forum młodzieżowe
  •  FAQ  •   Szukaj  •   Użytkownicy  •   Grupy  •  Rejestracja  •   Zaloguj  • 

Poprzedni temat :: Następny temat
Czy kupuje ktoś z was bilety
Autor Wiadomość
lilka90 
Nowicjusz

Wysłany: Pią Cze 27, 2008 13:17   

ej, ale teraz przecież są bilety elektroniczne, więc nie trzeba ich nigdzie odbierać, po prostu sobie rezerwujesz, drukujesz w domu, albo i nie, masz przy sobie dowód i już. Wiem, bo mój starszy brat nieraz zamawia mamie, bo ta raz na jakiś czas leci sobie dorobić do znajomych. Teraz jest dobrze. Jak Ci się nie chce szukać bezpośrednio na stronach przewoźników to są serwisy, gdzie masz wszystkie porządne, tanie linie i szukasz. Na niektórych, gdzie jest niska prowizja i jakaś promocja, możesz bilet kupić taniej niż na stronie przewoźnika podobno. To zależy. Warto szukać.
Mama mówi, że my dobrze szukamy :yahoo:
Czasem warto wejść na fora związane z podróżowaniem i tam sobie poczytać.

Jaksamit 
Nowicjusz

Wysłany: Nie Cze 29, 2008 11:05   

lilka90 napisał/a:
ej, ale teraz przecież są bilety elektroniczne, więc nie trzeba ich nigdzie odbierać, po prostu sobie rezerwujesz, drukujesz w domu....

- ogólnie fajny sposób z tymi biletami, sam nie wierzyłem póki koleżanka z pracy nie przyniosła mi wydruku z takim biletem. No cóż technika idzie w górę http://nastolatkowie.com..../icon/icon5.gif

[ Dodano: Nie Cze 29, 2008 12:15 ]
lilka90 napisał/a:
Jak Ci się nie chce szukać bezpośrednio na stronach przewoźników to są serwisy, gdzie masz wszystkie porządne, tanie linie i szukasz. Na niektórych, gdzie jest niska prowizja i jakaś promocja, możesz bilet kupić taniej niż na stronie przewoźnika podobno. To zależy. Warto szukać.
Mama mówi, że my dobrze szukamy :yahoo:
Czasem warto wejść na fora związane z podróżowaniem i tam sobie poczytać.

- imo zgadzam się z tym w zupełności. Teraz kuzynka jedzie do Egiptu sobie do Sharm El Shaik- zazdroszczę jej bowiem sam nie mogę jechać- urlop mam później;) Szkoda no ale. A kupowała bilety w tradycyjny sposób i nie wiem czy nie przepłaciła:d

lilka90 
Nowicjusz

Wysłany: Nie Cze 29, 2008 12:58   

Ale czym jest kupowanie w tradycyjny sposób? Mam nadzieję, że nie kupowaniem w biurach podróży?
Moja ciotka tak robiła cały czas, do czasu aż zobaczyła różnicę między biletem, który my kupowaliśmy mamie 2 razy w necie, raz na biletach lotniczych, a teraz na takim nowym (był tu już wymieniony)- smartfly (oki, wtedy była promocja na to połączenie, ale pewnie zaplaciliśmy tyle, co na stronie centralwings czy wizzair) a ona kupując w biurze.
Teraz daje nam drobną kaskę i jej zamawiamy. Po co przepłacać, przecież każdy kto trochę myśli, jest w stanie sam sobie kupić bilet w necie.

konstancja88
Nowicjusz

Wysłany: Czw Lip 03, 2008 01:09   

Jaksamit napisał/a:
ej, ale teraz przecież są bilety elektroniczne

to istne zbawienie, bo w wiekszosci www linii lotniczych wysylaja bilety poczta a sami wiecie jakie teraz strajki sa, i list idzie do 3tyg w czerwcu naprzyklad

to ja bym zdazyl wrocic z urlopu zanim to do mnie dotrze, a te elektroniczne sa cool, ostaje na maila i drukuje i juz lece...

[ Dodano: Czw Lip 03, 2008 02:12 ]
lilka90 napisał/a:
kupowaniem w biurach podróży?

w biurach podrozy sie nie kupuje, tam prowizja ci zniszczy !

a przeciez wszyscy szukaja taniich linii,

tylk ojesli chodzi o loty do egpitu to niestety jest tak ze lot tam jest rowny kosztowi polowy wycieczki na 2tyg all inc, wiec to sie w ogóle nie kalkuluje

Odpowiedz do tematu