Wysłany: Pon Sty 07, 2008 16:44
Leydzin napisał/a:
Kij im w dupe! Nie beda nas wykorzystywali po to aby sie obronic...
ale przecież mówią że to też obrona dla polski.. ehh 1912 lat polska istnieje bez tarczy. wiele polskich miast istnieje dłużej niż stany i tym miastom jakoś żyło się bez tarczy. narobili konfliktów i teraz szukają jeleni którzy ich obronią.
Pomógł: 10 razy Wiek: 20 Dołączył: 02 Cze 2007 Posty: 1651 Skąd: IV RP ;)
Wysłany: Sob Sty 12, 2008 15:28
Spartacus napisał/a:
Tarcza nie ma zapobiegać terrorystom, to bzdura. Każdy myślący człowiek wie, że chodzi o obronę przed Rosją na wypadek konfliktu.
Może i nie myślę, ale według mnie, to rakiety mimo wszystko z Rosji do USA będa miec krócej w drugą stronę. Z Kamczatki są to nie dziesiątki tysiące, a kilka tysięcy kilometrów Sherlocku Holmsie
_________________ Dlaczego władza każdej maści mam mnię za nic? Czy czerwona czy biała jestem dla niej śmieciem. [automat-cenzura], pod każdą władzą czuję się jak kundel. Czemu nie jestem chamem ze sztachetą w ręku, ktoś by się ze mną liczył gdybym rzucił cegłą
Owszem pocisk balistyczny leci do celu po najkrótszej trasie. Natomiast jedna z baz rakietowych znajduje sie w europejskiej części FR. Tatishchevo okolice Saratowa. Stacjonują tam pociski SS 18 i Topol M. Natomiast jakie jest zagrożenie dla Rosji ze strony pocisków rakietowych, które ewentualnie mogą znaleść sie w Polsce tłumaczyłem kilka postów wyżej można dodać do tego, że system ten będzie cały czas ewoulował. Rosjanie natomiast cały czas zmniejszają ilość głowic w swoim arsenale jądrowym. W czasach Zimnej wojny pod lodami Arktyki czekały na rozkaz odpalenia pocisków 4 okręty podwodne Tajfun każdy przenosił 20 pocisków czyli 200 głowic na okręt a liczba pocisków bazowania lądowego była znacznie większa
Ostatnio zresztą Bułajewski wypowiadał sie na temat tej instalacji stwierdzając, że każde wystrzelenie pocisku GBI może zostać uznane przez rosyjski system za atak rakietowy, dlatego też instalowanie tego typu pocisków rakietowych tak blisko innego mocarstwa rakietowo-jądrowego to nawet nie głupota tylko totalny KRETYNIZM. Pociski te są zdolne dolecieć do Moskwy w przeciągu 4 minut tu nie ma czasu na sentymenty. Ciekawe czy ktoś z was słyszał o incydencie z norweską rakietą meteo ?? i jak to mogło sie skończyć
[ Dodano: Nie Sty 13, 2008 01:33 ]
KacperM napisał/a:
Owszem pocisk balistyczny leci do celu po najkrótszej trasie. Natomiast jedna z baz rakietowych znajduje sie w europejskiej części FR. Tatishchevo okolice Saratowa. Stacjonują tam pociski SS 18 i Topol M. Jakie jest zagrożenie dla Rosji ze strony pocisków rakietowych, które ewentualnie mogą znaleść sie w Polsce tłumaczyłem kilka postów wyżej można dodać do tego, że system ten będzie cały czas ewoulował. Rosjanie natomiast cały czas zmniejszają ilość głowic w swoim arsenale jądrowym. W czasach Zimnej wojny pod lodami Arktyki czekały na rozkaz odpalenia pocisków 4 okręty podwodne Tajfun każdy przenosił 20 pocisków czyli 200 głowic na okręt a liczba pocisków bazowania lądowego była znacznie większa
Ostatnio zresztą Bułajewski wypowiadał sie na temat tej instalacji stwierdzając, że każde wystrzelenie pocisku GBI może zostać uznane przez rosyjski system za atak rakietowy, dlatego też instalowanie tego typu pocisków rakietowych tak blisko innego mocarstwa rakietowo-jądrowego to nawet nie głupota tylko totalny KRETYNIZM. Pociski te są zdolne dolecieć do Moskwy w przeciągu 4 minut tu nie ma czasu na sentymenty. Ciekawe czy ktoś z was słyszał o incydencie z norweską rakietą meteo ?? i jak to mogło sie skończyć
'Tarcza' antyrakietowa to zle okreslenie. Ta bron nie bedzie miala charakteru obronnego, ale ofensywnego. Ja jestem przeciw, bo na co to polsce?
