Wysłany: Czw Lut 01, 2007 09:24 Zawieszenie działania wrocławskiej kliniki
Dosłownie słów mi brak na to, co się dzieje. W jakim my kraju żyjemy?! Najpierw doprowadza się głupawym prawem i małymi dotacjami państwa szpital do niestabilności finansowej, a potem jak przez to prawo "zyskuje" ogromne zadłużenie, odbiera mu się przez komornika pieniądze, a NFZ stwierdza, że szpital jest "niewiarygodny" i nie będą mu wypłacać pieniędzy!!!!
Najpierw sami doprowadzają, a potem rączki umywają
Dwudziestego szóstego miałem iść do tej kliniki na gastroskopię. Chyba jednak nie pójdę...
_________________ Trzy resorty dla Ligi, którą Roman wiedzie,
pięć dla Samoobrony z Lepperem na przedzie,
dziewięć dla PiS-u pod władzą Kaczora,
jeden dla Władcy - Ojca Dyrektora.
To ze szpitale sa niestabilne finasnowo, to nie jest wina niskich dotacji z budzetu panstwa ....
Co jak co ale szpitale powinny same na siebie zarabiac, kozystajac ewentualnie z roznego typu Ulg + oczywiscie z NFZu (hoc moim zdaniem jest to kiepskie rozwiazanie, jest masa lepszych przykladow), no ale coz, do tego potrzeba dosc drastycznych zmian systemowych.
zgadzam się z zabulcem.
Moim zdaniem jedynie silne, dobrze wyposażone i skuteczne szpitale, a zarazem tańsze są możliwe w systemie, gdzie służba zdrowia jest prywatna.
moim zdaniem kolega Salami ma rację. zresztą nie tylko w tej kwestii państwo robi przekręty. np. emerytury. w tym zusie nigdy nie mozna niczego załatwić, a tymczasem inni ludzie rządzący tym zgarniają kup.ę naszej kasy. tak to jest: najpierw okradają, potem sami biorą lub oddają część z tego po męczącej i długiej walce nic tylko wyjechać
widzę takie rozwiązanie: zlikwidować ZUS i zrobić normalny system emerytur. a potem wybrać w wyborach mniej skorumpowanych polityków, zmniejszyć ilość urzędników, czyli ograniczyć wydatki, a kasa na dotacje (i drogi, i szkoły, itp.) sama się znajdzie.
widzę takie rozwiązanie: zlikwidować ZUS i zrobić normalny system emerytur. a potem wybrać w wyborach mniej skorumpowanych polityków, zmniejszyć ilość urzędników, czyli ograniczyć wydatki, a kasa na dotacje (i drogi, i szkoły, itp.) sama się znajdzie.
Taaaaa ... zalozmy partie i zrobmy to ////
Ehh, pomysl nie jest zly, ale wykonanie ? .... raczej niemozliwe
Przeciez wedlug 40 % spoleczenstwa aktualna wladza niejest skorumpowana i czyni dobro
Dupa tam
normalny system emerytur - co przez to rozumiesz ?
zmniejszyc ilosc urzednikow - PiS tutaj dosc perfidnie oklamal swoich wyborocw, mial tak uczynic, mialo byc tanie panstwo, ale cos nie wyszlo ....
Dupa tam
Ograniczyc wydatki a kasa na dotacje - no i tak takze mialo byc ;p
Czemu krytykuje PiS ?
Nie glosowalem na nich , i czerpie z tego satysfakcje
Ktos zapewne zaraz napisze, ze zamiast cieszyc sie z tego co jest i probowac pomoc aktualnej wladzy w darzeniu do wladzy, to kpie z nich i wysmiewam sie.
Tak, wlasnie tak robie i bede robil nadal bo to co aktualnie braciakowie wyprawiaja moim zdaniem jest to haniebny czyn.
Taa... A jego gadanie o tym, żeby nie zapinać pasów w samochodzie bo (bla, bla, bla - coś tam gada o wolności czynów itd.)? Jeśli to jest gadanie z sensem to ja jestem Królowa Maria Kaczyńska
Ale racja, szkoda, że ludzie o naszych poglądach nie ą reprezentowani w sejmie? Bo Platforma Obywatelska (której obecnie jestem zwolennikiem), spójrzmy prawdzie w oczy, nie ma programu
Jeśli dla ciebie to, że państwo "narzuca" ci obowiązek zapinania pasów dla twojego własnego bezpieczeństwa, jest ograniczeniem wolności, to albo jesteś anarchistą albo po prostu nie dorosłeś jeszcze do logicznego myślenia...
Nie spodziewalbym się tego ale muszę sie KATEGORYCZNIE zgodzić z mr.Radek.
Jakim prawem urzędas decyduje czy mam jechać w pasach czy nie? Jakoś nie przekonuje mnie to że walczą o moje bezpieczeństwo, od zawsze wiadomo że tak nie jest. Jakim prawem obcy człowiek ma prawo ukarać mnie za to, że ryzykuję swoje życie i zdrowie????
Proszę nie odpisuj już na te pytania, jak coś to PW, robi się koszmarny Offtop.
O 1 .. (slownie: JEDNA) wypowiedz polityka ?
Czasem oni sami nie wiedza co pieprza
A pozatym, ... IMO korwin-mikke takze nie bylby dobrym wzorcem.
Jakos nie widze teraz nikogo z kim w 100% bym ie zgodzil, choc najblizej mi jest chyba do Tuska i Rokity - mimo ze czesto oni obydwaj maja odmienne zdanie ;p
Proszę o koniec offtopowania. Każdy następny post w tym temacie nie związany z zamknięciem kliniki we Wrocławiu będzie nagrodzony.
Pozdrawiam B.