Pomógł: 11 razy Wiek: 18 Dołączył: 26 Maj 2008 Posty: 1459 Skąd: Od mamy
Wysłany: Sro Lip 16, 2008 10:49
Uwielbiam Palikota, a irytuje mnie Ziobro.
_________________ "Uczesane przez wiatry
Gołe szczyty Połonin
Proszą byś po nich poszedł
Biesom, Czadom się skłonił
Z twarzą mokrą od deszczu
Przeziębnięty, zmęczony
Od złych rzeczy na dole
Jesteś mgłą oddzielony"
Hmm.. nie lubię żadnego polityka, ponieważ każdy mówi i nic nie robi..
już mu się nudzą gadki typu : Będzie autostrada ! , Zrobimy ! Uda się ! ble ble ble głupota
Jedynie doceniam politykę Piłsudskiego, Dmowskiego chociaż Panowie dążyli do swojego celu .
Pomógł: 3 razy Wiek: 17 Dołączył: 21 Cze 2008 Posty: 314 Skąd: Kraków
Wysłany: Czw Lip 17, 2008 00:51
Nie przepadam za PiS-em, ale Jacek Kurski wydaje się być w porządku, ma poczucie humoru.
Nie lubię za to Gosiewskiego. Kiedyś politycy i gwiazdy TVN odgrywały Kopciuszka, to może teraz Królewna Śnieżka? Widzę rolę dla tego pana. ^^
_________________ Confidence is what you have before you understand the problem.
Pomógł: 10 razy Wiek: 20 Dołączył: 02 Cze 2007 Posty: 1651 Skąd: IV RP ;)
Wysłany: Czw Lip 17, 2008 10:04
Twister napisał/a:
Dmowskiego chociaż Panowie dążyli do swojego celu .
Jasne, Hitler do swego celu również dążył niestrudzenie, lecz Hitlerowi w przeciwieństwie do DMowskiego prawie się udało.
_________________ Dlaczego władza każdej maści mam mnię za nic? Czy czerwona czy biała jestem dla niej śmieciem. [automat-cenzura], pod każdą władzą czuję się jak kundel. Czemu nie jestem chamem ze sztachetą w ręku, ktoś by się ze mną liczył gdybym rzucił cegłą
Jasne, Hitler do swego celu również dążył niestrudzenie, lecz Hitlerowi w przeciwieństwie do DMowskiego prawie się udało
Prawie robi wielka roznice Z jednej strony III Rzesza wraz z podbita Europa i panstwami Osi miala spory potencjal z drugiej popelnili wiele bledów chocby to ze nie przestawili do konca gospodarki z cywilnej na wojenna. Jak to mialo miejsce w ZSRR czy Wielkiej Brytani. Dopiero w 1943 wiekszosc czesc srodkow przeniesli do sektora militarnego
Wysłany: Sob Lip 19, 2008 14:35
KacperM napisał/a:
Prawie robi wielka roznice Z jednej strony III Rzesza wraz z podbita Europa i panstwami Osi miala spory potencjal z drugiej popelnili wiele bledów chocby to ze nie przestawili do konca gospodarki z cywilnej na wojenna. Jak to mialo miejsce w ZSRR czy Wielkiej Brytani. Dopiero w 1943 wiekszosc czesc srodkow przeniesli do sektora militarnego
Nie chodzi mi tu o militaria, a o politykę. Dmowski to nasz polski odpowiednik Hitlera, a raczej jego karykatura, bo i zamierzenia i sposób ich wykonywania to była farsa.
_________________ Dlaczego władza każdej maści mam mnię za nic? Czy czerwona czy biała jestem dla niej śmieciem. [automat-cenzura], pod każdą władzą czuję się jak kundel. Czemu nie jestem chamem ze sztachetą w ręku, ktoś by się ze mną liczył gdybym rzucił cegłą
I to jeszcze jak niestety... Gdyby drugi taki człowiek zył teraz w Polsce i stał na czele rządu... Polska byłaby piękna. No i Dmowski. A Hitler swoją drogą też nie był zły (tylko, ze nie działał w Polsce).
Szanowałam byłego prezydenta - Kwasniewskiego. Był najlepszym prezydentem jak do tej pory.
Najbardziej nie lubię - całej reszty, ale szczególnie Kaczyńskiego i Tuska.
Wysłany: Czw Lip 24, 2008 20:02
Weile napisał/a:
I to jeszcze jak niestety... Gdyby drugi taki człowiek zył teraz w Polsce i stał na czele rządu...
Heh, zostałby zniszczony przez media i innych 'obrońców demokracji'. W ogóle w dzisiejszych czasach to nawet Napoleon nie miałby łatwego zycia i byłby porównywany do trzeciego blizniaka
Pomógł: 1 raz Wiek: 19 Dołączył: 10 Maj 2008 Posty: 184 Skąd: Bielsko-Biała
Wysłany: Pią Lip 25, 2008 07:53
Lubić, nie lubię nikogo, za to paru polityków cenię za różne rzeczy.
Lepper - za to, że wpieprzył się do polityki, wziął, co chciał, czyli forsę, siedzi teraz na niej i śmieje się ze wszystkich. I chwała mu za to.
Tusk - za optymizm, miłe usposobienie.
Kaczyńscy - za to, że mają jaja i twardo grają.
Cymański - niby taki dystyngowany koleś, ale ma poczucie humoru, chyba najweselszy z PISu.
Palikot - ciekawa osobowość.
Korwin-Mikke - nawet jeśli się z nim w paru poglądach nie zgadzam, cenię sobie go za "inność" i odwagę w wygłaszaniu swoich racji.
Cała reszta jest mi obojętna. Ni chłodzą, ni grzeją.[/quote]
_________________ Wzorem bezinteresowności są ludzie, którzy całe życie gromadzą dobra doczesne, choć wiedzą, że kiedyś umrą.
Pomógł: 1 raz Wiek: 15 Dołączył: 15 Lip 2008 Posty: 177 Skąd: Terra Incognita
Wysłany: Pią Lip 25, 2008 10:02
Konrad napisał/a:
Weile napisał/a:
I to jeszcze jak niestety... Gdyby drugi taki człowiek zył teraz w Polsce i stał na czele rządu...
Heh, zostałby zniszczony przez media i innych 'obrońców demokracji'. W ogóle w dzisiejszych czasach to nawet Napoleon nie miałby łatwego zycia i byłby porównywany do trzeciego blizniaka
No niestety, gdyby ktoś nazwał tych co siedzą w tym cyrku przy wiejskiej "sejmem ladacznic" to nie miałby łatwego życia. Takie czasy, gdzie poprawność polityczna jest najważniejsza.
_________________ Bez gwiazdy nie ma jazdy... MERCEDES-BENZ
"Czy ty wiesz, że pozory często mylą?
Ludzie przed byle gównem czoła chylą"