tam nikt nie wygra
Ale coś z tym majem i maturami powinni zrobić. Bo wtedy wszystkie młodsze klasy liceum w praktyce mają wolne (bo odbywa się 30% lekcji). Wychodzi miesiąc w plecy.
_________________ ::Nie masz po co żyć? Żyj na złość innym!::
Ale coś z tym majem i maturami powinni zrobić. Bo wtedy wszystkie młodsze klasy liceum w praktyce mają wolne (bo odbywa się 30% lekcji). Wychodzi miesiąc w plecy.
Tak, tylko że z reguły potem zaczyna się wystawianie ocen i ostatki właściwie są szkoły, dlatego przed maturami większosc zalicza ostatnie testy i sprawdziany. Moja siostra tak właśnie robi.
Jest już podobny temat tylko zamknięty (nie wiem czemu). W każdym bądź razie wątpię zeby do tego doszło.
A co do
Kermit napisał/a:
Czy to komus przeszkadza?
_________________ Dziekuje Panie że mieszczę się w standardzie,
że nie wystaje za nawias.
Lecz czemu mi dałeś marną mysią wiarę. Przeczuwam klęske już na wstępie...
Dziękuję Panie że mieszcze się w szeregu.
Za średni wzrost, letnie ciało
Lecz czemu dumy pożałowałeś Panie.
Kolana pieką od klękania... HEY
Mi przeszkadzało. Bo musiałem chodzić do szkoły (bo sprawdziany były na tych pojedynczych lekcjach), a i tak nic nie robiłem. Albo mam wakacje albo chodzę do szkoły. Takich pseudoakcji nie lubię.
_________________ ::Nie masz po co żyć? Żyj na złość innym!::
Ja osobiście nie popieram tego pomysłu .. Stanowczo mówię NIE !
Politycy chcą nam tylko uprzykrzyć życie . Od kilkudziesięciu lat , przerwy wakacyjne/ ferie , są tak samo i moim zdaniem tak jak jest , jest dobrze ..
Po zmianie , gdy wdrążyli byśmy się w tryb nauki , była by przerwa , i tak w kółko .. Nauczyli byśmy sie o wiele mniej ponieważ materiał przerabiany przed przerwą musieli byśmy powtórzyć , nim się obejrzeć nadszedł by czas następnej przerwy i w kółko wałkowalibyśmy to samo. Ten pomysł naszych ministrów jest bardzo nie przemyślany ..
Wprowadzenie tego pomysłu , pewnie wywołało by strajki wśród młodzieży jak i również nauczycieli bo oni tego pomysłu także nie popierają..
Moim zdaniem to tylko następna głupota polskiego rządu .. Chcą traktować nas jak króliki doświadczalne na swoich pomysłach .. Myśląc że "może tak będzie lepiej " ..
Dlaczego chcą wprowadzać nowe ustawy , jeśli oni sami niewiedzą jak będzie ... Przecież oni nigdy nie przekonają się jak jest dla nas lepiej .. jeśli oni tak nie mieli to czemu my mieli byśmy tak mieć ?!
_________________ "Wszelkie niezadowolenie z tego, czego nam brak, płynie z braku wdzięczności za to, co posiadamy."
To była bajka z zakończeniem ze snu
Jednak sny odchodzą i nie wrócą już...
Pomógł: 8 razy Wiek: 17 Dołączył: 15 Gru 2007 Posty: 990 Skąd: Ruda Śląska
Wysłany: Sro Kwi 09, 2008 15:27
stworek11 napisał/a:
Po zmianie , gdy wdrążyli byśmy się w tryb nauki , była by przerwa , i tak w kółko .. Nauczyli byśmy sie o wiele mniej ponieważ materiał przerabiany przed przerwą musieli byśmy powtórzyć , nim się obejrzeć nadszedł by czas następnej przerwy i w kółko wałkowalibyśmy to samo. Ten pomysł naszych ministrów jest bardzo nie przemyślany ..
Zerknij na zachód, tam się to sprawdza. Nie twierdzę, że goście są najmądrzejsi (tj. uczniowie na zachodzie), ale to wina nie wolnego, a poziomu nauczania.
stworek11 napisał/a:
Wprowadzenie tego pomysłu , pewnie wywołało by strajki wśród młodzieży jak i również nauczycieli bo oni tego pomysłu także nie popierają..
Nauczyciele nie popierają? Pierwsze słyszę. Już się cieszą, że w maju będzie im lżej.
stworek11 napisał/a:
Chcą traktować nas jak króliki doświadczalne na swoich pomysłach .. Myśląc że "może tak będzie lepiej " ..
Dlaczego chcą wprowadzać nowe ustawy , jeśli oni sami niewiedzą jak będzie ... Przecież oni nigdy nie przekonają się jak jest dla nas lepiej .. jeśli oni tak nie mieli to czemu my mieli byśmy tak mieć ?!
Powtarzam: podobnie/tak samo jest na zachodzie i się sprawdza.