A ja bym chciał zobaczyć kraje skandynawskie. Lubię historię wikingów a te kraje są im najbliższe.Ale to nie tak z wycieczki z biura tylko jakbym mógł od razu kilka państw i to co chce sam zobaczyć a biura tego nie oferują.
Na pierwszym miejscu to na pewno fortyfikacje Wału Atlancytkiego - Jest to system umocnień ciągnących się na długości 3862 km wzdłuż zachodnich wybrzeży Europy, od granic Hiszpanii do północnych krańców Norwegii. Na drugimmiejscu fortyfikacje Czeskie, są cekawe schrony, niestety nie stwierdzono żadnych systemów podziemnych, ale są za to bardzo ciekawe obiekty wolnostojące:) Dalej kilka miejsc w Polsce m.in. jak już wspomniałem Wilczy Szaniec, czyli tajną kwaterę A.Hitlera, Fort umiejscowiony na półwyspie Hel. No i oczywiście jeszcze podziemia Berlina (schron przeciw atomowy, forty). Na chwilę obecną to by byłona tyle;)
Pozdrówki !
Ohoho. Wszystki Parki Narodowe U.S.A i Kanady. Widziałam film o nich. Cudo! Chciałabym zwiedzić Watykan a w szczególności Kaplicę Sykstyńską, Tadż-Machal w Indiach, Japonia(ale nie ta miastowa, ta, gdzie ślicznie zakwitają wiśnie i w ogóle takie klimaty ), Tybet i wiele innych miejsc.
Pomógł: 10 razy Wiek: 16 Dołączył: 26 Gru 2007 Posty: 748 Skąd: Europa środkowa
Wysłany: Sob Mar 29, 2008 00:33
Ja bym chciał zobaczyć cały świat )
a najbardziej piramidy w Egipcie krzywą wierze oraz Koloseum we Włoszech, Londyn no i Australię oczywiście, tak jak Indywidualista;
Pomogła: 1 raz Wiek: 17 Dołączyła: 29 Kwi 2008 Posty: 172 Skąd: Türkiye
Wysłany: Sro Maj 14, 2008 07:56
Bardzo chciałabym nurkować na Wielkiej Rafie Koralowej Wiele pięknych miejsc już widziałam, ale jeszcze więcej pragnę dotknąć, powąchać, zobaczyć na własne oczy a nie tylko w telewizji czy w książkach...Min. Wielki Mur Chiński
Pomogła: 1 raz Dołączyła: 06 Maj 2008 Posty: 123 Skąd: z krainy magii :*
Wysłany: Sro Maj 14, 2008 10:24
A ja bym chciała pojechać w jakieś ciekawe miejsca najlepiej
łąki lasy woda itp. I najlepiej żeby to było w Polsce
Chciałabym też dokładnie zwiedzić moje kochane miasto Kraków
_________________ Nikt nie zasługuje na twoje łzy,
A ten kto na nie zasługuje napewno
nie doprowadzi Cię do płaczu
chciałbym zwiedzić cały świat, ale wiem, że nie starczy mi na to życia, tak bardziej przyziemnie to cała Skandynawia. Chciałbym mieć domek gdzieś w Norwegii przy fiordzie tak z dala od ludzi.
Przede wszystkim- płaskowyż Nazca.
Ze względu na moje zainteresowania Cywilizacją Inkaską. Marzenie w pełni byłoby spełnione, gdybym wcześniej zdołała zrobić licencję pilota i osobiście zobaczyć te niesamowite rysunki z lotu ptaka.
Do Turcji z chęcią bym się wybrała, by odwiedzić mojego internetowego znajomego, który urzekł mnie swoimi opowieściami na temat swojego kraju.