Rosja stanowcz odradza <czemu sie nie dziwie...> polsce tego 'pomyslu'. Przez wiele lat bylismy frajerami w ich rekach...Teraz tez jestesmy frajerami, tyle ze w rekach amerykanow... Wiecznie wykorzystywani....ehh
Postawienie 'tarcz' na terenie polski bedzie prowokacja przeciw rosji, a ta z pewnoscia w jakis sposob zareaguje. Pamietajmy tylko ze z nimi graniczymy, wiec jako pierwsi 'pojdziemy na odstrzal'....
Ta tarcza Antyrakietowa ma służyć tylko po to że gdyby w przyszłości powstał jakiś większy konflikt Amerykańsko-Rosyjski. To Amerykanie byli by zabezpieczeni przed Rosją. To jakiś kompletny szit wkurzona Rosja ze względu na to że Amerykanom pozwoliliśmy postawić tą tarczę na naszym terenie zaczęła by atakować i nas.
_________________ Oh, Somewhere over the rainbow way up high
And the dream that you dare to, why, oh why can't I? I...?
HMmmmmmmmmmmmmm Ja jestem za tarczą antyrakietową w Polsce . A jeżeli Rosja twierdzi że tarcza jest wymierzona przeciwko jej to kij im w oko. Polska potrafi zadbać o własny biznes i niech się nie przejmuje tym co mówią Rosyjscy Fagasy.
_________________ "To nie jest koniec, to nawet nie jest początek końca, to dopiero koniec początku!"
Pomógł: 11 razy Wiek: 16 Dołączył: 26 Gru 2007 Posty: 762 Skąd: Europa środkowa
Wysłany: Nie Mar 16, 2008 19:09
Przecież to i tak Amerykanie mają decydować kiedy ma być wystrzał a nie my, oni by tylko żądali ale my w przeciwieństwie do Czechów postawiliśmy im pewne warunki.
_________________ "Człowiek rodzi się, kocha i umiera nie na próbę."
JPII
To się obśmiałem jak można wygadywać takie kretynizmy ROTFL
Trzeba jakoś uzasadnić isntalacje amerykańskich pocisków rakietowych na terytorium Polski. Iran już nie jest dobrym straszakiem. Niezły oszołom
Czyli jeśli rosja uzna tarcze za prowokacje to może powstać III wojna światowa
Ja sobie to wyobrażam tak:
Rosyjscy towarzysze pod wpływem agresji USA rozpieprzą ameryke swoimi rakietami i wkroczą na terytorium polski, wtedy całe NATO i UE rzuci się na rosje i będą sie napieprzać.
Potem Płn. Korea wystrzeli swoje rakiety do ameryki(jeśli przeżyje ofensywe CCCP) i gdzieś jeszcze, terroryści najmą sie na najemników czy coś, ukradną samoloty, porozbijają sie w europie. A ja i Gość będziemy biegać z kałachami rozpieprzająć CCCP i nastąpi apokalipsa.
A tak na serio, idziemy do holiłud i kręcimy film xD
A ja myślę, że można pieprzyć o USA co się chce, ale gdyby ten kraj nie istniał to Polska ciągnęłaby teraz Rosji albo Niemcom A pewnie duża część z nas miała jakiegoś Żyda w drzewie genealogicznym, więc cieszcie się, że nikt nie robi z Was teraz mydła zamiast narzekać. Niech tam sobie walczą z Irakiem i Afganistanem - po wrześniu 2001 sam użyłbym tej potęgi, gdybym był Bushem. A przecież za darmo tej tarczy u nas nie stawiają - nie przyłożymy ręki do żadnych cierpień, bo tarczą atakować nie będą, tylko się bronić. Nie wierzę, że Rosja nas zaatakuje, a nie ma już co marzyć o żadnych tam terrorystach z prawdziwego zdarzenia Taki by do nas nie zawitał
Gość
_________________ "Seks jest jak gra w brydża. Jeżeli nie masz dobrego partnera to musisz mieć przynajmniej dobrą rękę."